ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GFBHalil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Aralık 2014 10:57
Son Ziyaret:
13 Aralık 2014 16:00
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
halil ateş
Doğum Tarihi:
20 Ocak 1975
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

120*65*55 Tropheus Kasakalawe Aşklarım ve Ben:)

SON 3 MESAJI

Beylikdüzü'lü akvaristler kaynaşalım...
Merhaba Semtimizde gerçekten hobimize tam anlamıyla cevap verecek birileri inşallah çıkar mevcut bölgemizde bu işi yapan bir elin beş parmağı etmeyecek sayıda bunlardan ikitanesi ön plana çıkıyor tanganika cafer fiyatlar fahiş  diğeri aqua pet buda buldum geçirdim.. İnşallah dürüst bir esnaf çıkar şu bölgeden... Saygılar
salyangoz ama ne?
Timsah katılıyorum göz zevkini bozabiliyor ve ciddi anlamda rahatsız edici. 
Akvaryumumu sarmıştı bir ara sonra nerdeyse hobiyi bırakma aşamasına geldim çözüm ne yaptım tank değiştim ve bereberinde kum dış filtre her şeyi değişti şimdi yok çok şükür bakalım ilerde ne olur. 
Fakat şu yönü var bakteri konusunda sıkıntı olmuyor 2 yıl kadar tank kaldılar ciddi anlamda hiç balık kaybım olmadı su değişiminde artık musluğu aç doldur yapıyordum. Faydası olur zararı olması buda sana kalmış... Benim için Göz zevki önemli...  


Ani Bulanıklaşma
1-Balıklarınız kum üstünde dolaşıyor ve yan yatmalar söz konusu ise balıklarınızda sürtünmeler var ise..
2-Su bulanık yani sis şeklinde 
Bu durumlarda amonyak patlaması olma ihtimali %99 ne yapabiliriz... Öncelik dinlemiş suyunuz %25 su değişimi yapılmalı. Akbinde bu konuda deneyimlerimden Alman marka Redamonyak giderici alıp kullanılması... Kesin çözüm bu işlem yapılırken günlük 100 lt 7ml kullanılır çeşme sularında ağır metaloluşumlarından dolayı 100 lt bir tanka 10 ml kullanılabilir. hava taşları çoğaltılması ve kapakların açılmasıda faydası olacaktır.  Aksi durumda ne olur balıklarınız ölür buda beklenmedik bir sonuç değil. Bu işlem su berraklaşıncaya kadar devem edilmeli. Filtre temizlenmesi suyun beraklaşmasından sonra akvaryumdan alınacak su ile temizlenerek tekrar akvaryumdan alınacak su ile dış filtre doldurularak sistem aktif hale getirilmelidir. 
Özet 
1-Amonyak giderici almanız ve amonyak giderici kullanmadan önce %25 su (dinlenmiş) değişimi yapılarak ilacı kulllanınız sorun çözülecektir. 
2-İmkan varsa balıkları acil olarak çıkarmanız ve tanıdığınız bir akvaryumca balıkları bir kaçgün kendilerine gelmeleri için bekletmeniz. bu işlem yapılırsa şayet %100 çözüm balıklarınızın kurtulmaları suyunuz berraklaşınca balıklarınız akvaryuma tahliye etmeden götürmüş olduğunuz akvaryumdaki filtre veya hepa filtre varsa alıp tahliye suyuna sıkmanız. 


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.