yeni akvaryum kuruyorum..


mustafa.avcıÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2015
İl: Ankara
Mesaj: 39
mustafa.avcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2015 03:35
Herkese merbaha 375 litrelik bir akvaryumumum var akvaryumu kurdum ancak henuz balik almadim. İlk basta tek tur beslemek istiyordum ancak suan fikrim degisti ve karma bir akvaryum dusunuyorum.karma akvaryumda yavru almak zorlasir mi? Karma akvaryumda yunus ve sari prensesle beraber hangi baliklari besleyebilirim? Baliklarin cok agresif olmamalaro genel hallerinin sakin olmasi benim icin onemli. Yani akvaryumda kavga minumum duzeyde olmali.alpino242015-06-08 21:53:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrecocoÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 80
emrecocoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2015 05:10
Ben karma akvaryumumda yunus,sarı,mavi, iceman, beyaz kuyruk iceman, paslı besliyorum. Düzenli bir sekilde yavru alıyorum hepsinden. Bi yandan yavru almaktan bıktım bir yandanda sürekli hamile kalmislarmi diye kontrol ediyorum :) Bu türleri bir arada besleyebilirsiniz. Arada ciddi kavgalar cıksada 7 aydır hicbir yaralanma veya ölüm söz konusu olmadı. Gayet mutlular.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigityyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2014
İl: Ankara
Mesaj: 104
yigityyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2015 15:08
Hocam tür sayısı ne kadar çok olursa yavru alma olasılığınız o kadar azalır ancak bu alamayacağınız anlamına gelmez. Örnek verecek olursak sp havada, karada her ortamda çiftleşirler ve anneler yumurtlarına gayet sadıktır. Yunuslar hassas balıklardır. Çiftleşmek için uygun ortamı bulamazlar, bulsalarda zaman alır. Dişi yunus yumurtlarına sadık değildir. En ufak bir streste yumurtaları kusabilir, yutabilir. Sonuç olarak olmayacak bir şey değil tabiki. Ben 315 litrede 2e 8d sp, 2e 7d yunus besledim hepsinden de takır takır yavru aldım ama yunuslarım ilk yumurtlarını tutmakta sorunlar yaşamışlardı sonrasında saklanabilecekleri yerleri çoğaltarak bunu başardım ve çok yavrularını aldım. Şuan sp leri artık beslemiyorum. Tek tür yunus besliyorum. SP ve Yunusların olduğu akvaryumda yunuslardan ortalam iki ayda bir yavru alırken şuan 20-30 günde bir yavru alıyorum. Bu hem balıkların tecrübesinden kaynaklanan bir durum olduğu gibi stresin olmamasıda çok öenmli. Öte yandan yunuslarım tek tür olarak daha hızlı boy attılar ve mükemmel renklere sahipler. Keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir