ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BurakNEHİR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
32
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ağustos 2014 17:04
Son Ziyaret:
14 Kasım 2024 11:10
Toplam Mesaj:
533 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Nehir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Vitasand Pro91 Olumsuz Tecrübem
Yaklaşık 6-8 hafta önce 120 litre bir tank kurmaya başladım. Vitasandın kendi mağazasından kapalı kova pro91 serisi kum aldım ve kovanın üstünde ve içinden çıkan kağıtta belirtildiği üzere kumu akvaryuma yıkamadan koydum ve suyu sakince doldurdum.
Suyun kloru uçtuktan sonra büyük bir pipo filtre, az miktarda lepistes otu ve birkaç ramshorn salyangoz ekledim.
Her geçen gün akvaryumun bulanıklaştığını fark ederek güçlü bir iç filtre yerleştirdim fakat fayda sağlamadı her geçen gün tank daha da bulanıklaştı.
Neredeyse 2 ayın sonunda, dün gece tankı baştan kurmam gerektiğini düşünerek suyu boşalttım, kumu çıkarıp bir kovaya aldım.
Kumu hiç ovmadan yıkayıp suyunu dökünce bile simsiyah bir su akıyor.
Alışverişim böyleydi bu markadan alışveriş yapacaklara uzak durmalarını öneririm.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/165005/241020241613441.jpg[/IMG][EDIT]BurakNEHİR,2024-10-24 16:33:01[/EDIT]
Tankımda Oluşan Yosun
Merhaba 6-7 ay kadar önce elimde bulunan 80 litre saklama kabını değerlendirme kararı aldım ve ısıtıcı, pipo filtre ve bir miktar lepistes otu koyduktan sonra 10-15 kadar lepistes yavrusunu bu tanka bıraktım.
Bir süre sonra yosun benzeri bir bitki fark ettim zararı olmadığını düşünüp ben dokunmadıkça neredeyse tüm tankı kaplayacak hale geldi.
Forumda açılan diğer başlıklardan ve rehberlerden bunun tam olarak ne olduğuna karar veremedim yardımlarınızı bekliyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/165005/200520241357591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/165005/200520241358161.jpg[/IMG][EDIT]BurakNEHİR,2024-05-20 13:59:07[/EDIT]
20x20x20 Low Tech Fikri
[QUOTE=The Last Samurai]Yerinizde olsam, bu hacimde, siyah Hagen kum kullanmak yerine, ince quartz ya da silisyum kum kullanarak, mükemmel bir karides tankı kurardım bu boyutlarda. Üstelik, oda içerisindeki su sıcaklığınız, 15°C'nin altına düşmüyorsa, karides için ısıtıcı kullanmanıza da gerek yok. Salyangoz türleri ile de, faunaya renk katardım.
Bettayı, eğer show için besliyorsak, kuyruk açıları, anal yüzgecin dikdörtgen şeklinde olması gibi hususlardan dolayı, küçük akvaryumlar tercih edilebiliyor. Kuyruk yapısının düzgün olması, bettanın değil, sahibinin mutlu olması anlamına geliyor.
Şahsım adına, beslediğim canlı mutlu oldukça, mutluluk ve coşku düzeyim arttığından, bettalarımı, 40L ve üzeri akvaryumlarda beslemeyi tercih ediyorum. Küçük ortamlarda, hareketsiz ve bezgin duran bettanın büyük hacimde ne kadar meraklı ve hareketli olabildiğine şaşırmamak mümkün değil.
Bettanın vücut yapısı basık fuziform ve vücut kütlesinin büyük kısmı oldukça güçlü bir kas dokusuna sahiptir.
Bu anatomik yapıdan dolayı, iyi beslenen ve sağlıklı bir betta, su kalitesinin yüksek olduğu ortamlarda, yüksek hacimde dahi, kuyruğunu rahatlıkla taşıyabilir. Bir uzun mesafe yüzücüsü gibi, sürekli yüzmesi de gerekmemektedir. Yorulduğunda yüzeye yakın bir kök ya da bitki yaprağı üzerinde dinlenebilir.
Aşağıdaki linkte, çeşitli hacimlerde betta beslemek ve betta ile uyumlu dither balıklar ile ilgili deneyimlerim bulunmaktadır:
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/beta_tank_arkadaslari_k891149.asp[/URL]
Düşlediğiniz güzellikte ve mutlu canlıların yaşadığı bir tank kurulumu olmasını dilerim.[:iyi:]
[/QUOTE]
Beklediğim yapıcı eleştiri budur işte zahmet edip yanıtladığınız için teşekkür ederim tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım.
20x20x20 Low Tech Fikri
[QUOTE=Beta_balik]8 litre beta için oldukça ufak. Neden bu düşünceye katılmadığınızı merak ettim. Balık sağlıklı kalabilir pekala ama bu küçük bir yerde beslenebileceğini göstermez.

