ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
The World of Betta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Kasım 2013 03:40
Son Ziyaret:
04 Nisan 2020 04:16
Toplam Mesaj:
68 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

2. dişi beta
Genelleme yapacak olursak evet dişi bettalar birlikte beslenilebilir. Yalnız bu her dişi için geçerli olacak diye birşey malesef ki yok. Dediğim gibi genelde dişi bettalar birlikte beslenir ama bu kurala uymayan dişilerde çıkabilir. Dişiler genelde ufak tefek kavga etselerde, ciddi yaralanmalara neden olacak kavgalar olmaz.  Fakat bazen erkeklerden bile daha kavgacı olan dişilere rastlanıyor ve bu dişiler üretime dahi alınamıyor. En doğrusu bu dişileri ayrı bakmaktır. Ayrıca bettalar japonlar ile aynı akvaryumda bakılacak balıklar değil. Hatta bana göre bettalar karma akvaryumlarda bakılacak canlılar değil. Bence dişi betta beslemekte kararlı iseniz, ufak bir bitkili akvaryum kurmalısınız ve akvaryum kapasitesini aşmamak kaydıyla dişi bettalarınızı orada beslemelisiniz.
Haflmon ve taç kuyruk eşleşirmi?
Hm ve Ct çiftler tabi ki eşleşebilir. Üstelik değersiz kırma değil, aksine değerli-nadir bettalar ortaya çıkar. Hm X Ct çaprazlaması dünyada oldukça popüler bir üretim türüdür. Bu tarz üretimlerden ülkemizde güneş kuyruk diye tanınan, az kişinin adını bildiği "HalfSun Betta" lar ortaya çıkmaktadır.

İnternetten alıntı birkaç örnek ;






Fotoğraflar alıntıdır...
The World of Betta2014-04-09 21:36:07
Bettam Nasıl?
Maaşallah çok güzel bir butterfly, hayırlı olsun. Sanırım Cüneyt Bey'in balıklarından bir tanesi. Genellikle yeni balıklarda ilk gün yemleme yapılmaz ve ortama alışması beklenir. Paket seklinde gönderilen balıklarda ise paketlemeden 1 gün önce yem kesilir ve balık yolculuğa hazırlanır, balığın paketi açıldığındada yine 1 gün yemleme yapılmaz. Betta ulaşım esnasında biraz strese girecektir, sizinde bu şekilde 1 gün beklemeniz daha sağlıklı olacaktır.
Bettalarım...
[QUOTE=htcnly] Merhaba ben cumartesi bi betta balığı aldım fakat bir sorunum var balığım çok iyi yüzmesine rağmen aldığım günden beri hiç yem yemedi araştırmadığım yöntem kalmadı ne yaptıysam yemiyo yemler dibe çöküyor ne olur yardım edin.[/QUOTE]

Merhaba, foruma hoş geldiniz. Öncelikle bu şekilde diğer konuların altına yorum yazmaktansa kendi konunuzu açmanız forumda görülüp cevaplanabilirlik açısından sizin için daha iyi olacaktır, hemde başka bir üyenin konusunu meşgul etmemiş olursunuz.

Bettanızı yeni aldığınızı yazmışınız. Eğer sağlıklı bir betta aldıysanız ve bir rahatsızlığı yoksa yem yememesi strestendir. Bettanızın bir süre yeni akvaryumuna alışmasına izin verin, ortama alıştığında sorun kalmayacaktır. Bu süreçte yemlemeyi fazla yapmamanız ve yem yiyip yemediğini tespit amaçlı azar azar yapmanız gerekmektedir. Dibe çöken yemleride bettanız yemediği taktirde dip çekimi ile temizlemeniz lazım, yoksa artık yemler su değerlerinizi bozabilir ve bu durumdan bettanız olumsuz etkilenebilir.

