ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
engingk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Aralık 2013 18:25
Son Ziyaret:
08 Ocak 2015 18:12
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
engin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Engin Gk

SON 10 MESAJI

Duvara Gömme Bitkili Tank Baştan Sona Yapım Aşamas
[QUOTE=berkesim]
Hah işte saz tam olarak bu akvaryumun bitkisi, şekle çok güzel uyacaktır. Ben saz daha yoğunca olabilir derim. Araya serpiştirilmiş değişik tür ve şekilde sazlarda olabilir. ( saz die çeşit çeşit bitki var kastımız ince uzun yeşil 30 cm üzeri bitkiler tabiiki )
Bitki seçiminiz aslında doğru, zemine ışık inmiyor, böylece yosun sorununu yukarda hallediyorsunuz. Aslında çok doğru güzel tercihler yapmışsınız.

insan bu alvaryumda fotosentez nasıl olur diye düşünmeden geçemiyor :)))

3 aydır bu şekilde temiz baktıysanız bence bundan sonra da çok sorun çıkarmayacaktır.

Ellerinize sağlık arada değişikleri fotoğraflamayı unutmayın. Ben çok keyifle izleyeceğim.
[/QUOTE]
teşekkür ederim.  şuan sol kısımı yanı yarı yarıya saz yapacağım. bu elımdeki sazlar 100 cm yi geçiyor ben kesiyorum ışığı azaltıyor diye. fotosenteze gelince ben  4 veya 5 günde bir su  takviyesi yapıyorum. çürüyen bitkim olmuyor hiç. işığı yeterki iyi alsın.  temizliğe gelince inan dipte pislik kalmıyor.  az yem veriyorum ve  tabanım pırıl pırıl. bu hafta sonu yarıya kadar saz yapıcam bakalım nasıl görüntüler çıkacak
Duvara Gömme Bitkili Tank Baştan Sona Yapım Aşamas
[QUOTE=berkesim]Yaratıcı!!
Temizliği zor olacaktır, cam yüzey alanı aşırı geniş.
Duvarda çıkıntı yaparak uygulanacak bir tasarım çok daha dertli olabilirdi.. Evet belki daha estetik olurdu ama taşan kısım alttan desteklenmek zorunda kalırdı. Buda güzelliğini bozabilirdi ( çift taraflı kullanım burada bir avantaj, tam gömmelerde bu tek taraflı kullanıda dönüyor.

İyi bir iş yapımca herkes laf eder kendi estetik anlayışına göre :)) kusurumuza bakmayın. Eh işin doğası bu herkes kendine göre yorum yapacak ki gelişelim :))
Ben de çerçeveye takıldım. Metal destekler çerçeveyle kapatılmasaydı daha hoşuma giderdi. Elektrik tertibatı biraz göz zevkini bozuyor. Gizleyebilirsiniz bence. Daha basit bitkilerle tehlikeli heran ani yosun artışı olacak şekilde tehlike içinde bakmak yerine. Biraz saz, güzel ince kayalar ve bazı noktalarda diğer odayı görebileceğiniz boşluklar yaratarak yeniden tasarlamak güzel olabilir.

Tabii bunları. Hepsi benim kişisel tercihim.. Bence çok da güzel olmuş elinize sağlık...eşinizle size birlikte o duvarı kırma zevkini yaşatmış ya daha ne olsun.. [/QUOTE]
öncelikle tüm düşünceleriniz için teşekkür ederim.illaki artımız eksimiz olacaktır. düşüncelerinize cevaben şunları söylemek isterim.
 öncelikle dış çerçeve o alcı gibi görünen yerler kalkacak.malüm bütçeyi zorladı akvaryum . bu yüzden basit birşey yaptık.şimdi düşüncem duvarı 3 boyutlu kağıt ile kaplamak. tüm duvarı ve o alçılar çıkacak sadece metal çerçeve kalacak. üst kapağın oluğu boşluk güzelce mobilya kaplanacak.daha estetik duracaktır. bunlara ilaveten elektrik aksamı arka tarafa kanal içine geçecek. ortada kablo görünmeyecek. en önemlisi temizlikte hiç sıkıntı çekmiyorum.çünkü üstde 25 cm lik boşluk var. ve  bu boşluk dan halledebiliyorum. 3 aydır kullanıyorum şuan t5 florasan da hiç yosunlanma yapmadı tabi bunun en önemlisi ben dış filtre kullanmıyorum bitkili tank olduğundan dinlendirilmiş su ekliyorum 4 yada 5 günde bu değişim de 200 litre lik akvaryumda 50 en fazla 60 litre oluyor. bu değişimle yosun oluşsa bile  su değişimi ile inceliyor vew ben görmeden içerdeki balıklar hallediyor. şuan bitkilide yeni olduğum için  zor bitkiler denemedim ama  bir köşeyi komple saz yapıyorum en son resimlerinide ekliyeyim hemen. görüşleriniz için hepinize teşekkür ederim.  
 
