ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ymusa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
42
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2020 22:10
Son Ziyaret:
09 Haziran 2023 15:42
Toplam Mesaj:
61 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Musa Y.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Erzurum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Musa Y. 100x50x30 tank 8 black ruby barb 4 transgenetik tetra 9 danio zebra 3 çöpçü

SON 10 MESAJI

Transgenetik Tetranın Kuyruk Tarafı Neden Batıyor?
[QUOTE=mburakag]Karnı nedense çok şiş geldi bana. [/QUOTE]

Aldığımdan beri öyle, yaştan dolayı olduğunu düşünüyorum. Bu sorunu da bir haftadır dikkatimi çekiyordu ancak son 3 gündür oldukça arttı.
Aldığımdam beri hiç büyümediler. Bu sarıdan daha büyük bir tane mor renkli tetra da fişek gibi yüzerken bie gece durduk yere can verdi.
Bazi Baliklar Suyun Yuzeyinde Duruyorlar
Bazı günler sabahları yemleme için dış filtrenin fişini çekip takmadan işe gidince akşam ben de benzer manzarayla karşılaşıyorum.
Gece hava motorunu da çalıştırıyorum sabaha dağılıyor suyun yüzey berraklaştığı gibi kokusu da ferahlıyor. Yavrucaklar da yine yüzme alanlarına dağılıyor.
Transgenetik Tetranın Kuyruk Tarafı Neden Batıyor?
İzletiden de görüleceği üzere sarı tetra diğerleri gibi suda askıda durmaya çalışırken kuyruk tarafından aşağı batıyor.
Yüzerken bir sıkıntısı yok, vücudunda olağan dışı bir belirti yok.
İnternette çeşitli şekillerde aradım ancak bir sonuca ulaşamadım.
[VID]https://youtu.be/kfz8cjDJHpo[/VID][EDIT]ymusa,2021-10-06 21:56:04[/EDIT]
Danio Zebra - Akvaryumun Son Sakinleri

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227297/020920211902171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227297/020920211902181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227297/020920211902191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227297/020920211902211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227297/060920212112341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227297/060920212112351.jpg[/IMG][EDIT]ymusa,2021-09-06 21:12:58[/EDIT]
Balıklar Bizi İzler Mi ?
[QUOTE=risusy]Balığım ile 2 gündür göz göze gelip duruyoruz.Balığım cidden beni izliyor mu?Yoksa göz şeklinden mi kaynaklanıyor?Psikolojikte olabilir bilemedim.Biraz korkmadım desem yalan olur.Düşüncelerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevirinim.[/QUOTE]

[:)))] Sizin balıklarınız, elbette ki izler sizi, arkadaşların bahsettiği gibi özellikle yemleme zamanları. Benimkiler akvaryumun köşesinden, akvaryum yanındaki tvden masterşef bile izliyor.
Merak Ettim İç Filtre İcin Sorum Olacak
[QUOTE=Kınayu]


Selamlar ,
Balıkları akıntıyı seven balık olsa idi Musa kardeşim böyle bir soru sormazdı konu açmazdı arkadaş diye düşünüyorum .
Sanki balıklar geri geri akıyorlar diyor çünkü .
Bence arkadaş o iç filtreyi formumuz ilanlar bölümünde elinde daha küçük L/h olan bir dış filtre ile takas etmeli yada yenisini almalı daha olmadı Pipo filtrelerin bu şekilde kendinden motorlusu var bundan bir tane edine bilir .


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/1_189515873_33_Tldir.jpg[/IMG][/QUOTE]

