ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AkvaristUgr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2016 22:11
Son Ziyaret:
01 Mayıs 2016 13:11
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
.
Doğum Tarihi:
22 Ocak 1996
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

http://forum.fiverr.com/uploads/FileUpload/b5/6ea10fe3ec0595be00bcdcad097a1a.gif

SON 10 MESAJI

Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
[QUOTE=fatihelif]Tüm hobici abilerim ablalarim kardeşlerime Selamin aleyküm :)[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185338/20160413_213839.jpg[/IMG][:)][/QUOTE] Merhaba Fatih Bey , gözüme takıldı da acaba akvaryumunuzdaki bitkiler canlı bitkimi yoksa yapay plastik bitkilerden mi ?
Bitkili Akvaryuma Tavsiyeler ?
[QUOTE=AyatekLa]

Rica ederim :)

Ön cam güzel olur ama dikkatli kullanman lazım onuda tekrar hatırlatıyım çizilmelere karşı. Daha yolun başındasınız, çok konu açarsınız daha benim gibi (zamanında) :)

Bir dahaki konuda görüşmek üzere diyim.[/QUOTE] Aynen çok konu açılacağa benziyor böyle giderse. Tekrar tesekkürler [:)]

Saygılar

[QUOTE=Ela]İlk fotoğraftaki görüntüyü elde etmek bitkiliye yeni başlayan arkadaşlar için zor ve maliyetli olacaktır. Teorik bilgiler var ama bakımı kolay bitkilerden başlayıp kolaydan zora doğru tankınızı değiştirmenizi öneririm. Bu yolun daha doğru ve bitki/canlı türleri açısından daha kayıpsız olacağını düşünüyorum.[/QUOTE]Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi biraz maliyetli olacak ve bitkili akvaryumda ilk deneyimim olacağı için acele etmemeye çalışıyorum , bilgi toplamaya çalışıyorum. Yeteri kadar bilgi sahibi olduktan sonra kolları sıvayacağım inşaallah [:)))] Birde fotoğraf temsili olduğu için birebir yansıtamasamda böyle bir görüntü yakalamak istediğimi belirtmek istedim sadece. İlk deneyimim olacağı için ilk aşamada kesinlikle kolay bitkiler kullanacağım. Henüz bilgi toplama ve maliyet için hesaplama aşamasındayım Tekrardan yorumunuz ve önerileriniz için teşekkürler.

Saygılar.
Bitkili Akvaryuma Tavsiyeler ?
[QUOTE=AyatekLa]Eğerki 90*60*45 ölçülerinde düşünüyorsanız akvaryumu. Mdf den masa yerine demir profilden iskelet yaptırın. Yaptırdığınız iskeletide mdf ile döşeyin, daha sağlıklı olur. Çünkü bayağı bşr yük binecek olması sebebiyle daha sağlam olur.

18Mm cam ve mobilyalı 500 dediyse bir yanlışlık olacağı kanısındayım. Size şunu net söyliyim ve unutmayın. Dediğiniz ölçülerde normal 8mm camdan yapsan bile olur kayıtsız kuşaksız, akvaryumcularında çoğu olur der yapar parasını alır güle güle der. Patladığı zaman bir yükümlülük kabul etmez.

Tekrar topluyacak olursak bence 12mm normal cam kayıtsız kuşaksız işinizi görecekdir. Extra clear camın pahalı olduğunu biliyorum, doğrudur.

Birde şunu unutmayın, evden dışarı çıktığınızda yada uykuya dalarken akvaryuma bir şey olurmu acaba diye düşünmemek en önemlisi.

Kolay gelsin. Ama kayıt kuşak herzaman fayda sağlıcaktır.[/QUOTE] Tamamen extra clear düşünüyordum görüntü açısından fakat , fiyat bakımından beni zorlayacağı için en azından tatmin olma açısından yaptırabilirsem sadece ve sadece ön camı extraclear yaptırabilirim hiç olmazsa [:)))] Mobilya konusuna gelecek olursak , dediğiniz gibi sadece mobilyanın o yükü kaldırabileceğini pek sanmıyorum ve demir profil düşünüyorum tekrar önerileriniz için teşekkürler. Önerilerinizi göz önünde bulunduracağımdan kesinlikle.
Bitkili Akvaryuma Tavsiyeler ?
[QUOTE=Kınayu]
Selamlar Neon gayet güzel olacaktır.Söylediğiniz ölçülerdeki akvaryum 10 mm camdan şahane olur ne kayıt nede kuşağa gerek vardır.Ön camıda ekstra clear yaptırdınızmı .Aydınlatma olarak askılı T5 armatür oldumu şahane olur. Saygılar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/20151208_141046_resized.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/aydinlatma-6.jpg[/IMG][/QUOTE] Yorumunuz için teşekkürler.[:)] Dediğiniz gibi armatür düşünüyorum bir yerden fiyat alma şansım oldu ve 4x39w bana uygun olacağı ve fiyatın 300-350 civarı olduğu söylendi. Aydınlatma konusunda heleki armatür konusunda fiyatlar konusunda pek bilgi sahibi olmadığımdan 4x39w bir armatür için bu fiyatın az mı çok mu olduğunu bilmiyorum bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Tekrar yorumunuz ve düşünceleriniz için teşekkür ederim

