ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
16efsane16
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Haziran 2014 23:00
Son Ziyaret:
02 Haziran 2015 10:22
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ekrem Yıldırım
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Kribensis hakkında.
Arkadaşlar kribensislerimin bulunduğu akvaryum 72-78 litre civarı 20-25 kribensisim var. Yavrularla beraber. Yavrular büyümekteler. Ve bir lepistes bir çöpçü birde cam balığım var. Akvaryumumda daha önce bitki denedim. Işık yetersizliğinden dolayı olmadı. Ama yinede kribensislerim için saklanmaya yerler var. Fakat kribensislerim sürekli saklanıyorlar. Işıktanda çok rahatsız oluyorlar. Işığı bu yüzden açmıyorum. Bu kadar balığım olmasına rağmen akvaryumumda çok az balık varmış gibi görünüyor. İsterdimki kribensislerim biraz dolaşsın. Biraz akvaryumum hareketlensin Ama bu olmuyor. Önerileriniz nelerdir? Ne yapabilirim?
Difüzör hakkında...

Difüzör haznesi doluyor. Difüzör spreye bağlı bir diğer kısmıda valfe bağlı tamamen dolarsa ne olur? Bir sorun ortaya çıkarmı? ve ayrıca balıklarım bugün karbondioksitten dolayı solungaçlarını devamlı açıp kapatıyordu. Hava motorunu açtım. Gündüzde kapalı tutmak istiyorum. 10 kök burgulu saz bitkim var. 2 zeytin damarlı ve damarsız olmak üzere birde gül bitkisi var. 15 watt ışıklandırmam var. Önerileriniz nelerdir? Bitkilerim soluyordu. Son zamanlarda co2 sprey aldım. Günde kaç defa sıkabilirim. Akvaryumum 78 litredir.
16efsane162014-10-28 01:47:32
Akvaryumumdaki baloncuklar...

Arkadaşlar S.a.  Akvaryumumdaki baloncuk gibi bu tarz şeyler var. Dipe yapışmış gibi görünüyorlar. Bir taraftan da yumurta gibi geldi bana. Akvaryumumda cribensisler var. Acaba onlar yumurtlamış olabilirmi diye düşünüyorum. Yoksa bu bir tür bakterimi? Yardımlarınızı bekliyorum. Konuyu açacak başka yer bulamadım. İn. doğrudur.
75 Litre Akvaryumuma Kribensis
arkadaşlar köpek balığım henüz küçük bu sorun olurmu yinede.. İleride biüyüdüğü zaman bir yakınıma vermeyi düşünüyorumda..
75 Litre Akvaryumuma Kribensis
Öncelikle herkese selamlar... Benim 75L akvaryumumda;
1 dişi plati
2dişi 1erkek lepistes
1 komando çöpçü
1 pengasus köpek balığı
1 renkli cam balığı bulunmakta.

Bitki olarak isimlerini bilmediğim 3 adet canlı bitki 2 adet de malesef yapay bitkim bulunmakta.Ayrıca 
1 adet kayam ve 1 adet mango kökü bulunmakta.

Ben bu akvaryumuma görüntü olarak çok hoşuma giden 2 posta yavru vermiş damızlık kribensis çifti almak istiyorum.Malum almadan önce bazı merak ettiğim sorular var.

1-)Bu balıkların yanında kribensis diğer balıklara veya diğer balıkların kribensise bir problem oluşturur mu ? Eğer oluşturursa kribensise problem yaratacak balık hangisidir ?

2-)Şuan Kribensisin yavruları bulunmakta.Bildiğim kadarıyla yavrularına düşkün balıklar. Yanındaki 20'ye yakın yavrulardan alıp akvaryumuma koysam stres,diğer balıklara saldırı vb. problem yaşar mıyım ?

Şimdiden teşekkürler...
Akvaryum ışığı
Arkadaşlar 220V 50hertz floresan ışığım var. Fakat balığımın bundan rahatsız olup sürekli dibe çöktüğünü düşünüyorum. Dibe çöktüğünde bir yere saklanıyor çünkü Işığı kapattığımdada bazen hareketli oluyor. Ama ışığı kapattığım zamanda suda büyüyen nilüfer çınar gibi bitkilerim soluyor. Çözüm olarak ışığın etkisini azaltmak için bir şeyle lambayı kaplamak istiyorum. Boya kullanmak zararlı olabilir. Salınım yapabilir diye düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir? Yardımlarınızı bekliyorum.
Daha önce jelatin kullandım. Fakat yırtılıyor suda.
Balığım dibe çöküyor..
Ayrı bir karantina tankım yok. Fanus var. Acaba ne yapabilirim
Bitkilerim soluyor..
arkadaşlar ışıklandırmayı yazdım 220 V 50 hertz canlılar lepistes platy çöpçü balığıköpek balığı gökkuşağı gübre kullanmıyorum silis kum var Bitkilerim suda büyüyen bitkiler. Acaba bitkilerin solması neden kaynaklanıyor. Dha önce kaya tuzu kullanmıştım. Am dib çekimi yaptım Etkisi hala devam ediyormu acaba ondanmıdır
Bitkilerim soluyor..
S.a. Arkadaşlar Akvaryumumda çınar nilüfer gibi suda büyüyen bitkiler var. Fakat sürekli soluyorlar.Yaprakları dökülüyor. Işıklandırmayı yaptım. Biraz büyüme canlanma olsada yine bu sorun devam ediyor.Bu bitkiler için tavsiyeleriniz nelerdir? Bir bitkim daha var bu tür çama benziyor. Ama ismini bilmiyorum. Resimde i bitkinin ismi neolabilir sizce? Ayrıca bunuda öğrenebilirmiyim?

Işıklandırma 220 V 50 hertz. Ve son olarak şunu farkettim çınar bitkimde beyaz noktalar var. Kum olarak silis kum kullanıyorum.
16efsane162014-06-12 14:48:57
Balığım dibe çöküyor..
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:
pangasius cinsi köpek balığım var daha önce beyaz benek vardı. iyileşti biraz hareketlendi(5-6 gün kadar) sonrasında 2-3 gündür dibe çöküyor. bir yere saklanıyor. yem attığımda yiyor. ama az yem yiyor. Son olarak solungaçlarda bir kızarıklık kanlılık farkettim.
Akvaryum Kapasitesi (litre):
72.1
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
platy,lepistes,çöpçü gökkuşağı tetra
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
27 derece sıcaklık
Filitrasyon:
iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
mikofish, bacteria feeder effective condıtıoner
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
haftada 1 dip çekimi yapıyorum
Son olarak şunu gözlemledim. Balığım bir ara hareketlendi. Gündüz ışığı açtıktan bir süre sonra yine eski haline döndü. 220 watt ışık kullanıyorum. Acaba bununda etkisi olabilirmi?
16efsane162014-06-12 14:45:55

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.