ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akvarist_33
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2013 20:52
Son Ziyaret:
13 Mayıs 2015 20:47
Toplam Mesaj:
381 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre kurt
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Içel
Meslek:
Elektronik Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

2E + 6D Sarı Prenses
1 Vatos
2E + 2D Yunus
91 Adet SP Yavrusu
24 Adet Yunus Yavrusu

SON 10 MESAJI

A C A D - Huzurevinin Akvaryumu Değişti :) 2. Sayfa'da
Helal olsun sizlere. Emeklerinize sağlık...
40 litrede sarı prenses besliyorum
Celilhan bey, şimdi üzülerek belirtmek istiyorum: Akvaryumcuların yaptığı gibi pet bardakta satılan ve beslenen o güzelim betaları göz önüne alırsak, sizinde yaptığınız ondan farklı bir şey değil.
Sarı prensesler en az 120lt de beslenmelidir ve ayrıca yunuslar içinse en az 300lt hacim gerekir.
Gecici süreliğine demişsiniz. Bu süreci kısa tutmanızda yarar var, çünkü balıklar uygun hacimde olmadıklarından stres altında olacaktır.

Size tavsiyem eğer imkanınız varsa 300lt alıp güzel bir koloni oluşturmak. Eğer maddi açıdan sıkıntı varsa 120lt veya 200lt alarak sarı prenseslerden güzel bir koloni oluşturmak.

Saygılar
Hangi yemi tercih etmeliyim
Sabri bey, sarı prenses ve yunuslarım için kullandığım yemleri söylememin yararlı olacağını düşünüyorum. Çiftleşmelerinde herhangi bir aksaklık yok. Gayet düzenli yavru alıyorum. Tabi aşağıdaki yemlerin dışında bezelye vb. yiyeceklerde veriyorum.

- http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/rotifish-cichlid-red-1mm-small-1000-gram-104708191
- http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/jbl-novo-tab-100-adet-etcil-tablet-balik-yemi-104892018
- http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/jbl-novo-fect-100-adet-bitkisel-tablet-balik-yem-107217638
- http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/ahm-red-green-granulat-1000-ml-18-tl-53817634
- http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/sera-shrimps-natural-karides-yemi-100-ml-106453180

Saygılar
Yavru (ıceman)larım büyüdümü..
- Yeni aldığınız yavrular kaç tane olduğunu bilemediğim için, yeni gelenleri onların içerisine koysanız dar bir alan mı olur diye düşünüyorum. Ama böylelikle yeni gelecekler,eski yavrulardan en azından yem yemesini öğrenirler.
- Diğer bir seçenekte, 120lt lik akvaryuma yeni bir yavruluk eklemeniz.

Saygılar
kuyruk erimesi
 Kuyruk erimesinin birkaç sebebi var en önemlisi bunları ortadan kaldırmayı amaçlamak, yoksa her tedavi edip geçirdiğinizde akvrayumdaki olumsuz şartlar ortadan kaldırılmazsa yeniden tekrarlayacaktır. 
Genel olarak bazı aklıma gelen sebepleri sıralayayım, önce bir tanı olarak ikiye ayrılıyor bakteriyel bir erime ve strese bağlı erime bunlarda kendi içinde birçok faktöre ayrılıyor. bakteriyel erimeler biraz daha zorcadır tedavisi ama uygun ilacı kullanınca oldukça kolaydır. Sebepler arasında, uzun sürmüş bir beyaz benek ve buna geç mücadele olabilir, su değerlerinin çok bozulması nitrat amonyak artışı, iç ve dış filtre malzemelerinini sürekli kirliliği filtre temizliğinin ihnali, yetersiz su değişimi, artık yemlerin yenmeyip suyu bozması, türler arası kavgalar strese bağlı erimeler. yetersiz oksijen miktarı gibi sebepler sıralanabilir. 
Öncelikle yüzde elliye yakın ana tanktan su çekip yerine dinlenmiş akvrayumla aynı ısıda taze su ekleyebilirsiniz. Tüm akvaryumdaki birçok balığın genelini etkilediği için ana tanka uyguayın, tedavi boyunca sadece hava taşı kullanın, sünger elyaf kömür içeren iç ve dış filtreler kullanmayın. Hava taşı hava motoruyla çalışan sistemdir,bu yoksa bir iç filtrenin süngerini çıkartın onu süngersiz kullanın tedavi boyunca hava taşınız varsa bu en iyisi olacaktır bu tür ilaçlar sudaki oksijeni oldukça öldüren ilaçlardır onun için iyi bir havalandırma lazım. İç ve dış filtreleri kapattınız hava motoru çalışıyor diyelim kullanacağınız birinci sıradaki ilaç bulursanız. 
Sera baktopur 50 ml (yüzgeç ve kuyruk erimesi ilacı) 23 TL
Bulamazsanız.
Mikofish (yüzgeç ve kuyruk erimesi mantar hastalıkları ilacı) 12 Tl.
3 günde suda sümük gibi birşeylerin yüzdüğünü göreceksiniz bu tedavinin sonuç verdiğini gösterir balığın mukozasındaki zararlı et yiyen bakterilerin öldüğünü suya dökültüğünü gösterir. 
Bu iki ilaçtan birini temin edin kullanma talimatına uyarak kullanın geçer.
Ama en önemlisi Olumsuz etmenleri ortadan kaldırmak yoksa tekrarlayacaktır hastalık.
Birde bir balık vitamini sıvısı alıp örneğin deepfix fistavit gibi balıkların yemlerini vermeden önce bir yemek kaşığına koyun yemleri üzerine vereceğiniz yem oranında yemlerin üzerine kapsayacak şekilde vitamin sıvısı damlatın ve biraz kaşıkta bekletin yemlerin vitamini emmesini bekleyin. sonar bu vitamin emdirilmiş yemleri atın balıklarının yesin bu vitaminde balıkların metabolizmasını direncini kuvvelendirecektir.