Saygılar.

[QUOTE=AyatekLa]Bence maliyet açısından bakarsanız clear cam işine girmeyin derim. En ufak dokunmada çizilmeye hassas.

Normal bir 12mm cam kullanırsanız hem kayıt kuşağa gerek kalmaz. Hemde çiziklerle uğraşmassınız maliyetide düşük olur. Bitkiki bir akvaryum maliyeti bayağı yüksektir, kendinizde tecrübe edeceksiniz zaten. Nerden baksanız bir 35-40 kilo kuma ihtiyacınız vardır. Balık yoğunluğuna göre birde dış filtre temin etmeniz gerekecek. Aydınlatma olarakda, şerit led, power led yada led projektör öneririm.

Lepistes yada neon bigi balıklarla başlamanız uygun olacakdır kanısındayım.

Umarım hayalinizdeki akvaryuma kavuşursunuz.

[/QUOTE] Maliyet konusunu fazlasıyla düşünerek hareket etmeye çalışacağım lâkin dün 2 ayrı akvaryum imalatcısından fiyat aldım açıkcası biraz kafamı karıştırdılar.
Şöyleki ; bir imalatcı 10mm cam full extraclear ve mdf mobilya bir akvaryum için 1.100 tl fiyat istedi.
Başka bir imalatçı ise 18mm cam mdf mobilya akvaryum için 500tl fiyat istedi anlayamadığım aralarındaki fark ne acaba [:)] 2.sorduğum imalatcının yanlışlıkla 18mm yazdığı kanısındayım. Sizlerinde düşüncelerininizi öğrenmek isterim tesekkürler

[QUOTE=renoibo]Erhan abime katılıyorum Tetra türleri olabilir birde extra türlerden Danio margaritatus - Galaxy Rasboralarda o tür tanklarda çok güzel olabilir.
Hacimsel ,sürü türü ve diğer türler güzel durur boyutları mini olan her tür odak noktasını bozmaz.

http://www.akvaryum.com/danio_margaritatus_gok_incisi_danio_galaxy_rasbora_tatlisur_7_5635.asp


Ekipmman düşünülürken yer kaybı olsada iç sumplar düşünülebilir.
Birkaç filtrede sorun yaşayıp iç sump kurunca epey rahat olduğu sistemin maliyetine epey katkılı olabildiği gibi konulara girebilirsiniz.

0 tank ve derinliği olması ile üsttede kayıt kuşak düşünülmeyince arka bütün olarak sumpu kapatabilen 3d fonlardan eklenip hem görüntüde kayıbı +layıp , hemde arka planda filtrasyonu değerlendirebilirsiniz.

Filtrasyon için hortum kablo karmaşası temizlik gibi konularda epey rahat su kaçırdımı vs diye düşünülmediği +ları denebilir.Dahasıda var.

Öngörü fikirdir yönlendirme olacaktır,
Bitkili tanklarda biraz haşırneşir olduktan sonra ki 90x50x40h tank ile başlayıp biraz bitki türlerini deneyimlememden.

imkan ve ilerki dönemde kullanılması açısından yerinizin ve beklentilerinizin değişmesi zevkinizi az kaçırabilecek olsada.
1.temel maliyet yüksek olabileceğinden örnekleme yaparsak farklı türlerede gidebileceğiniz tank boyutunu mümkün mertebe büyük tutun.
Örnek bideodaki tankı incelerseniz kurulum şekilleri güzel referans beğendiğimdir.

