ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
80s90sRock
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ocak 2023 01:12
Son Ziyaret:
17 Şubat 2023 01:21
Toplam Mesaj:
10 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağlar Çağ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

50x50x35 bitkili

SON 8 MESAJI

Tropica Substrat Ve Soil Kullanımı
Herkese merhaba,
Yeni kurulum yapıyorum. Elimde 9lt tropica soil ve 2 lt tropica substrat var. 50x50 akvaryumda en alta substrat, üzerine soil kaplasam nutrient açısından çok fazla mı olur? Yosun sorunu uaşar mıyım? Bu şekilde kullanıp deneyimleyen var mı? Yoksa hiç gereksiz risk almayıp sadece soil mi kullanayım? Sadece soil kullansam sanırım ortalama 4cm kum yüksekliği olacak. Gerçi daha önce böyle bir toprak kullanmadım. Zamanla erime vs yaşamam umarım. 50x50 taban için yeter mi diye de endişeliyim. Lav kayası vs kullanmak istemiyorum. Elimde aquaclay de var ama ileride tankı bozduğumda karışsın istemiyorum. Ayrıca gübre olarak tropica yeşil ve kahverengi kullanacağım.
Tropica Gübre Hakkında
[QUOTE=gurcanuras]Ben de tropica 2lisine ilave olarak 1 ay sonra seachem excel potasyum fosfor ve demir eklemis tropicalar bittiginde creaqua nin macro-micro sunu denemis en sonunda full seachem e gecmistim hala da seachem kullaniyorum benim gozlemim ilginc bi sekilde creaquanin potasyumu hepsimden iyi sonuc verdi.Tabiki her tankin kendine ozgu bir matematigi var bunu sadece ekonomik kosullari goz onune aldigimizda creaqu yi da bir secenek olarak dusunebilirsiniz diye soyluyorum.

Creaqua nin exceli de seachem ile ayni performansi gosterdi bende.Fakat tetranin algea vec i de ayni kalitede sonuc verdi.Basindan beri kardelen ve abant su gibi alkali damacana suyu kullaniyorum bu da bi faktör...



Enis bey kesinlikle 1 numara katiliyorum...[/QUOTE]

Aslında ben de başlık açmadan önce sizin izlediğiniz yolu izlemeyi düşünüyordum. Hala da öyle düşünüyorum. Tropicanın 2'li ürünü, sonrasında tankın durumuna göre eksik kalanları seachem ile takviye ederek ilerlemek... Ancak tropicanın sanırım ürünleri yenilenmiş. İlk mesajımda yazdığım durum var. Yani satış sitelerindeki görseller eski sürüm ürünler. Şimdi alırsam eski bir ürün mü gelir diye biraz endişeliyim açıkçası.
Creaqua fiyatı uygun gibi dursa da, bence daha da aşağı inmeli. En azından bir iki yıl daha kendini kanıtlamalı. Yıllarca bu işi yapmış, kendini kanıtlamış seachem, tropica yurtdışından ithal geliyor üzerine ithalat vergileri nakliye vs. ekleniyor.. Bunları düşününce aralarında öyle aman da aman bir fark yok. Bir de benim akvaryum 50x50 yani çok büyük bir gübre sarfiyatım olmayacak. O yüzden kendini kanıtlamış ürünleri tercih edeceğim. Yoksa yerli üretimi her alanda desteklerim ama dediğim gibi, firma biraz da müşteri potansiyeline yatırım yapmalı[:)]
Tropica Gübre Hakkında
[QUOTE=Cem Altay]

Son olarak;80s90s Rock kullanıcı adınızı beğendim [8)]

[/QUOTE]

Teşekkürler [8)]

Tropica Gübre Hakkında
Peki seachem hangi ürünlerini önerirsiniz? Olmazsa olmaz ilk 3 ürünü nedir? Tankım, led, mayalı sistem CO2, Bazalt kum, bitkiler Monte carlo, moss, myriophyllum, Pogostemon helferi, fissidens, arkaya bir iki kök kırmızı rotala.

