ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
YavuzAli87
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2013 16:57
Son Ziyaret:
06 Ekim 2021 21:47
Toplam Mesaj:
56 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Oğuzalp
Doğum Tarihi:
30 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Adana
Meslek:
Kimya Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Oğuzalp Kimya Mühendisi Ceyhan/Adana

SON 10 MESAJI

Bloody Mary Ve Kırmızı Sakura
[QUOTE=Abacus]Öncelikler herkese selamlar,

Bitkili bir L333 tankım var. İçine hem doğal ortam oluşsun diye hem dip temizliği hemde bitkiler için[B] Bloddy Mary[/B]ler eklemiştim.
Akvaryum ısısı 28 olmasına rağmen karideslerimde yumurtalar görmeye başladım ve bu tankta üretim çok istemiyorum.
Ayırıca 4 adet daha (Kırmızı sakura, neon, black rose ve renklerini beğenmediğim karma) karides akvaryumum var.
Amacım güzel bir ırk yaratmak olduğu için bir adet karma akvaryum bile yaptım.

Sorum şu: [B]Sakura ile Blody çifleşip ara bir ırk oluşturur mu?[/B] [:?]

Tankımın ilk zmanlrındaki görseli:


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191520/261120171306161.jpg[/IMG][/QUOTE]

Ben de aynı sorunun cevabını ararken bu konuyu gördüm. Net bir cevap henüz verilmemiş. Ben de red sakura besliyorum. Tanka bloody mary eklersem, çiftleşme sonucunda yavrular da kırmızı mı olur, yoksa zamanla şeffaf veya kahverengi karidesler mi elde edilir? Bu çiftleşmeyi tecrübe eden var mıdır?

Teşekkürler.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=dorsigera]Ali bey, akvaryumda bir taban malzemesi yok. Tamamen çürümüş ve dağılmış catappa yaprağı ile meşe ve çınar yaprakları var. İyi balıklar...[/QUOTE]

Taban bitkisi ekemiyor olmanız bir dezavantaj olsa da doğal ortamlarına çok yakın bir oluşum söz konusu. Epey zaman almıştır heralde bu hali alması.

Cevabınız için teşekkürler. Tebrik ederim.[EDIT]YavuzAli,2015-07-07 09:44:08[/EDIT]
Cüce Amerikan Dünyası
Fikret Bey,

Paylaştığınız akvaryumda taban malzemesi nedir acaba? Çok doğal görünüyor.

Teşekkürler.
Ramirezi Yem
Tercihen dondurulmuş olarak satılan "ocean nutrition blood worm" , bulamazsanız "ROTIFISH" markasının kurutulmuş kan kurdunu tavsiye ederim. Bu balıkların uzun vadede sağlıklı olmaları için bir diğer önemli konu da, yumuşak ve hafif de olsa asidik su.

Kolay gelsin.

[EDIT]YavuzAli,2015-06-28 17:38:30[/EDIT]
Cüce Amerikan Dünyası
Apistoların üreyebileceği su şartlarını oluşturmak için uygun taban malzemesi seçimi konusunda, sorularıma gösterilen ilgi ve verilen faydalı bilgiler için herkese teşekkür ederim.
Verilen cevaplardan ortak bir çıkarım yapmak gerekirse, suya yumuşatıcı ve pH düşürücü yönde salınım yapan hazır marka kumlar dışında herkesin ortak noktada buluştuğu tek taban sanırım lav kırığı. Her ne kadar, siyah arka fon ve kökler-dallar ile birlikte görsel olarak bej rengin hakim olduğu ince dere kumu veya silis bir taban tercih etsem de tercihim lav kırığı olacak gibi görünüyor.

Tekrar teşekkürler.
Cüce Amerikan Dünyası
Dere kumu çokça kullanılıyor ve tavsiye ediliyor fakat fiyat olarak da görünüm olarak da silis kum daha uygun ancak 1-2 mm ve daha kalın silis kum az bulunuyor. Bulunsa da, safsızlıklardan arınmış olup olmadığı ve suya salınım yapıp yapmayacağı ile ilgili insanın içine kuşku düşüyor. Bundan dolayı, markası belli olan ve daha önce başka kişilerin kullanımı ile salınım yapmadığı garantilenmiş olan ve ayrıca birkaç kök de bitki yetiştirebileceğim bir taban arıyorum.

