ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cüneyt99
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
29
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Kasım 2006 23:20
Son Ziyaret:
17 Aralık 2023 19:59
Toplam Mesaj:
409 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Saadettin HATİPOĞLU
Doğum Tarihi:
26 Nisan 1974
Yaş:
50
İl:
Yalova
Meslek:
Serbest Meslek
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Saadettin HATİPOĞLU

SON 10 MESAJI

Akvaryuma Hangi Suyu Vermeliyim?
Dinlenmiş şebeke suyu kullanın. Tamamen klordan arınmış berrak bol oksijenli su mükemmeldir
Kafa Motoru
Çok güçlü olmaz. Zamanla sump malzemeleri şişeçektir . Kuvvetli debi herzaman iyidir
Akvaryum İçin Bir Elektrik Tasarruf Önerisi
Çok doğru tespit. Teşekkürler bilgilendirme için
Dış Filtre Önerir Misiniz ?
Ben size ikinci el ama temiz eheim 2217 öneririm.
Adi Salyangozdan Kurtulmak
Akvaryuma sonradan ilave ettiğim Amazon bitkiler ile gelen adi salyangozlar önüne geçemediğim şekilde çoğaldılar . Elbette kimyasal ilaçlar ve katil salyangozlar var bu adi salyangozları azaltmada. Ben pratik bir çözüm ile 3 günde kökünü kuruttum diyecek kadar azalttım. Bir adet havuçu ortadan ikiye kesiyoruz . Bir ipe bağlayıp akvaryuma bırakıyoruz . Havuç dibe batıyor. 3-4 saat içinde havuça yüzlerce adi salyangoz yapışıyor . Havuçu çıkartıp adi salyangozlardan temizleyip tekrar havucu akvaryumun dibine bırakıyoruz.Ana tanktan çıkarttığımız salyangozları mini bir akvaryumda besleyebiliriz . Kesin çözüm tavsiyemdir. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18079/30_image.jpeg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18079/30_image.jpeg[/IMG][EDIT]cüneyt99,2016-02-05 21:18:45[/EDIT]
Jako Hakkında Tecrübeli Arkadaşlar
İsmail bey .Bendede yıllardır Jako kongo var. Bir kez de benim başıma geldi ısırma olayı. Benim Jako bana resmen aşık çok itaatkar. 4 ay önce evimize yeni katılan yavru Jack russal köpekten sonra biraz hırçınlaştı . Kıskançlık krizine girdi. Doğal olarak ilgi birazda olsa azaldı. Çiftleşme evrelerinde tam kızgınlık dönemlerinde huysuzluk hat safhada oluyormuş. Birde istenmeyen bir misafir sevgiyi bölüp parçalıyorsa sinir ve ısırma kaçınılmaz oldu benim için. Tabi şimdi ayırdım odalarını 1 aydır daha iyiyiz. Sizinde benzer olaylar olaylar oldumu acaba. Yeni bir bebek , yeni bir pet , yada evden uzunca bir süre ayrı kaldığınız yada siz yokken evdeki diğer bireylerden birisi kötümü davrandı acaba. Saygılarımla.
Asma Filitreden İç Filitre Yapmak
Atakan kardeşim bende senin filtrenin takipçisi olacağım . Mavi Plexi gerçekten çok şık durur. [:iyi:]

Sedef hanım teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için.Doğallık kendisini sevdiriyor. Sizin akvaryum 50 litre. Bu tarz doğal bir akvaryum oluşturmak için çokta küçük değil . Bence gayet iyi. Mangrow kökü bence ufak bir tane alabilirsiniz. Kullandığınız kum dere kumu , çakıl yada siyah Hagen kum olursa pH nötr olacağından çok fazla su yumuşaklık yada aşırı sertlik durumları söz konusu olmayacaktır. Zira Apple Snaill Elma salyangozları ve türevleri 6.5-7.5 pH arasında çok Mutlu olacaklarıdır . Küçük bir mangrow kökü Çeşme suyu yada hazır sudaki ortalama 7.5-8.2 olan pH değerini yumuşatarak takribi salyangozların istediği ve sevdiği 6.5-7.5 pH su değerlerine düşürecektir. Sizdende bir kaç resim bekliyorum Sedef hanım . Sağlıklı Hobiler .

[EDIT]cüneyt99,2015-11-11 20:42:09[/EDIT]
Asma Filitreden İç Filitre Yapmak
Atakan Bey . Elbette akvaryum rengine uygun metaryeller bulunabilirse çok daha güzel gözükür. En kötü ihtimal elimizdeki malzeme üzerine Stratfor yada köpük yardımı ile dikine Kaya görüntüsünde verilebilir.

Teşekkür ederim Burak bey. Patenti akvaryum.com ailesine hediyemdir. Bu arada işyerimde yaptığım mini akvaryumu siz değerli hobi sever dostlarıma sunuyorum .

[EDIT]cüneyt99,2015-11-10 19:07:08[/EDIT]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/18079/image.png[/IMG]
Asma Filitreden İç Filitre Yapmak
Atakan bey dış kasa benim elimde bulunan atıl asma filitreden yapıldı. Alternatif olarak tavsiyem nalburlarda bulunan kare veya dikdörtgen köşeli yağmur olukları olabilir . Bu olukarın yan kapaklarıda var. Güzel şık bir filitre oluşturulabilir.
Asma Filitreden İç Filitre Yapmak
Teşekkür ederim Mehmet bey. Sizede geçmiş olsun . Allahtan akvaryumunuzdaki suyun hepsi halıya dökülmemiş . Daha büyük bir facia olabilirdi .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.