Tank :
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=h4IYKDPg-jQ[/VID]

Kurulumun ve son hali
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Ct4ffpyYQdo[/VID][/QUOTE]

Yorumunuz ve önerileriniz için teşekkür ederim. [:)] Açıkcası benimde aklımda sump sistemi vardı lâkin bitkili akvaryumlarda olamayacağını öğrendim birkaç konu aracılığıyla , sebebi ise fazla akıntı olmasıymış mâlum sağlam işini düzgün yapan bir dış filtrenin fiyatıda dudak uçaklatıcı [:)))] sump eğer ki olabilirse neden olmasın düşüyordum açıkcası. Tekrar tesekkurler

Saygılar
Bitkili Akvaryuma Tavsiyeler ?
Bunun dışında , ekipman ve canlı türü olarak önerileriniz nelerdir ?
Bitkili Akvaryuma Tavsiyeler ?
[QUOTE=renoibo]Selam oncelikle projelendirmeyi planlamayi ve ongoru referans tanki edindiginiz icin tebrikler.

gelelim ufak detaylara.
90x60x45h tank hacimsel basinc nedeni ile tabanda kayit kusak gerekir.

ustte diger arkadaslarin dedigi esneme konusunda hemfikirim lakin onu bertaraf etmek cam kalinligi ile mumkun 12mm cikarsaniz saglamligi acisindan iyi olur= maliyet ve agirligi epey olacaktir.

Ustu acik ve cercevesiz referans fotolanmis goruntuler herzaman cezbeder ama temizligi cok dikkat ve daimi bakim ister kalitesiz urunler ile cizilme vs yasanmasi olabilir .

su eksilmeleri yuksek olacagindan kiyilari devamli kirec tutacaktir deneyimledigimden azcok dertli.

Armaturlerde bu tip tanklarda aski sistemi gerektirir ve aski demek yukseklitir =extra maliyet.

resimdeki gibi hightech bir tank yaklasik 6.8ay minimum denge gerektireceginden o goruntuyu elde etmek biraz tecrube isteyecektir.

temelde tablo gibi tanklar bircok pahali ekipman gubre ve duzenek dengeler isteyecektir.

en basta sabir ister taban kumundan filtrasyonuna isigindan co2sine tank ve saglam sehpasina kadar once rakamsallastirip fiyat tablosu cikartarak baslayin . Sonradan oluru ile baslanirsa husran olabilir.

Simdiden basarilar..[/QUOTE] Yorumunuz için teşekkürler [:)] önerilerinizi mutlaka göz önünde bulunduracağım. Şu an için sadece hesap aşamasındayım. Bitkili akvaryumda tecrübeli olmamam dolayısıyla birazda bilgi edinmeye çalışıyorum. Dediğiniz gibi fiyat bakımından biraz tuzlu :)) umarım heves olarak kalmaz tekrar tesekkurler
Bitkili Akvaryuma Tavsiyeler ?
[QUOTE=AyatekLa]Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun şimdiden,

Kaç mm camdan yaptıracaksınız?, camda esneme olacağı kanısındayım 250lt kabaca bakarsak kayıtsız kuşaksız. Sıkıntılı olacağını düşünüyorum.
[/QUOTE] Yorumunuz için teşekkürler 10mm cam düşünüyorum birkaç imalatcıya sordum mümkün olabileceğini söylediler lakin birde sizlere sorma gereği duydum sonradan bir sıkıntı çıkmasını istemem :)
Bitkili Akvaryuma Tavsiyeler ?
Merhabalar , [:geek:] Birkaç haftadır bitkili akvaryumlara baya ilgi duymaya başladım. Kısa süre içerisinde bir akvaryum kurmayı düşünüyordum , eğer becerebilirsem bitkili bir akvaryum kuracağım...

- Şöyle ki ;

(Extraclear-optiwhite cam) 90x60x45(h) kayıtsız kuşaksız(sade,doğal bir görüntü istediğim için) üstü açık co2 sistemli bir akvaryum düşünüyorum. Acaba bu şekilde bir akvaryum mümkün müdür ? Üstü açık veyahut kayıt-kuşaksız kullanmamda ne gibi sorunlar yaşarım ?.

Eğer mümkünse böyle bir akvaryuma tür ve ekipman tavsiyeleriniz nelerdir ? Ne almalı ne etmeli ? [:)] şimdiden bir hesap yapmak şart açıkcası


(Yapılmak istenen akvaryum modelimiz) [:lol:]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185166/p3.jpg[/IMG]

Yardımcı olursanız sevinirim , teşekkürler.[EDIT]Akvaristgenc5,2016-04-22 14:43:41[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.