ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
IrfanMusa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Kasım 2006 21:07
Son Ziyaret:
12 Aralık 2011 13:29
Toplam Mesaj:
93 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İrfan Murat Musa
Doğum Tarihi:
03 Nisan 1971
Yaş:
53
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar müh / Yönetim Kurulu Üyesi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İrfan Musa
Bitkili 80lt. 2*Cüce Gurami,12*Neon Tetra,8*Platy,1*Cüce Vatoz

SON 10 MESAJI

Bitkilerin fotosentez anları...

Bilgilerimin eksik olduğunu farzederek, bu konuda araştırma yapacağım. Teşekkür ederim Adem bey

Elodea hakkında
İlginç bulduğum için forma ekledim . Alıntıdır
 
Nilüfer, Elodea gibi su bitkilerinde ise oksijen, bitkinin suyun dışında kalan kısmından, yani gövde ve yapraklarından suyun içindeki kısımlarına iletilir.17
 
17 Kingsley R.Stern, Introduction Plant Biology, Wm.C.Brown Publisher, USA, 1991
Bitkilerin fotosentez anları...
Bu konuda uzman olmamama rağmen şunu söyleyebilirim. Su bitkilerinde fotosentez sırasında görmüş olduğunuz gibi gaz çıkışı olmaz. Oksijen suda eriğik halde bulunur. Eğer söylediğiniz gibi olsaydı CO2 yide bitkiler gaz olarak temin etmek zorunda kalırdı.
Saygılar IrfanMusa2008-01-08 16:08:40
Bitkilerin fotosentez anları...
Fotografçılık anlamında güzel bir çalışma, ancak bu resimlerde görünen hava kabarcıkları bitkilerin fotosentezine ait değil tabiki.
Saygılar,
Tropical akvaryum
Akvaryuma koymuş olduğunuz tuz bitkilerinizi öldürür bu yüzden akvaryumunuzu bitkilendirmeden önce suyunuzda tuz bulunmadığına emin olunuz.
 
İyi akşamlar
Tropical akvaryum
Son mesajınıza istinaden,
 
Toplamda 500w ısıtıcınızın yeterli olması gerekiyor. Dış filtrenizin debisini düşürebilirsiniz. Bu arada bitkili akvaryum kuracaksanız kesinlikle tuz kullanmayın.
Balık ölümleriniz sadece ısıyla alakalı olmayabilir. Su değerleri çok çabuk oturmaz. Sizde biraz fazla balık yüküyle başlamızsınız. Önce akvaryum değerlerinizin oturmasını bekleyiniz.
 
saygılar,
Tropical akvaryum

Ferudun bey,

Nereden başlayacağımı tam olarak bilemiyorum ancak yine bir sorunuz olursa forma yazabilirsiniz. Öncelikle gördüklerim;

-Temometrenizi su yüzeyine yakın ısıtıcıdan uzak bir konuma koyunuz.

-Bana balık sayınız fazla geldi. Görebildiğim türler İki farklı tür Gurami ve tetrazon diğerleri çok anlaşılmıyor. Tetrazonlar sürü balığıdır en az 6-8 adet beslenmesi icap etmektedir. Ayrıca tetrazonlar akıntı suları severler bir akıntı yaratmanız gerekebilir. Ayrıca sert ve hızlı balıklardır ve diğer balıkların kuyruk yüzgeçlerine saldırmayı severler. Bu yüzden daha sakin olan Guramileriniz bu durumlardan etkilenebilir. Guramilerin erkek dişi ayırımınada dikkat etmeniz gerekmekte. Erkek guramilerin sayılarının fazla olması durumunda aralarında çok kavga yaşanacaktır.

-Bitkili akvaryum yapmak istediğinizi belirtmişsiniz.  Şu an ki balıklarınız için bitkili akvaryum çok uygundur.Bunun için zemindeki malzemenizin yüksekliğini arttırmanız gerekecektir. Sıvı veya tablet gübre ilk ekimde sağlıklı büyüme ve kök salma için uygun olacaktır.

- Akvaryumunuz içerisindeki mermer görünümündeki taş salınım yaparak suyu sertleştirebilir. Buda sert suyu sevmeyen elinizdeki türdeki balıklara sorun çıkarabilir.
 
- Filtrenizdeki kömürün belirli periyotlarda değişmesi gerekir. eğer bu periyotlarda değişmezse suya salınım yaparak su değerlerini bozabilir. Uygun malzemeleri ve değişim periyotlarını dış filtrenizin kullanım klavuzunda veya akvaryum.com sitesinde arama yaparak bulabilirsiniz.
 
Saygılar,
new live yemin tarihi yokmu ?
Bence hiç üşenmeden tüketici hakları telefonuna veya internet sitesine şikayette bulunun. Çünkü bu yaptıkları yönetmeliklere aykırı. Son kullanma tarihinin üretici firma tarafından açıkca ürün üzerinde belirtilmiş olması gerekiyor. İthalatçı firma son kullanma tarihini ürün üzerine etiket v.b. şekilde koyamaz.
 
Saygılar
IrfanMusa2007-12-16 17:46:49
Balıklarım Su Yüzeyine Çıktı
Batucan bey,
 
Aqutan koyduğunuz taktirde 1 saat içerisinde su akvaryuma konacak hale gelmiş olacaktır.
 
Bilginize,
acemi akvaryumu

İyi günler,

Balıklarınız 1 gün aç kaldığı için ölmemiştir. Mutlaka başka sebebi vardır. Hastalık veya kötü su şartları v.b. Hatta normal şartlarda haftada 11 gün yemleme yapılmaması gerekliliği balık sağlığı açısından faydalı olduğu söylenmektedir.

İkinci konuda 2 ayda bir komple temizlik demişsiniz komple temizlikten kastınız nedir. Tüm suyun değiştirilmesi mi? eğer öyle ise yanlış yapıyorsunuz. Çünkü çok miktarda su değişikliği yapılmaz, yapıldığı taktirde akvaryumunuzdaki biyolojik döngüyü yok etmiş olursunuz.

Aydınlatmaya gelince akvaryumunuzda bitki olsun olmasın mutlaka aydınlatma sistemi kurun, sonuçta doğayı taklit ediyoruz. Balıklarında gece-gündüz gibi ayrıma ihtiyaçları var.

Akvaryum dizaynı görsel bir hadise zevklerinizle alakalı. Ancak yukarıdada bahsettiğim gibi doğayı olabildiğince taklit etmek söz konusu. Şahsen renkli taşlar testiler gibi aksesuarlar doğallıktan uzak ancak tabiki sizin zevkiniz. Birde akvaryum ekipmanlarını ısıtıcı ve filtre gibi cihazları dekorlar veya bitkiler ile gizleyebilirsiz daha güzel bir görüntü ortaya çıkacaktır.

 
Sitede birçok kişinin akvaryum resmi var. Beğendiklerinizi örnek olarak uygulayabilirsiniz.
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.