Akvaryumun tabanı 150 cm - 60 cm. 1 cm taban kalınlığı için 9 kg taban malzemesi kullanmam gerekiyor. Eğer daha küçük bir tabanım olsaydı hiç uğraşmaz ada amazonia alırdım.

10 kg 1-3 mm lav kırığı kumu 27 TL buldum. Dere kumu olarak tahmin ettiğiniz markanın 19 kg kovası 65 Tl civarında. En ucuz tercih olarak görünen silis kum ise 25 kg torbası yaklaşık 50 TL olarak satılıyor.

Kurulum sonrası değişimi en zor olan şey taban malzemesi olduğu için sizleri bu kadar meşgul ediyorum, kusura bakmayın. Kurulumu tamamlayıp akvaryumumu osmoz suyuyla doldurduktan sonra, sera super peat, mangrove kütükleri ve meşe yaprakları kullanmama rağmen yüksek iletkenlik ve pH değerleri okuyarak tekrar başa dönmek istemiyorum.
Teşekkürler.
[EDIT]YavuzAli,2015-06-22 18:43:54[/EDIT]
Cüce Amerikan Dünyası
Cevabınız için teşekkürler Bilen Bey.

Rahat olarak kullanabileceğimi söylediğiniz silis kum için boyut belirtmemişsiniz. 0 numara ince silis kum da uygun olur mu? Bitki olarak sadece vallisnerialar, subulata ve echinodorus türleri düşünüyorum.

Teşekkürler.

Cüce Amerikan Dünyası
Cevabınız için teşekkür ederim fakat hafif de olsa bitki düşündüğüm için silis tercih etmiyorum.

Sağolun.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=capo di capi]Kullanabilirsiniz Ali Bey sıkıntı olmaz. Her ikisi ile de apisto besledim şahsen bir eksisini görmedim..jbl manadonun yanında Jbl sanzibarla besleyen arkadaşım da var.. O da bir sıkıntısını yaşamadı.. manadoyla discus bile besleniyor..Son olarak lav kumuyla apisto :
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/112546/1_IMG_0244.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/112546/1_IMG_0240.JPG[/IMG][/QUOTE]

Cevabınız için çok teşekkürler. Soruyu sormamdaki amaç, JBL manado ve lav kırığının suya salınım yapıp yapmadığını öğrenmekti. Örneğin manadonun discus için kullanılıyor olması salınım yapmadığını ispatlamıyor maalesef. Üreme düşünülmüyorsa veya yavru büyütülüyorsa 7 üzeri ph ve 200 - 600 ms iletkenlik değerlerinde dahi discus beslenebileceği biliniyor. Fakat iş, apistoların veya ramirezilerin yumurtalarının açılabilmesine geldiğinde taban malzemesinin bu açıdan değerlendirilmesi ayrı bir önem kazanıyor. Şuan dere kumu ve lav kırığı arasında gidip gelmekteyim açıkçası.
Paylaştığınız resimler için çok teşekkürler. Acaba lav kırığı kullandığınız tank veya tanklarda apistolardan yavru alma durumunuz oldu mu?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.[EDIT]YavuzAli,2015-06-21 16:01:54[/EDIT]
Cüce Amerikan Dünyası
Arkadaşlar, apistolar için taban malzemesi olarak ince 2-3 mm lav kırığı uygun olur mu? Deneyen oldu mu acaba?
Bir sorum da jbl manado ile ilgili. Birkaç yabancı forumda ph ve sertlik değerlerini yükselttiğini okumuştum. Kullanan ve bu bilginin doğru olup olmadığını bilen, apistolar için kullanılıp kullanılamayacağı ile ilgili bilgi verebilecek olan var mıdır?

Teşekkürler.[EDIT]YavuzAli,2015-06-20 16:18:40[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.