Duvara Gömme Bitkili Tank Baştan Sona Yapım Aşamas
[QUOTE=bymrz]Hocam, ayıptır sorması evli misiniz? Evli olup ta hanımı ikna edip bunu yaptıysan, helal olsun sana :) [/QUOTE]
evlıyım evet. hatda ılerısını soylıyım kırarken duvarı hanımla kırdık :D yardımcı oldu saolsun :D 



[QUOTE=kardinalberkay]Akvaryumda ön taraf diye birşey olduğunu sanmıyorum malum 17 cm genişlik var ölçüleri itibariyle çok ilginç bir akvaryum ama dekorasyon çok iyi tebrik ederim. [/QUOTE]
tesekkur ederım.   dışarı taşırmak istemedik. çünki genişlik artında duvardan taşacakdı. duvara gömme olduğundan butün görsellik kaçacakdı. ben tadımlık bırşey yaptım. 
Duvara Gömme Bitkili Tank Baştan Sona Yapım Aşamas
Uzun Zamandır Ugraştığım  Duvara Gömme Bitkili Tankımı Nacızhane Görüşlerinize SUnmak İstedim. 200 Uzunluk 17 Genıslık 50 Yükseklik. 













Bitkili akvaryum konusunda önerileriniz hata nered
merhabalar. geçmiş olsun. arkadaşların dediği gibi çok ilaç kullanmışsınız sanırım. ben bitkili tankıma hiç kullanmıyorum ilaç.  nacizhane edindiğim bilgiyi paylaşmak isterim. bitkili tanklarda en önemli maddeler  su değişimi  ışık tır. onu gübreleme takip eder.aydınlatma her yerde litre başına 0.5 w denır ama genelde 1 w kullanılır. aydınlatmanızın genel watt ına bakarak bunu anlayabilirsiniz. size tavsiyem aydınlatma işini çözdükten sonra ilaç kullanmayı kesin ve sık su takviyesi yapın. şuan ben 200 litre akvaryumumda içerisinde ay kılıçlarım ve lepisteslerim var 50 litre su çekip direk musluktan verıyorum suyu. siz birden musluktan vermeyin.azar azar  direk musluk suyuna alıştırmak iyidir. bitkiler adeta deliriyorlar musluk suyuna.
Bitkili akvaryuma başlarken...
bir solukta okudum. engin bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. size özel den mesaj atdım.   konuda  mesajları okurken bitkilerden çıkan kabarcıklar dikkatimi çekti. bende aynı şeye şahit oldum. kabarcık çıkartıyor yalnız ben ne zaman dinlendirilmiş taze su verdiysem bu gerçekleşiyor. aydınlatma konusuna gelince sizlerinde belirtdiği gibi bu malzemeleri bulmak çok zor. t5 yada t8 florasan sistemi kurma gerekiyor buda  bilgi ve emek isteyen bir şey. benim akvaryumum 2 metre duvara gömme genişliği 17 cm yükseklik ise 50 cm. ben aydınlatma için tecrübesizlikten  bir çok yol denedim florasan dan dalgıç  aydınlatmaya kadar. .  daha sonra bitkiler için ışığın ne kadar önem taşıdığını anladım.  b u sorunu ise binaların diş cephelerini aydınlatmak için  power led armatür ile  çözdüm. markasını yazmayacağım ama fiyatını yazayım 240 tl dedi pazarlık ile 190 tl ye aldım. 100 cm uzunluğunda ve 36 led var üzerinde. bu armatürü takdıkdan sonra bitkilerim düzeldi.aydınlatma işini çözdüğümü düşünüyorum şuan 1 metrelik alanda bitkim var 1 metrelik bir adet daha armatür  alıp diğer kısmı da bitkilendireceğim.  ama c02  sistem kurmak istiyorum.  bu konuyu araştırırken makaleniz dikkatimi çekti. özelden de yazdım. emeğiniz için teşekkür ederim.
Kilo hesaplama
arkadaşın verdıği linkte bunların hepsi mevcut hatda  bitkili akvaryum kurarsan ne kadar aydınlatma ıhtihaycın var  bunlar bile yazıyor. o verılen lınk te akvaryum ölcülerin ve cam kalınlığını yazarak akvaryumun kac kğ oldugunu hesaplayabılırsın. 
Duvara Gömme Akvaryum Kurulum Aşaması
Uzun zamandır tasarladığım akvaryumum son kısmına ulaşmıştır.şuan sadece dıştan mobilya giydirmesi yapılacak kapak eklenecek. kurulum aşamalarının resimlerini atıyorum.en sonunda  bitkilerimi de yerleştirdim. akvaryumun uzunluğu 2 metre olduğundan sol taraf a ekmedim. malum bitki fiyatları dudak uçuklatıyor. ışıklandırma için ise  bina dışlarında kullanılan power led armatür kullandım 1 metre uzunluğunda ve 36 adet led var üzerinde. görüşlerinizi almak istedim.kısmet olursa  boş kalan kısmada power led armatür alıp orayı da bitkilendireceğim. mobilya  siparişini verdim. 4 tarafı mobilya olacak.üst kısımda  kapağı olacak. soru ve tavsiyelerinize açığım şimdiden teşekkür ederim.