O hacimde ise 25w lık ısıtıcı sorun çıkarmayacaktır. [/QUOTE]
Özellikle ct ve halfmoonların belli derinlikerin üstündeki tanklarda güçten düştüklerini gördüm fakat 6-12 litre gibi düşük hacimlerde ise daha zinde ve sağlıklı olduklarını tecrübe ettim. Bu alanda tecrübeli hobici ve üreticilerin de okuduğum yazıları hemen hemen benim tecrübemi destekler nitelikte. Farklı görüşler ve düşünceler olabilir sağlıklı bir tartışma ortamında bu görüş ve tecrübelerin paylaşılmasının faydalı olacağı kanısındayım.
20x20x20 Low Tech Fikri
[QUOTE=muratdeg]8 litrede balık bakmak da doğru değil. Sorunlar arasında bu da var.
[/QUOTE]
Daha büyük hacimlerde de betta baktım maalesef düşüncenize katılmıyorum.
20x20x20 Low Tech Fikri
Merhabalar uzun bir aradan sonra bitkili bir nano akvaryum kurma kararı aldım. Akrilik kabın siparişini verdim, bugün yarın elime ulaşacak.
Siyah hagen kum anubias ve elodea kullanarak basit ve kendimce şık bir kurulum yapmak istiyorum. Tek erkek betta bakacağım.
Aklıma takılan şey ise sıcaklık. Bildiğim kadarıyla piyasadaki en küçük ısıtıcı 25w. Daha küçük aradım fakat bulamadım.25 w ısıtıcı bir sorun çıkarır mı? Yoksa çoğu bettacının yaptığı gibi ısıtıcı ped kullanmak daha mantıklı bir seçenek mi?
Yorum,görüş ve tavsiyeleriniz çok değerli.
Akvaryumda Hamster Sonrası Temizlik
Şu an boş olan akvaryumumda bir süre hamster beslemeyi düşünüyorum,ileride tekrar bir hevesle balık beslemek istersem bu akvaryumu nasıl dezenfekte etmem gerekir.
Sirke ve sıcak su ardından iyice durulamak yeterli olur mu?
94l Tür Tavsiyesi
[QUOTE=Abdull4h]
Japon balıkları ile bağ kurabilirsiniz. [:)] Ama yavru durumu biraz zor. Sunsun-603HW İşinizi çok rahat görür. İsterseniz karma Labirentliler Akvaryumu kurun.[/QUOTE]
Karma labirentlilerden kastınız guramiler mi

[QUOTE=mperk]Canlı doğuran başka türler besleyebilirsiniz veya size çok güzel bir tavsiye Longfin l144[/QUOTE]
L144 düşünmedim hiç şimdiye kadar çok az bilgi sahibiyim biraz araştırıp sonra karar veririm
Teşekkürler
94l Tür Tavsiyesi
60 40 35 akvaryumumda canlı doğuran tetra beta ve danio besledim.
Son balığım da öldükten sonra iyice yosun tutmuş ve en baştan beri hoşlanmadığım kumu kaldırıp baştan başladım olaya
Suyun kloru uçtu bu hafta içinde döngünün oluşması için bir beta ekleyeceğim
Ve gelelim asıl meseleye beslediğim türlerden beta dışında hiçbir balıktan keyif alamadım canlı doğuran ve zebra daniolar çok hareletli tetralar ise çok hassastı üstelik üretimi de zor
Öyle bir balık istiyorum ki onunla bağ kurabileyim akvaryumda hareketli olsun fakat baş döndürecek kadar hareketli değil yavrularını yemesin
Bunları düşününce aklıma sp zebra ve melek geliyor fakat sp için hacim yeterli değil meleğinde üretimi zor
Zebra chiclid ise çok yavruluyor ve yavrularını akvaryumcular bedavaya dahi kabul etmiyor
Kısacası önerilerinize ihtiyacım var
hava motoru ve filtrem bozulmuş garip şekilde tavsiye edeceğiniz türler doğrultusunda ekipman da tavsiye ederseniz çok mutlut olurum

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.