O, sizin düşünceniz. Ben zaten, [B]nasıl balık bakacağınıza bağlı, akıntıyı seven balıklar da var[/B], diye belirtmişim. Arkadaş balıklarının ne olduğunu belirtmemiş, fotoğraf, izleti paylaşmamış [B]sanki geri geri akıyorlar[/B], diye anlatmış.
Ben kendi balıklarımdan edindiğim tecrübeyi paylaştım, takdiri arkadaşa kalmış.
Benim balıklar bir süre akıntıya doğru yüzer, sonra akıntının başına gidip kendini geri bırakır akıntının sonunda akıntıya karşı yüzmek yerine alttan akıntıdan çıkıp yine akıntı başlangıcından kendilerini geri geri akıntıya kapılmışlar gibi bırakarak oynarlar. Bir süre sakin yerlerde takılır sonra oyuna devam ederler.
Yaşadıklarımdan gördüklerim; akıntıdan rahatsız olan balık akvaryumda illa ki sığınacak bir yer bulur kendine.
Merak Ettim İç Filtre İcin Sorum Olacak
İnternette baktığım kadarıyla oldukça güçlü ve debi ayarı bulunmayan bir filtreniz var. Yeni filtre almak yerine filtre içinde kullandığınız süngerleri daha sık yüzeyi olan sünger veya bir kaç kat elyaf kullanarak emme debisini içindeki malzeme yoğunluğunu arttırarak düşürebilirsiniz.
Olmadı filtre etrafına akıntıyı azaltacak elodea gibi bitkiler dikebilir veya kayalar koyabilirsiniz en azından doğrudan emme kaynaklı güçlü akıntıyı kesebilirsiniz.
Bir de tabi nasıl balık bakacağınıza bağlı, akıntı seven balıklar da var.
Dolap Akvaryumu Tartar Mı ?
[QUOTE=uziuzi]Destek ayakları taktım.. Malesef olmadı akvaryumu daha tam doldurmadan çekmeceler açılmamaya başladı[/QUOTE]

Destek olarak ayakları nereye bağladınız acaba; içindeki dikmenin altına mı yok gelişi güzel altta/ortada bir yerlere mi?

Eğer doğrudan dikmenin altına ayakları montelerseniz basıncı daha dengeli dağıtır çekmeceleri sıkışmadan kurtarabilirsiniz. diye düşünüyorum.
Akvaryuma Doğadan Kaya
Akvaryumda hassas balıklarınız varsa kayayı tanımadan aralarına katmamanızı öneririm. Neden? Çünkü bazı kayalar suya mineral, tuz vb şeyler salar, suyun sertliğini, mineral dengesini değiştirebilir. Bu da balıklarınızda istenmeyen kayıplara neden olabilir.
Akvaryumculuk Nedir?
Bu hayvanlar da elbette ki can. Yalnız asıl önemli konu bütün akvaryum canlıları doğal ortamından koparılmıyor.

Akvaryum canlılarınının ilk nesilleri doğal ortamlarından koparıldıktan sonra ilgili ülkelerin hükümetleri türlerin tehlikeye girdiğini gördüğü an av yasağı başlatıyor. Şu an akvaryumda beslenilen bazı balık türlerinin avlanması, yurt dışına satılması yasak.
Peki biz bu türleri nereden buluyoruz? Profesyonel üreticilerden.
Yani ilk kuşakları doğasından kopmuş hayvanlar yapay ortamlarda üreyerek çoğalıyorlar her ne kadar genetiklerinden doğaya özgü kodlar olsa da artık onlar yeni ortamlarına göre mutasyon geçiriyor. Balıkları doğadan koparıyoruz diye, kendimizi paralayacağımız bir durum yok.
Beslenilen türlerin çok büyük bir kısmı zaten yapay ortamlarda üremiş kuşaklar. Bu konuyu bu kadar vicdan meselesi yapmamak lazım.

Asıl vicdani duyarlılık canlıları beslenilen ortamda sağlanması gereken asgari şartları sağlamakta gözetilmeli. Bahsedilen durumlar için satıcıların bilinçlendirilmesi lazım ki bu hobiye başlayanlar da belli bir bilinçle başlasın. Bir çok akvaryumcu sattıkları balığı tanımıyor. Bana mesela tiger barb - kaplan tetra diye black ruby barb vermişler. Ben de o kadar araştırmama rağmen 'yav bunların dört çizgisi olması lazım derken 3 çizgili hallerini dördüncü çizgi heralde büyüyünce belirginleşecek' diye düşünüyordum. Ama işte olay tamamen farklıymış. Farklı tür olduklarını 2-3 ay sonra büyüyüp de dördüncü çizgi falan olmayacağını bir hastalık araştırırken buradan öğrendik.
Sonuçta bu işi ticari yapanların canlı sattıklarının farkında olmaları lazım. Hadi satanların çoğunda bilinç yok, akvaryum canlılarını besleyenlerin bu canlıların bir oyuncak olmadığı bilinciyle bu işe devam etmesi. Tatmin edici bilgi sunmayanların tercih edilmeyerek piyasadan temizlenmeleri sağlanmaları lazım.[EDIT]ymusa,2021-03-09 13:08:17[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.