ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Menfa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
31
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2020 19:15
Son Ziyaret:
17 Eylül 2023 04:04
Toplam Mesaj:
48 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Kirez
Doğum Tarihi:
20 Mayıs 1992
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail Kirez

SON 10 MESAJI

Neon Tetralar Büyüdü
Aşağıdaki linki kullanabilirsin.
https://bfy.tw/Suba[EDIT]Menfa,2022-04-15 20:23:16[/EDIT]
Farklı Bir Fikir
Sığ tank fikri olarak genişlik ve yükseklik ölçüleri biraz değiştirilerek çok güzel bir akvaryum yapılabilir. Ancak yavru büyütme uzun akvaryumlarda mı daha mümkün yoksa yüksek hacimli mi? Özünde 30-40 litreden daha küçük hacimli bir tank ortaya çıkıyor. Eğer dediğiniz mümkünse dalga motoru ile canlıları manipüle edip yüzmeye teşvik etmek de çözüm olabilir.

Kısaca bilmiyorum ama bu sorular da önemli.[:D]
Parlayan Balıklar
Az önce twitterda denk geldiğim bir çalışma. Denizanası genlerini balıklara aktarıyorlar ve ortaya aşağıdaki enteresan sonuç çıkmış.

Linkte sorun varsa bildirin lütfen.

https://twitter.com/siradisi_bilim/status/1449848141235245060[EDIT]Menfa,2021-10-23 21:33:58[/EDIT]
Ani Vatoz Ölümü Ve Ölmek Üzere Olan Vatoz
Vatoz balıklarına başka balıklar tarafından saldırılmadıysa ölme sebepleri çoğu zamandibe çöken sudaki ağır metaller yüzünden oluyor. Sebep bu ise dip çekimi yapma aralığınızı sıklaştırarak çözmeniz mümkün.
Katil Salyangoz Öldürmeden Nasıl Çıkarabilirim
Ölü bir balığı akvaryumdan hemen çıkarmazsanız, çevresinde katil salyangozları görmek mümkün olabilir. Başka bir akvaryumunuzda adi salyangoz kaldıysa onu akvaryuma atın, onu yemek için yaklaştıklarında ya da yerken görüp temizleyebilirsiniz.
Özel Tür Mü?
Benim favorilerimden biri japan blue double sword lepistes. Dilerseniz bir bakın.
Alsancak Petshop
[QUOTE=hakanchef]

Düşüncenize saygı duyarım, ancak siz de mantık çerçevesinde şu durumu nasıl izah edebilirsiniz: Alsancakpetshop.com adresli internet sitesinde "18 gr. artemia mix" paket fiyatı 8 TL, aynı ürün mağazada 16 TL. Ben hem internetten satın aldım, hem de bizzat mağazaya giderek gördüm. (Anlatım bozukluğu olmasaydı kendi gözlerimle gördüm derdim [:)]). Aynı ürün, fiyatı 2 misli. Üstelik internetten aldığım ürün için kargolama masrafı (koli, bant, vs) satıcı tarafından ödeniyor, ben kargo ücreti 14 TL ödüyorum alsancakpethop.com da, mağazaya gidip gelsem zaten arabam o kadar yakıt yakacak. Alsancakpetshop.com'dan yaptığım son alışverişte siyah kum aldım, kilosunu 6 TL'den, daha sonra yolum üzerinde olduğundan mağazaya uğrayarak tekrar aynı kumdan aldım, mağazadaki satış fiyatı 7,5 TL dediler. Nedenini mağaza çalışanına sordum, akla uygun (mantıklı) bir cevap veremedi. Hatta internetten yaptığım alışverişte 3 adet mavi karides almıştım, internet sitesinde 3 adet ve 10 adet diye iki farklı satış yapıyorlar, 3 adet alınınca adedi 4,5 liraya geliyor, 10 adet alınınca adedi 6 liraya geliyor. İnternet sitesinde bile tutarsızlık var :-D (Adedi fazla alınca fiyat düşer normalde).[/QUOTE]

Kesinlikle ben de sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum, asla saygısızlık yapma peşinde de değilim. Bu tatlılıkta giderse tartışma iki tarafında şikayet edeceğini sanmıyorum. [:)]
Söylediklerinize tüketici gözüyle sonuna kadar hak veriyorum bu arada. Bu yanlış anlaşılmasın.
Karidesle ilgili verdiğiniz örnek çok spesifik, arkadaşların 4 işlem konusundaki noksanlığıyla alakalı.
Kargolama gideri her zaman daha düşüktür. 150 metrekare dükkanda 1000 ürün sergiliyorum, cadde üstünde, vitrinli bir dükkan. Kira 10k. Kargoları hazırladığım depo 100 metrekare, mevcut ürün 100k, sokak arası, kot 3, kira 1500 lira. Süreyle ilgili yaptığım kıyaslama için, küçük bir ürün paketleme bandı düşünün tek kişi ürünleri kutulaması, kargoda zarara uğramaması için ürünün çevresini düzenlemesi ve bantlaması tek işi bu olan için oldukça kısa sürer. 5 dakika farazi bir rakamdı, daha fazla sürdüğü de, daha kısa sürdüğü de olur. Dükkanım yok bu arada. [:)]
[EDIT]Menfa,2021-09-27 13:29:32[/EDIT]
Alsancak Petshop
Merhaba Hakan Bey,
İnternet siteleri üzerindeki rekabetle ilgili söyledikleriniz doğru. Ancak "müşteri mağazaya gelmiş, mağaza mağaza gezecek değil ya" diye düşünüp fiyat bindirme ihtimalleri olduğunu düşünmüyorum. Bana cevaben söyledikleriniz teoride doğru, uygulamada yanlış.
Alsancak Petshop
İnternetten alındığında bir kişinin siparişine ayrılan zaman 5 dakika, yüz yüze olduğunda bu süre uzuyor. Bir de ayak üstü soru sorup, özünde danışmanlık hizmeti alıyoruz.
Su Piresi Uretim Tankinda Planarya Veya Nematod
Ne yazık ki geçen sürede anlamış oldum. Bu canlılar su pirelerinin sonunu getirdi ama acaba balıkların için besleyici midir denesem mi çok aradayım. Beslemeye devam ediyorum şimdilik.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.