Sump sistem hakkında yardım
Öncelikle Herkese Merhabalar. Kafamda Bir Proje Var. şuan Evimde Duvara Gömme 200 Lıtrelık  Akvaryumum var. Dış Filtre ile filtrasyonu sağlıyorum.Bitkili  olarak yaptım şuan  sorunsuz  kullanmaktayım. Evde 7 yaşında kızım var. Oda Balıklara Akvaryuma Aşırı Düşkün.Elimde Boşda Duran 150*30*75 Uzunlugunda 350 Lıtre Kapasıtelı akvaryumum var. Kızımın  Odasına Bunu Kurmak Ve Sadece Irk Lepistes Beslemek Istıyorum. Bu Akvaryumumda Bitkili Olacak. Işıklandırma Ve Bitki Konusunda Diğer Akvaryumumdan Edindiğim Bilgilerle Sorun Yaşamayacağımı Düşünüyorum. Yanlız Filtrasyon Kısmında Sump Sistem Kurup Dış filtreye Mahkum Olmaktan kurtulmak istiyorum. Sizlerden Engin tecrübelerinize dayanarak  nasıl bir sistem kullanmalıyım. Internetden araştırdığım kadarı ile ya akvaryuma delik deldireceğim yada owerflow sistem varmış bunu kullanmalıyım. ama iki sistem hakkındada zerre bilgim yok. bu konuda tecrübesi olan tüm akvaryum ve balık tutkunu abilerimden kardeşlerimden bilgi almak isterim.kurmak istediğim sistem tamamı ile full bitkili olacak. ışıklandırma sistemini ya t5 florasan yada t5 armatür yada bina  dışlarının aydınlatmasında kullanılan power led 1 metre uzunlugundakı  aparatla sağlıyacağım. Sump  ı basit ve kolay şekilde nasıl kurarım şimdiden okuyan  yorumlayan herkese teşekkür ederim.

Akvaryum Ölçülerim 150*30*75
engingk2014-04-04 21:56:27
akvaryuma fazla tuz
 Merhabalar...

Dün akşam Akvaryumuma Tuz Eklerken Biraz Fazla Kaçırdım Sanırım. Sabah Kalktığımda Bir Kaç Kayıp Yaşadım.Hemen % 40 Dip Cekımı Yapıp Dınlendırılmış Su Ilavesı Yaptım. Yanlız Bir kaç Balığımın Yüzgeçlerınde Beyazlama Gördüm.Isıyı 29 a Çıkardım. Sizce Bundan Sonrakı Adımların Neler Olmalı. Şimdiden Teşekkurler.
Tankım 180 Lıtre ve Lepistes Besliyorum
engingk2014-03-11 18:54:57

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.