ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
C.Ali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Aralık 2006 01:39
Son Ziyaret:
02 Haziran 2008 22:54
Toplam Mesaj:
263 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cevdet Ali İlter
Doğum Tarihi:
21 Mayıs 1979
Yaş:
44
İl:
Denizli
Meslek:
pazarlama
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali
Denizli

SON 10 MESAJI

Ben Bunu Erkek Zannediyordum.
Balığınızın erkek olduğu izlenimine nerden kapıldınız merak ediyorum.Kesinlikle bir dişi ve haklısınız ağzında yumurta var.
demasoni akvaryumum
Konunun başlarında bir arkadaş sarı prenseslerin protein ağırlıklı beslendiğini yazmış.Bu yanılgıyı düzeltmek istedim.Her ne kadar sarı prensesleri yetiştiren bir çok insan protein ağırlıklı yem versede aslında sarı prensesler doğada ağırlıklı olarak otçul  beslenirler.Dolayısıyla bu balıkları beslerken proteinli yemleri seyrek vermemiz daha çok otçul ağırlıklı yemler vermemiz gerekir. 
Yavrular konusunda
eğer balıkların kesesi yoksa rahatça yüzebiliyorlarsa hemen yem verebilirsiniz.
Ağız Kenarında Beyazlık

Balığınızda durgunluk yem yememe gibi farklılıklar varmı?Size tavsiyem cevap bile yazmadan ısıyı yükseltin, bir miktar kaya tuzunu suda eritip akvaryuma katın,bol hava verin ve balıklar tam olarak iyileşene kadar ışıklandırmayı azaltın.

Sarı Prenses Yavrusu hk.
Yavru sayısının az olması balığınızın büyüklüğü göz önüne alınırsa normal.Belki dişiyi daha önce ayırsaydınız strese girmeyeceği için daha az sayıda yavruyu yutar dolayısıyla daha fazla sayıda yavru verirdi.Ama önemli değil o boydayken yavru vermesi bile güzel.Yavrulara artemia verebilirsiniz.Tabi düzenek kurmakla uğraşmak istemesseniz sera mikropan yeterli olur.Yavruların durduğu akvaryuma kum koymayın ve dipte biriken pislikleri düzenli olarak alın.akvaryumun suyunu ana tanktan alın.Ha bide yavrulara az ve sık yem verin.
Ağzı dolu dişiler

Ben akvaryumu ikiye bölüp iki ağzı dolu anneyi ayırmıştım.Yeni çıkan yavrular ufacık bir aralık bulup öteki tarafa geçiyordu.Diğer balığın da ağzı dolu olduğu için ya da yavrularını ağzından yeni saldığı için annelik içgüdüsüyle hiçbirisine dokunmuyordu.Ancak aralarında bir haftalık fark olan yavrular bile küçük olanları yıpratabilir.Küçük bir akvaryum bulup ikiye bölmeniz daha iyi olacaktır.

acemi412008-03-31 09:01:44
bu balığın cinsi nedir?

Kafa yapısı yaprak cichlide benziyor, kalan kısım aynen sarı imparator.Bu durumda bence balık sarı imparator ve yaprak kırması.

reis2008-03-06 19:03:36
6cm dişi ağzına yavru aldı
Bu balığınızın ilk yavru tecrübesi olduğu için çok dikkatli olmalısınız.Bence bir hafta kadar bekleyin.Daha sonra gece vakti balıklarınız uykudayken ışıkları yakın ve henüz tam olarak uyanmadan balığı yakalayıp ayırın ve kesinlikle kusturmayın. C.Ali2007-12-10 12:32:09
SNOW PRENSESLERİM NE ZAMAN ÇİFTLEŞİR
Akvaryumunuz yeterince kalabalık değil çok kalabalık.Başlangıç olarak 3 zebrayı ve bir çöpçüyü çıkarmanızı tavsiye ederim. (bana kalsa red rubin ve icemanide çıkarırdım.)C.Ali2007-12-02 11:21:22
Sizce hangi seçenek daha uygun
[QUOTE=MERT MURAT]Güzel bir düşünce bencede yunusların zaten öle büyük bir tanka ihtiyacı var.Tek başına bakıldıklarında çok daha hızlı ve daha güzel gelişiyorlar.280lt sarı prensesler için çok iyi.60 litrelik ufak bir akvaryum alıp, onu yavruluk yaparsınız iyi bir bakımla zaten o balıkların yavrularını koymaya yer bulamassınız.[/QUOTE]
Katılıyorum.Bu şekilde balıklarınız sağlıklı ve mutlu olucaklardır.Her iki türünde ayrı ayrı geniş hacimli tanklarda bakılması sayesinde seyir zevkide artacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.