Artı bu tür erimelere sebep olan başlıca sebepler sudaki kirlilik bozulmuş su değerleri, amonyak, nitrit, nitrat artışı, yetersiz su değişimi, çok bekletilmiş dolu filtre pislikleri, aşırı saldırı stres gibi sebepleri ortadan kaldırmak faydalı olur. Sabah akşam yemleme yapmak faydalı olur çeşit çşit yemlerle, pulyemler, tatlı su karidesi kurusu yerler canlı yemleri severler.

Alıntıdır.( Yayımlayan: Mesut OK)

Balığı karantina tankına alın.Mikofish adlı ilaç var onunla tedaviye başlayabilirsiniz.Talimatlar ilacın üstünde yazar.
Sağlıklı balıklar...

Alıntıdır. ( Yayımlayan: Enes Kavak )





Balıklarımın ağzı dolu mu?
[QUOTE=Fatih_Ç] Şimdi ne yapmam gerekiyor Emre bey nasıl yavruladıklarını ve ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum?[/QUOTE]

Süleyman beyin söylediklerine katılmakla birlikte, anneleri ayıracağınız tank varsa ikisini de alabilirsiniz. Malum ikisinin de ağzı dolu olduğu için, birbirlerinin yavrularına zarar vermeyeceklerdir. İlk yumurta almaları ise, kusturmayı tavsiye etmiyoruz.
Bu süreçte ben, anne ağzını sürekli kontrol ediyorum. Zaten yavrular ağız içerinde görünüyor, anneye yardımcı olmak için tam oluşmasını bekliyorum ve kusturuyorum.(Yer sıkıntısından)
Örneğin; aynı balığı ilk yumurta aldığı dönem(benden öncesini emin değilim) 17 tane, sonrasında 26 tane yavru aldım.

Saygılar
Balıklarımın ağzı dolu mu?
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, ikisinde ağzı dolu. Bol yavru ve sağlıklı balıklar Fatih bey
tür önerisi
Kadir bey; her balığa yaklaşık 20lt hacim ve ilerideki yavruları da düşünürsek, ayrıca kolaylık açısından ve öneri için sarı prenses kolonisi (1E+5D) kurabilirsiniz.

Saygılar
Malawi ve Kum
Hocam; hobideki amacımız büyük ölçüde beslediğimiz balıkları:
- En iyi koşullarda yetiştirme
- Doğal ortamını aratmayacak şekilde olması
- Uygun beslenmesi vs.
gibi daha çok şey sayabiliriz.

Beslediğiniz tür malawi gölü cikletleri, bu balıklar ağızlarıyla kumla oynamayı severler, o yüzden kum gerekir. Piyasadaki normal kumlar olmaz mı sorusuna gelince, dediğimiz üzere balığın sevdiği ve doğal ortamı yaratma düşüncesi için, bu doğrultuda gitmemiz bu hobinin amacına daha uygun olacağı kanısındayım.

Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.