ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mdemir89
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2014 20:56
Son Ziyaret:
09 Mayıs 2017 11:33
Toplam Mesaj:
64 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert demir
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1989
Yaş:
35
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Betta Üremesi (yumurtalar dökülüyo)
Valla ne olduysa oldu artık.. saldım çayıra....
Betta Üremesi (yumurtalar dökülüyo)
Arkadaşlar dişim yumurtaları dökmeye başladı erkekse dişinin yanına gidiyo ama yumurtaları toplamıyo anlayamıyorum.. ? taban yumurta doldu :S
Betta Üreme yardımı?
ikisininde tek tarafında dikey bölgeler var stres cizgilerine şahit olmadım.. Zaten erkeği görür görmez renklerii daha canlı oluyor.. 15 saniyede bütün renkleri yoğunlaştı :)
Betta Üreme yardımı?
teşekkürler denedim bakalım nolcak :) şuan da dişi ilgisiz baya 
bir şey daha sormak istiyorum.. 

2 dişim var ikisinin de tüpçükleri dışarda üreme akvaryumuna ayrı bölmelerde ikisinide koysam erkek için faydası olur mu yani üreme aktivitesini hızlandırıp, dişiyi seçmesini sağlayabilir miyim ? 

Ya da ne yapmamı önerirsiniz bir tanesi baya karnı şiş tüpçük dışarda 5/4 falan
diğeriyse 5/2-3 üzerinden değerlendirebilirim şişlik oranını fotoğraf paylaşamadığım için sormak istedim...
mdemir892015-01-14 00:00:16
Betta Üreme yardımı?
Merhabalar arkadaşlar,
bir üretim tankı hazırladım 2 gün önce. erkek köpükleri doldurdu sağolsun, dişiyide fanus içinde 4-5 cmlik pay kalacak şekilde içine yerleştirdim okuldan döndüğümde dişi erkeğin yanına atlamıştı ancak çiftleşme gerçekleşmiyor ve köpüklerde baya azalma var dişi devamlı kaçıyor ve alt yüzgeçinde bir parçada kopmuş duurumda fotoğraf paylaşamıyorum ama stres olacak bir durumları yok sizce noluyor :)
mdemir892015-01-14 00:00:27
Bettam dişi mi? - 2 -
50 litrelik akvaryum ikiye bölündü 
28 Cm <------>
35 Cm ^ yükseklik
30 Cm | derinliği var :S
 fanustaydılar kavga etmiyorlardı şimdi bir anda akvaryuma alınca kavga başladı :S
Betada aşırı ürkeklik
Alp kardeşim,
aşırı ürkekliğinin sebebi mutemelen %90 stres yüzündendir. Ayrıca ilk 3-4 gün yeni sudaki bakterilere ve ortama alışma süresi nedeniyle durgun olurlar. Çok nadiren hareketli gördüm ben.. Bir kaç güne düzelecektir. Normal yaşantına devam et izlemek istiyorsan izle kendisini toparlamaya çalışıyordur. 
Dikkat edeceğin şey parmağında cama vurma Yasin'in de dediği gibi fazla rahatsız etme balığını hergün aynı saatte yem ver böylelikle düzeni oturacaktır belli bir süre sonra seni tanır elini gördüğünde cevap verir. :) 
Bettam dişi mi? - 2 -
Çok teşekkür ederim peki birşey sormak istiyorum diğer dişiye neden agresiff davranıyor olabilir sadece erkekler gibi saldırmaya başladılar birbirlerine diğer dişi saldırmıyo ama bu saldırınca cevaplıyor..
Bettam dişi mi? - 2 -
Merhabalar Arkadaşlar,
Bettam dişi mi emin olamadım diğer dişilere karşı çok agresif davranıyor. Köpükte yapmıyo ama bi atarlı anlamadım görüşünüzü almak istedim.





Elimden geldiğince çekmeye çalıştım ama çok hareketli beceremedim bir türlü :) Altında inci tanesi gibi tüp var sanki?
Betta Yavru Besleme
Arkadaşlar Merhabalar,
Günler önce forumda yürürken aldığım hasta bettam için tedavi aramıştım sağolun yardım ettiniz. Çözüm bulduk ve iyileşti bugün çiftleşme gerçekleşecek o kadar toparladı hatta 50 litrelik akvaryumu 2 ye bölmeme ve 35 cm cam olmasına rağmen diğer tarafa atlamayı başardı 6-7 cm sıçradı.. bunları evericem :D kısaca
ancak yavru bettaları nasıl besleyeceğim konusunda endişelerim var eziyet etmek istemiyorum öğrenene kadar da bir süre bekleyecekler.. 

Yumurta sarısı uygulamasını duydum ama bu sarılar pişirilecek mi? ciğ olarak mı verilecek.. nelere dikkat etmemi önerirsiniz. Akvaryum.com üzerndeki tüm makaleleri okudum mikrokurt, artemia vb. besleme teknikleri hakkında bilgim var ama ilk günlerde yumurta sarısının yabancı siteler de çok önemli olduğunu okudum %100 protein içerdiği için gelişimi %38 hızlandırıyormuş yani şöyle bir şey paylaşmışlar mikrokurt ve artemia ile beslenen 2 haftalık betta spl. 1-2 cm e yaklaşırken yumurta sarısıyla beslenenler 2 cm i buluyormuş anlayamadım yarım yamalak ingilizcemle ama nasıl beslerim bu cücükleri :D 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.