ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
metzelder
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ocak 2017 20:17
Son Ziyaret:
22 Ekim 2017 11:41
Toplam Mesaj:
17 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Oğuz
Doğum Tarihi:
08 Mart 1992
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

http://www.lepistesler.com

SON 10 MESAJI

Su Testleri
Merhabalar,

Öncelikle sıvı ölçüm kitleri kullanın. Şerit-kağıt ölçüm kitlerinin hassasiyeti düşüktür ve sizi yanıltır. Bunu kendim de defalarca tecrübe ettim.
Size önerebileceğim en iyi sıvı ölçüm kiti API Freshwater Master Test Kit'tir. İçerisinde normal Ph ve yüksek Ph ölçümü de var. Amonyak, nitrit, nitrat zaten var. Türkiye'de bulabilir misiniz bilmiyorum. Ben ABD'den Amazon üzerinden satın aldım. 10 gün içerisinde gelmişti. Sürekli olmasa da ara ara kullanıyorum. Bu sayede zaten bir defa aldınız mı uzun süre gidiyor.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193383/151020171036561.jpg[/IMG]
Bitkili Canlı Doğuran Akvaryumuna Tavsiye
[QUOTE=İzmirlii]
Yorumunuz için teşekkürler benim zaten şu anda eheim 160 var o işimi görüyor


Tavsiyelerinize uyucağım ancak aklıma takılan 2 tane soru var. Birincisi power led kullanabilirsiniz demişsiniz bunu nerden temin edebilirim? Diğeride bitkilerin birbiriyle uyumuna bakın demişsinizi ancak buna nerden bakıcağımı bilmiyorum zaten bitkiler hakkında çok az bilgi oluyor.[/QUOTE]

Merhaba,

Çeşitli yabancı kaynaklardan konuyla alakalı makalelere ulaşabilirsiniz. Türkçe kaynak hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da yetersiz maalesef. Ölçüye ve ampul sayısına göre power led yapan ve kullanıma hazır halde size gönderen amatör/profesyönel bir çok hobici var. Bu forumda da görmüştüm ilan ile led paneller yapan arkadaşları.
Bitkili Canlı Doğuran Akvaryumuna Tavsiye
Işıklandırmayı power led ile yaparsanız bitkilerinizde farkı görürsünüz. Akvaryumda filtreye her zaman gerek vardır. Dış filtre kullanacaksanız debisi düşük olsun. Kendiniz de vanalardan debisini düşürebiliyorsunuz bir çok filtrede (ben şu anda öyle yaptım mesela). Bu sayede hem balıklarınız yorulmaz hem de doğan yavrular filtrenin içerisine kaçmamış olur. Balıklarla uyumlu olan bitkileri araştırmaktan ziyade, birbiriyle uyumlu olan bitkileri araştırmakta fayda var. Kimi bitkiler bazı bitki türleriyle çeşitli mineral ve iz elementler konusunda besin yarışına giriyorlar. Ya ikisi birden, ya da en az bir tanesi yavaş büyüyor veya hiç büyümüyor.

Bu bir tercih meselesi tabi. Ben de bitkili akvaryumla ilgileniyordum ancak balıkların kendisiyle ilgilenmek hobimin sıradaki aşaması oldu :) Bu yüzden de bitkileri ve kumu çıkartıp suyu büyük ölçüde değiştirerek çıplak zeminli yeni bir üretim tankı kurdum.
Karides Akvaryumuna ReeFlowers Minerals gH+
Üzerinde içeriğine dahil bir şey yazmıyor. Ben ne bileceğim tuzlu su olmadığını mesela?
Sürtünen Lepistesler
Konu biraz eski kalmış ama faydalanmak isteyenler için yazayım:

Sürtünme illa bir parazitten dolayı olmaz. Çoğunlukla stres belirtisidir. Eğer balıklarınızı yeni eklediyseniz ve bu sebeple adaptasyon sorunu yaşıyorlarsa sürtünme ve tankın camında hızlıca yukarı aşağı hareketler gösterebilirler. Öte yandan, suyun içerisinde eğer onları irrite eden bir madde varsa (bir ağır metal olabilir mesela) bu da sürtünmelerine sebep olabilir. Aslında ilk yazdığımla alakalı bir durum.