Bu arada Erman Bey crowntail bettanızı çok beğendim. Maaşallah rengi çok güzelmiş.The World of Betta2014-03-19 21:49:50
Korkak dişi betta
Öncelikle fotograf gözükmüyor. Büyük ihtimal dişiniz çiftleşmeye hazır değil ve bu yüzden erkekten kaçarak saklanmaya çalışıyor. Bu şekilde çiftlerinizi zorlamaya devam ederseniz dişiniz strese girebilir ve erkek tarafından hırpalanarak öldürülebilir. İlk olarak dişi ve erkeği ayırmalısınız. Sonrasında dişiyi kaliteli yemlerle iyi bir bakıma alarak kondisyon kazandırmalısınız. Dişi kondisyon kazanıp çiftleşecek duruma geldiğinde tekrar üretim çalışmalarına başlarsınız.
Beta Yavruları
Tabiki yavrularda kendi aralarında kavga ederler. Yavrular 1-2 aylıken belirgin boyut farklılıkları olabilir ve büyük yavrular küçüklere eziyet etmeye başlayabilirler, hatta öldürebilirler. Bu dönemde yavrular boyutlarına göre ayrılmalıdır. Yavrular 3 aylık civarı olduklarında ise cinsiyet ayrımı yapabilirsiniz. Bu saatten sonra doğru olan erkekleri ayrı birer akvaryuma alarak beslemektir. Bettaların verdikleri yavru sayılarını düşünecek olursak, bu yavruları ayrı ayrı beslemek sorun olabiliyor. Bu yüzden üretim düşünen üyelerimize öncelikle yavrular için yeterli yerlerinin olup olmadığını düşünmeleri ve ona göre üretim işine girmelerini tavsiye ediyoruz.The World of Betta2014-03-03 17:03:03
Ocean Nutrition Atison's Betta Spa Hk.
Evet diğer ürün sadece bitkiler için, zaten bitki gübresi diye de belirtmiştim. "Betta Spa" ile birlikte bitkileriniz için kullanabilirsiniz diye önermiştim. Dediğim gibi "Betta Spa" yı bol bitkili akvaryumlarda denemediğim için bitkiler üzerindeki etkisi ne olur bilemem fakat bettalar için yararlı bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Ürünü bitkili akvaryumda kullanan üyeler varsa yardımcı olacaklardır.
Ocean Nutrition Atison's Betta Spa Hk.
Genel olarak bitkili akvaryumlarda kullanma fırsatım olmadı. 1-2 kez hafif bitkili akvaryumlarda kullandım onlardada herhangi bir sıkıntı yaşamadım ama bitkili adını hakeden akvaryumlarda nasıl bir etki yaratır bilemiyorum. Sudaki değişimleri tolere eden bitkilerde sorun olacağını sanmam. Aynı markanın "Ocean Nutrition Giovannis Trace" adında kutusu bu ürüne benzeyen bir bitki gübresi var, bitkileriniz içinde onu araştırabilirsiniz.
Ocean Nutrition Atison's Betta Spa Hk.
Güzel bir üründür, tavsiye ederim. Suyu doğal ortamlarındaki kıvama getirmek için kullanılıyor. İçinde hepimizin betta akvaryumlarında kullandığı catappa yaprağı özü var. Yalnız rengindende anlaşıldığı gibi suyu sarartıyor, bazı hobiciler sarı suyu sevmeye biliyor. Bana sorarsanız sararmış su, 1-2 kütük ve yaprak ile dekor edilmiş bir akvaryum daha doğal duruyor.The World of Betta2014-02-28 23:02:57
Kabarmıyor..
Bettanızı yeni aldığınızı yazmışsınız. Bettanız henüz yeni ortamına alışamamış ve stresli. Şu sıralar ayna tutmanız onun dahada strese girmesine sebep olabilir. Bettanızı bir süre rahat bırakarak ortama alışmasını bekleyin.Bettanız yeni ortamına alışıp, akvaryumunu sahiplendiğinde her bettanın yaptığı gibi kabaracaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.