ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
murat23
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2007 12:20
Son Ziyaret:
26 Ağustos 2008 15:02
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat ünlü
Doğum Tarihi:
23 Kasım 1970
Yaş:
53
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

murat ünlü

SON 9 MESAJI

Çanakkale'li arkadaşlar bizde bir araya gelelim
Merhaba;
Hakkı bey Çanakkaleli olarak güzel temennilerinize teşekkür ederim ve a.s.
Çanakkaleli arkadaşların yapacağı etkinlik ve paylaşıma elimden geldiği kadar çok fazla tecrübem olmasada destek vermeye çalışırım.
2 ad 70*30*40 akvaryumumda lepistes bakmaya çalışıyorum.
encort2007-07-12 15:11:48
Suda çalışabilen florasan
Emniyet açısından ve kullanım kolaylığından dolayı güzel , bitki üretiminde kullanılmak üzere bitkilere kısa mesafeden suyun içersine sokularak yüksek ışık alması ve su sıcaklığınıda arttırarak ısıtıcı kullanmadan uygun ortam sağlanması açısından tasarlanmış bir ürün fakat kısa ömürlü olması zamanla ışık miktarının azalması dezavantaj, kırmızı rengini kullanıyorum ve diğer normal gralüx bulunan akvaryuma göre bitkilerin çok hızlı büyüdüğünü gözlemledim.
dış filtre için fikirler ve yardımm

İllede plastik olması şartmı, camı kalın, kapaklı veya sıkıştırmalı tip contalı ağzı geniş cam kavanozlar var, giriş-çıkış kapaktan yapılabilinir hem cam olması daha sağlıklı diye düşünüyorum, bilmiyorum kullanımda başka bir problem oluşurmu, sadece görüşümü belirtmek istedim.

Saygılar..

İlk Kurulum 1 Günde Yeşeren Su

Akvaryum direk güneş ışığına maruz kaldıysa suda üremelerine müsaitse (kaba ve sıcak su) çok kısa bir sürede yeşillenme yapabilir. Kullandığınız ilaçlardan kaynaklanabilirmi pek bilgim yok.

Saygılarımla..

lepistes nasıl daha hızlı büyür

Arkadaşların verdiği bilgilere ilaveten, ayrı küçük bir akvaryumda beslediğim kahverengi, küçük, boyları 5 mm yi geçmeyen, 2 gün arayla ince kabukları sayesinde elle bile ezilebilen salyangozlardan kırıp veriyorum, tamamen tabi canlı yem, hızlı büyümelerinde ve hastalıklara karşı direnç göstermelerinde etkili oluyor.

2 cm buyuna eriştiklerinde yavruların bulunduğu akvaryuma doğum yapacak olan dişileri salıyorum, doğum sonrası sıhhatli olanlar zaten kendilerini kurtarıyor, problemli olanlar ise zaten yaşama şansı biraz daha az olduğundan en azından zayi olmayıp canlı yem oluyorlar.

Termostat

Ali bey, ilgi-alaka ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

 

Konuyu biraz açmam gerekirse;

İlk önce aldığım ısıtıcının rezistansı ile termiği arasının açık olmasından dolayı suyun sıcaklığına göre değil  cam tüp içersindeki ısıya göre termiğinin çalışarak, deneme yolu ile derecesi ayarlanabiliyordu,  rezistansın ısısının yukarıda bulunan termiğini etkilemeyerek sadece suyun sıcaklığına göre çalışır düşüncesiyle arasının kapalı izole edilmiş olanlarından aldım daha sonra daha da hassas olanları olduğunu öğrendim, (içersindeki sistem farklı imiş, dediklerine göre) ve gerçekten akvaryum sıcaklığı biraz düzene girdi.

Isıtıcıyı 24C ye ayarlıyorum hava motorunu çalıştırdığımda 26C de duruyor, iç filtreyi çalıştırdığımda su sıcaklığı 30-32 C ye kadar çıkıyor, diğer faktörlerde eklenince arada çok farklı su sıcaklıkları oluşabiliyor. Suyun sıcaklığı 28 C de iken ısıtıcının ısı derecesini 22 ye bile getirsem ilk devre ye girdiğinde (fişini taktığımda) muhakkak çalışıyor, bundan dolayı ısıtıcıdaki termostatının suyun sıcaklığı ile alakalı olmayıp sadece termiğinin açılıp kapanma zamanlama ayarı gibi görev yaptığı düşüncesi hasıl oldu ve sadece suyun sıcaklığına göre ısıtıcıyı devreye sokacak hassas bir termostata ihtiyaç duydum.

Suyun sıcaklığını her şartta sabit olarak 27-29 C de tutabiliyorum ama sürekli kontrol altında olması gerekiyor ve insanı sürekli meşgul ediyor.

Saygılarımla..

priz anahtarlari..

Bende fişlerin sök/tak derdinden, herbir cihaz kablosuna şipşak tabiri ile anılan sürgülü küçük tip anahtar takmıştım.

Düşünceniz çok güzel  

aydınlatma sorunu

Fişine yakın kesinlikle ses yapmayan balast ve anahtarlı, su içersinede sokulabilen florasanı ile temizlemesi ve yükseklik ayarı rahatça yapabileceğiniz vakumlu plastiklerle kolayca sökülüp takılabilen piyasa değeri yaklaşık 12-13 YTL olan Gralux 20W florasan ışığı verebilen değeri 20-25 YTL olan hazır ışıklandırmalar var. (özellikle bitki yetiştirenler için)

İsterseniz bir araştırın, ben kullanıyorum ve çok memnunum, en azından suyun buharlaşmasından dolayı elektrik kaçağı olabilecek korkusu yok

Termostat

70*30*40 cm akvaryumum var su sıcaklığını 4 çeşit ısıtıcı almama rağmen ev sıcaklığı değişimi, ışıklandırmadaki faktörler, gerekli sirkilasyon ve havalandırma değişikliklerinden dolayı sabit tutmayı başaramadım.

Hassas oda termostatdları en fazla 1 derece ile sabitlenebiliyor, akvaryumlar içinde bu tür bir termostad mevcutmudur.

Yardımlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.