ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bettaloj
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
43
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Temmuz 2016 12:25
Son Ziyaret:
15 Saat 10 Dakika önce
Toplam Mesaj:
63 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Semih
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

https://youtube.com/@bettaloj

SON 10 MESAJI

Birden Fazla Betta Aynı Tankta Bakılabilir Mi?
Videodaki ortamı baz alarak, ben size olasılıkları söyleyeyim,

1- İlk çiftleşme gerçekleştikten sonra , yavru çıkaran çift içeride terör estirecek, diğer dişileri feci şekilde öldürecekler.
2-Çiftleşme olmadı, dişiler rekabet yarışına girecekler ve birbirlerini öldürecekler.
3- Erkek kovalamaktan bitap bir köşeye sinmiş, dişilerin tacizine maruz kalacak. Sonuç, ölüm.

Bettaların her hayvan gibi farklı karakterleri olabiliyor , yaşadıkları çevre de bunu değiştirebiliyor. Fakat burada oluşturulan ortam tamamen deneysel.

Siz 2-3 erkek bettayı da bu tür bir tankta besleyebilirsiniz. Hatta bu seçim, videodakinden daha güvenli bile olabilir. Hep erkeklerin çok agresif ve saldırgan olduğu düşünülse de dişiler, daha zeki ve vahşidirler. Özellikle hayatta kalma iç güdüleri tetiklenirse tüm akvaryumda terör estirirler.

Yok ben illa bettalara toplu şekilde bakmak istiyorum diyorsanız, özellikle birlikte büyümüş dişilerle bunu yapabilirsiniz. (mevcut dişiler tanktan ayırıp çiftleştirilip tekrar tanka dahil edilmemeli)

Bunlar benim 5-6 yıllık betta üretimi ve gözlemi neticesinde ki deneyimlerim. Size deli saçması gelebilir , en doğrusunu ben biliyorum savında da değilim [:)]





Pipo Filtre Farklı Kullanımı
Onun yerine suyun aktığı yere bir sünger parçası daha ekleyin. Hem su dalgalanmaz hem de devir daim tamamlanmış olur.
Erkek Beta Dişiyi Kovalıyor
Bekleyin, yem de tabi ki verin. Dişi yarın da yuvaya yönelip erkeğe yaklaşmıyorsa ayırın. Ayrıca akvaryumun etrafını kapamanıza gerek yok.
Bettam Su Üstünde Duruyor Ve Yüzmüyor
Hayır maalesef düzelmedi.
Bettam Su Üstünde Duruyor Ve Yüzmüyor
[QUOTE=Volterra]
Güncelleme; Ana tankımda 2 dişi beta asla kavga etmeden yaşıyordu sakin bir şekilde, erkeğin yanına ilk kez bırakıp aldıktan sonra dişiler kendi arasında aşırı kavga ediyor. Buradaki sorun ne olabilir?[/QUOTE]

Aynısını yaşadım ve kimseye tavsiye etmem. Hormonların aktif olması ve değişmesi diye düşünüyorum. Özellikle birde çiftleştiyse aşırı agresifleşiyor ve birbirlerine zarar veriyorlar.
Beta Boyutu Üremeye Engelimi?
Madem erkeği daha almadınız tabi ki dişiden daha büyük ve daha iri olması, hem baskın davranması hem de çiftleşmenin daha kolay olması açısından daha iyi olacaktır. Minimum aynı boyutta olmasını tavsiye ederim. Aradaki boy farkı nedeniyle erkek dişiye yaklaşmaya bile çekinebilir.
Yavrular Yuva Bozulduğu Halde Yaşar Mı?
Deneyip göreceksiniz, umarım hava motorunu kapattınız ve erkek yeni bir yuva oluşturmayı başardı. Yavrular çıktıktan 1 gün sonrasında serbest yüzüşe geçebilmeleri de ilginç geldi. Bu hayatta kalma azmi olabilir.
Erkek Beta Dişiye Karşı Çok Agresif Davranıyor
Her şey, aynen anlattığınız gibi olmalıydı ve olmuş. Hata sizin dişiyi hemen almanız. Dişinin arada nefes alıp saklanabileceği alanlar oluşturun. Bitkiler sünger parçaları vs olabilir. 2 gün bekleyin, erkeğin dişiyi hırpalaması, kuyruğunu koparması normal. Hala çiftleşme olmadıysa ve dişi çok yıpranmış görünüyorsa , ayırın.

Siz erkek dişiyi öldürür mü acaba endişesi yaşarken, dişi de hayatta kalmak için erkeği öldürebilir.

Bettalarda her çift çiftleşecek diye düşünmeyin, bazen birbirlerini kabul etmemelerinden bazen de deneyimsizliklerinden bu eşleşme olmaz. Başka dişi-erkekle yada aradan 15gün 1 ay geçtikten sonra tekrar birbirleriyle buluşturun.

İlk Betta Yavrularım
Maalesef betta yavruları çok küçük oluyorlar ve kesinlikle çıkacaklardır. Hatta bir kısmı alttan düşmüştür. Serbest yüzüşe geçmeden bir kap yardımıyla alabiliyorsanız alın. Mecburen yuva bozulacak, fakat belki baba tekrar aldığınız kapta yuva oluşturabilir.
Beta Sürtünmemsi Hareket
Yansımadan kaynaklı kendini görse bu şekilde yüzmez, tipik saldırı hareketini "solungaçlar, yüzgeç ve kuyruk dikilir" yapar. Bazen tank değiştirdiğimde benim bettalarım da bunu yapabiliyor. Yeni yerini yadırgama yada huzursuz olduğu sonucunu çıkarıyorum.

Biraz zaman verin, vazgeçecek ve zamanla ilgilisi kaybolacaktır.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.