[QUOTE=Cem Altay]


Seachem ürünlerini kullanacaksanız eksiksiz ve çizelgesi doğrultusunda kullanmanızı öneririm.
Zamanında kullandım.Bence en kral gübredir.Fakat ekonomik şartlar göz önünde bulundurulduğunda çok pahalı,o zamanlar daha ekonomikti ki bütçemi aşırı zorlamamıştı..
Tropica da kullandım.Yeşil ve Kahverengi yanında Seachem Excel ve Potasyum takviyesi yapmıştım..
Şu an kullandığım gübreler.
Creaqua Makro,Mikro,Crystalpro Flora Carbon ve Crystalpro Potasyum.[/QUOTE]

Peki seachem hangi ürünlerini önerirsiniz? Olmazsa olmaz ilk 3 ürünü nedir? Tankım, led, mayalı sistem CO2, Bazalt kum, bitkiler Monte carlo, moss, myriophyllum, Pogostemon helferi, fissidens, arkaya bir iki kök kırmızı rotala.
Akvaryumuma Hangi Kumları Tercih Etmeliyim?
Ben de hem ekonomik olsun, hem siyah olsun diyerek bazalt kumu tercih ettim. Komple bazalt kullanacağım. Daha önce kullanıp tecrübe etmedim. Ama kullanan ve memnun kalan bir sürü hobici paylaşımı gördüm. Sıvı gübre de kullanacağım. Şimdi gübre araştırıyorum.

Düzenleme: Bazalt kum geldi. Ama kuma pek güvenemedim. Islakken siyah, kuruyunca gri oluyor. Buraya kadar sıkıntı yok ama bir tutam alıp ıslakken ufalayınca sanki boya gibi siyah renk çıkıyor. Kuma güvenemeyip, 9 kg tropica soil aldım.[EDIT]80s90sRock,2023-01-20 13:10:58[/EDIT]
Akvaryumuma Hangi Kumları Tercih Etmeliyim?
Hagen tabir edilen boya, salınım yapmayan kumlar, aquaclay, bazalt kum kullanabilirsiniz. Aslında en iyisi soil tabir edilen bitki kumları, substrat vs. ama ekonomik açıdan zorluyor. Tabi nasıl bir bitkili tank olacağına bağlı olarak da değişir. Kökten beslenen bitki mi olacak, yoğun bitki stoğu mu olacak, zor türler mi olacak.. Ben elimde aquaclay olmasına rağmen siyah renk istediğim için bazalt aldım. Bazalt kumu deneyeceğim.
Tropica Gübre Hakkında
[QUOTE=merutay]Ben mağazasından gidip almıştım. Caridina karidesler için doğru adres.

https://www.petpazarim.com/akvaryum/bitki-ekipmanlari/gubreler[/QUOTE]

Bahsettiğim gibi burada da fotoğrafta eski sürüm gibi görünüyor.

[QUOTE=gurcanuras]Tropica aktif toprak ve substrat kullaniyorum ilk 6 ay tropica kullanmistim sonra seachem kullanmaya basladim bence seachem[/QUOTE]

Ben de aslında ikisi arasında kalmıştım. Sıfırdan kurulacak bir tank için hangi seachem ürünleriyle başlamamı önerirsiniz? Şöyle 1-2 ürün alıp, ileride eksikliklere göre tamamlamayı düşünüyorum.
Tropica Gübre Hakkında
Selamlar Tropicanın yeşil ve kahverengi olan gübrelerinden almak istiyorum. Yalnız sanırım isimleri değişmiş. Eski isimleri Tropica Specialised Fertiliser ve Premium Fertiliser iken, şimdi Specialised Nutrition ve Premium Nutrition olmuş.
300ml son sürüm ürünleri internetten hangi siteden bulabilirim? Alıp kullananlar yorum yapabilirse çok sevinirim.
Ayrıca 'onları alma şu ürün daha iyi' önerilerine de açığım[:)]
[EDIT]80s90sRock,2023-01-11 18:20:13[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.