ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yigityy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Aralık 2014 11:32
Son Ziyaret:
07 Ekim 2015 15:13
Toplam Mesaj:
104 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
YİĞİT EROĞLU
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

YİĞİT EROĞLU

SON 10 MESAJI

Şah'ınyunusları. Yeni resimler 6. sayfada (Yunusda ilk noktam)
Hocam merhaba. Nedir durumlar ? Aradan bayada bir vakit geçmiş.
Evde Set Kullanımı Ne Kadar Sağlıklı ?
Hocam cok tesekkur ederim degerli gorusunuz icin. Kolidorda bulunan yavru tankimda dis filtre kullaniyorum. Banyodaki 315 litrelik akvaryumda da yaklasik bir aydir biolife akilli yuzen filtre var. Yavru tankindaki dis filtre ile kiyaslayacak olursak biolife on planda. Gercekten cok ise yariyor. Su inanilmaz derecede net ve tertemiz eminimki degerleride cok guzel. Ben dip cekimini her iki akvaryumda da iki haftada bir yapiyorum ve biolife kesinlikle tavsiye ederim.
İlk Yavrular Destek
Hocam onlar kendilerini kurtarmışlar rahat olun yeterli oksijen sağlandığı sürece hiçbir problem yaşamazsınız. Zaten dikkat ettiyseniz hiçbir hava desteği olmadan serbest yüzüşe geçmişler bile. Ben bu şekilde keseli aldığımda keseleri tamamen kaybolana kadar bilerek ışıkları söndürmüyorum uyku moduna geçmesinler, hareket etsinler ve keselerinden kurtulsunlar diye isterseniz iki gece ışıklarını açık bırakabilirsiniz.
Evde Set Kullanımı Ne Kadar Sağlıklı ?
Hocam öncelikle değerli düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Allah cümlemizin evlatlarını hayırlısıyla kucağımıza almaya nasip eylesin inşallah. Biz şartları zorlayarak bu hobiden vazgeçmeden çözüm arama yoluna gitmişiz =) Dün demir profilimi yaptırdım ve üstteki akvaryumu kaldırarak banyoya taşıdım :)

Akvaryum set halinde kolidordaydı ve yükseklik çoktu. Elle bile sallayınca sallanıyordu ve çok tehlikeliydi.



[URL=#]</a>
[URL=#]</a>

Bu durum beni tamamen rahatsız ettiği ve olası bir facianın önüne geçebilmek için üstteki akvaryumu setten indirdim ve kolidorda sadece alttaki akvaryum kaldı. Artık sallanma yok ve kafam rahat. Son derece güvenli ve sapa sağlam oldu.





Gelelim setin üstündeki akvaryuma ne oldu sorusunu :) o akvaryumuda oturma odasına koymayı planlıyordum ancak bebek en çok orada vakit geçireceği için pek sağlıklı olmayacağı gibi beşiği vs. oradanda geçemeyecekti. Tek bir yer kalmıştı orasıda banyoydu =) Açıkçası şahsi fikrim banyoda gerçekten mükemmel olduğu yönünde.




Çok şükür bir aksilik yaşamadan tüm işlemleri dün tamamlamış bulunmaktayım. Yerden bilerek akvaryumları sadece 20cm yüksekte tuttum. Bu sayede fazla riske girmemiş oldum. Dip çekimi yapılamasında da sorun yok.yigityy2015-06-09 10:19:19
Yunusum hamile mi?
Hocam tebrik ederim anne oluyo balığınız :)
yeni akvaryum kuruyorum..
Hocam tür sayısı ne kadar çok olursa yavru alma olasılığınız o kadar azalır ancak bu alamayacağınız anlamına gelmez. Örnek verecek olursak sp havada, karada her ortamda çiftleşirler ve anneler yumurtlarına gayet sadıktır. Yunuslar hassas balıklardır. Çiftleşmek için uygun ortamı bulamazlar, bulsalarda zaman alır. Dişi yunus yumurtlarına sadık değildir. En ufak bir streste yumurtaları kusabilir, yutabilir. Sonuç olarak olmayacak bir şey değil tabiki. Ben 315 litrede 2e 8d sp, 2e 7d yunus besledim hepsinden de takır takır yavru aldım ama yunuslarım ilk yumurtlarını tutmakta sorunlar yaşamışlardı sonrasında saklanabilecekleri yerleri çoğaltarak bunu başardım ve çok yavrularını aldım. Şuan sp leri artık beslemiyorum. Tek tür yunus besliyorum. SP ve Yunusların olduğu akvaryumda yunuslardan ortalam iki ayda bir yavru alırken şuan 20-30 günde bir yavru alıyorum. Bu hem balıkların tecrübesinden kaynaklanan bir durum olduğu gibi stresin olmamasıda çok öenmli. Öte yandan yunuslarım tek tür olarak daha hızlı boy attılar ve mükemmel renklere sahipler. Keyifli hobiler.
İlk Yavrular Destek
Hocam artık yavrulağa alınma vakitleri gelmiş. Bol oksijen sağlayarak damızlıklarında kullanmış olduğun yemleri ezerek toz haline getirip verebileceğin gibi, akvaryumculardan da yavrular için yem alabilirsin. Artemia kullanırsan yavruların daha hızlı boylanırlar. Ayrıca yavrulukta sadece en fazla bir ay tutun. Sonrasında mutlaka yanık kalmamaları ve sağlıklı olmaları açısında yeni bir akvaryuma taşınmaları şart. Sağlıklı hobiler.
yunus kafası
Düzenli dinlenmiş su değişimi + uygun ölçülerde akvaryum + sadece tek tür yunus + kaliteli canlı yem (protein desteği için) + kanının iyi olması yani anne ve babasınında sağlam ırk olması
sarı prenses kuluçka
Hocam öncelikle o kuluçka makinası bir işe yaramaz... Son derece sinir bozucu. Bence yeni nesil sdk 34, biolife ya da Murat İpşir'in kuluçka makinalarını tercih et. Yumurtaların yerden 1cm kadar zıplaması zaten yeterli bir durumdur ancak dediğim gibi o kuluçka makinası sağlıklı değil. Kusturma olayıda erken olmuş ancak illaki döllenen yumurtalar mevcuttur ancak dediğim gibi yavruları kurtarabilmen için ilk iş o kuluçka makinasını değiştirmendir. Şahsen ben o makinadan hiç randıman alamadım ve attım çöpe. Şuan yeni nesil sdk-34 kullanıyorum ve balıklarımı sürekli 5.gün kusturuyorum 90 - 100 yumurtadan sadece 10-15 adeti döllenmemiş oluyor. Küflenme oranıda sıfır...
İceman karnı şiş bakar mısınız ?
Hocam yemlemeye biraz ara verin. Diğer balıklarınızda da sorun olmaz. Videoyu açamıyorum iş yerinden internete bağlandığım için videoları izlememiz yasak ancak arkadaşların dediği gibi kabızlık durumu var ise yine dedikleri gibi yemlemeye ara ver. Zaten yem atsanda çok yüksek bir ihtimalle verdiğin yemi yemeyecektir. Geceleri ışığını açık tut durum düzelene kadar balık uyku moduna girip hareketsiz kalmasın hareket halinde olsun ve yediklerini daha hızlı hazmedebilsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.