ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gezgyn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ağustos 2019 06:37
Son Ziyaret:
20 Temmuz 2020 12:27
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serdar Anarat
Doğum Tarihi:
02 Kasım 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serdar Anarat

SON 5 MESAJI

Deniz Akvaryumu - Doğru Protein Skimmer Seçimi
Öncelikle detaylı değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. amacım mümkün olduğunca doğru başlayabilmek bu işe, kafamı kurcalayan soruya net cevap buldum sayenizde. ilk işim hacme uygun daha kapasiteli bir ps bakmak. beslemeyi düşündüğüm türlere ve yoğunluğına göre ihtiyaçları ve nasıl ne oranda kullanılacağını yespit edip ilerlemek de ikinci işim. hayal olarak kalmasını istemiyorum benim için 30 senedir yapmayı düşündüğüm bir plan ve ucuna kadar geldim. uzun süre kendimce ve sizin gibi tecrübeli arkadaşlar yardımı ile bir şekilde minimum sorunlar yaşayarak bu hobinin tadını keyfini çıkardım. sabırın ve doğru bileşenleri doğru yöntemlerle ihtiyaçlara göre harmanlamanın problemleri azalttığının bilincindeyim. tekrar değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. şu an için kararlı bir şekilde öğrenme ile devam ve yakında tecrübe ederek sürdürme dileğiyle. [;)]
Deniz Akvaryumu - Doğru Protein Skimmer Seçimi
Merhaba,

Mevcut tank ölçüm 150x50x60, durso sistemli, alttan sump'lı. Şu an tatlı su tankı olarak 2 yıldır aktif. Bütçe dahilinde deniz akvaryumuna geçiş için gerekli malzemeleri alıyorum. fazla canlı yükü ilk etapta kesinlikle düşünmüyorum. Kafamı kurcalayan ve hiç bir kaynakta net cevabını bulamadığım bir konu var. Şu an kullanmakta olduğum kafa motoru Hydor Seltz L40, bu pompanın 2.800 L/H su basma kapasitesi var, düşündüğüm protein skimmer Bubble Magus Curve 7 ve teknik özelliklerine baktığımda hava emişi 520 l/h ve 700-900 lt su kapasiteli tanklara uygun olduğu yazmakta. Sorum, bu ps'nin üzerindeki pompanın, kağıt üzerindeki teknik kapasitesi mevcut kafa motorumdan aşağıda, dolayısıyla kuleden inen suyu tekrar akvaryuma gönderirken debi farkı nedeniyle yani ps motoru daha küçük kapasiteli olduğu için kafa motorunun çevirdiği suyun belli bir kısmı hiç temizlenmeden tanka geri gider mi? debiyi bozar mı?... Benim için deniz akvaryumuna geçip geçmemeyi belirliyecek bir unsur. çünkü modelini verdiğim ps ortalama şu an piyasasında 1.000,00 tl - 1.200,00 tl eğer tank hacmime göre yetersiz kalacak bir modelse daha hacimli modellere bakmam gerekecek, bütçe iyice yukarılara çıkacak ve malesef ki "deniz akvaryumu" şimdilik benim için bir hayal olarak kalacak. Elimden geldiğince sabırla,düzgün ve ileriye yönelik bir sistem kurmaya çalışıyorum. Değerli görüşleriniz benim için çok önemli. Teşekkürler şimdiden.
Eheim Jager 300w Isıtıcı Hakkında
Sanırım cihaz mavi kısımdan ayarlanan ısının 1 - 1,5 derece üstü sıcalık sağlıyor. 24c olarak ayarladım, iki farklı termometre ile ölçtüm, su sıcaklığı 25,5 olarak ölçülüyor. istediğim ısıya ulaştım. daha fazla kurcalamadan kendi haline bırakıp hergün gözlemliyim bir süre.
Eheim Jager 300w Isıtıcı Hakkında
Teşekkür ederim tavsiyeler için. ısıtıcıyı daha düşük değerlere ayarlayıp elektronik termometre ile deneme yapıyim
Eheim Jager 300w Isıtıcı Hakkında
Merhaba,

150x50x60 sumplı akvaryumda Eheim Jager 300W ısıtıcı kullanıyorum. Kalibrasyonu için öncelikle akvaryumun ısısını civalı klasik sarı renkte termometre ile ölçtüm 27c gösterdi, daha sonra cihaz üzerindeki kırmızı çentiği 27c ye getirdim ve mavi olan bölümüde 26c ye getirdim, sump içinde tamamı suda kalacak şekilde yerleştirip çalıştırdım. Ertesi gün sıcaklığı kontrol ettiğimde 28,50c ölçtüm. 1200lt su döndüren ve sürekli çalışan kafa motoru da ısınıp su ısısını yükseltir mi? Akvaryum güneş ışığı almıyor ve oda sıcaklığı 22-23 derece, ısıyı düşürmek isterken neden arttığı konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.