Son olarak akvaryum suyundaki fazla nitrit-nitrat da balıkların sürtünmesine yol açabilir. Bu ihtimali değerlendirmek için akvaryum suyunuzun amonyak-nitrit-nitrat değerlerini sıvı kitlerle ölçün.
Lepistes Akvaryumu Kurmak İstiyorum
25-30 litrelik bir tank size yetecektir. Balıklar, yemler, iç filtre, akvaryum, ısıtıcı için toplamda 100 lirayı aşmaz.
Lepisteslerin Ömrü Ne Kadar
Akvaryum ortamında lepistes 5 yıl filan yaşamaz. İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim. Lepistesler günümüzde akvaryum ortamında 1-2 yıl yaşarlar. Özellikle son 15-20 yılda ticari kaygılarla hızlıca geliştirilmek istenen, bu sebeple de hormonlarla beslenen lepisteslerin ömürleri akvaryum ortamında her şey düzgün olsa dahi 1-2 yılı geçmez. Ömürleri kısa olmasına karşın, hızlıca üremeleri ve her batında çok sayıda yavru vermeleri dolayısıyla türlerini bu şekilde devam ettirirler.

Lepistes alacağınız zaman ergen boyuttakileri tercih etmenizi tavsiye ederim bu yüzden. Yetişkin lepisteslerin kaç yaşında olduğunu bilemessiniz. Çok beğenerek aldığınız renkleri güzel bir erkek lepistes ömrünü doldurmak üzere olabilir.
Akvaryum Suyu
[QUOTE=erkan candemir]Bilgi yazmadığınız için ben de üfüreyim; boş akvaryum bulanık kalır.[/QUOTE]

Suyun içerisinde canlı olsa da olmasa da bir zaman sonra berraklaşma başlar eğer filtre çalışıyorsa.
Akvaryum Suyu
Merhabalar,

Akvaryumunuzda sabit salınım yapan bir madde olabilir. Bu, dekor için kullandığınız kireçli bir taş da olabilir, kumun içerisinde gözünüzden kaçmış olan bir madde de. Ayrıca akvaryum suyunun oturması bulanıklıkla alakalı değildir. Su değerlerini ölçme şansınız var mı? Amonyak, nitrit ve nitrat miktarı ne kadar? Bunlar akvaryum suyunun oturup oturmadığını belirler. Bulanıklığa sebep olan şey suyun içerisinde uçuşan partiküllerdir. Bu partiküllerin zamanla çökmesi ve filtrede takılması suyu berrak gösterir. Eğer bulanıklık devam ediyorsa sürekli bir partikülleşme var demektir.[EDIT]metzelder,2017-06-28 22:50:59[/EDIT]
Lepisteslerde kurtulamadığım iç parazit :( (video)
[QUOTE=Kaya43]Arkadasim gecmis olsun ayni durumu bende yasadim 40tane lepistesimi kaybettim ve lepistes beslemeyi biraktim karin gocer balik yamulur siyahlasma olur ve kotu son ilac sarimsak antibiyotik hikaye kardesim bu illet yayildimi gecmis olsun lepistes cok dayanikli diyen arkadaslar mevcut ben onlarin lepistes beslediklerini bile dusunmuyorum cunku cok nazik baliklar yapacak pek bisey yok bence hastalari baska biryere al tedaviye orada devam et ama isin zor [/QUOTE]

Hocam sizin elinizdeki canlıların da genetiğinde sıkıntı olabilir. Bu biraz da şans meselesi. İç parazit akvaryumda akut şekilde onlarca balığı kısa zamanda öldürebilen bir rahatsızlık değil (columnaris veya balık veremi öyle). Bu konuyla alakalı gerek internetten, gerekse de yurtdışından edindiğim yabancı kitaplardan çok şey okudum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.