ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ement
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
43
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ağustos 2013 12:42
Son Ziyaret:
29 Eylül 2021 14:34
Toplam Mesaj:
344 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ersin Mentes
Doğum Tarihi:
12 Ağustos 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/150796.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Çöpçü Lepistes Yavrularını Yer Mi?
Yavrular diğer lepistesler tarafından yenmiştir bir kısmı ise saklanıyordur, çöpüler yavru yemezler isteseler bile yakalayamazlar. Akvaryum 1 haftalık ise su oturmamış yavrular ölmüşte olabilir.
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
[QUOTE=Ugur79]

Merhaba Erdem Bey,

Mecbur böyle deneyeceğiz 2lt kola diye bir şey yok piyasada. Teşekkürler.[/QUOTE]

A101 de 2 lt pepsi var işinizi görür.
Su Değişimi Sonrası Kuma Sürtünme Ve Beyaz Benek
Beslediğiniz türler için 2 günde bir ro su değişimi yapmanız bence iyi değil haftada bir yapmanız yeterli, hastalık geçene kadar su düzenleyici kullanarak dinlenmiş su kullanmanız faydalı olur. Ana tanka müdahale etmeyin hasta balıklara bir kapta 10 saniye kadar kaya tuzu banyosu yaptırabilirsiniz. Bu sıcaklarda 200 litre bir akvaryumda %25 su değişimi yapmakla veya kapı cam açmakla ısı dalgalanması olması çok zor dereceniz varsa gece gündüz arası ısı farkı oluyormu kontrol edin ve akvaryumu sogutmak içini fan temin edinin. Akvaryum yeni kurulum ise suyun tam oturması bir kaç ay sürebilir bakteri kültürü kullanarak süreci hızlandırabilirsiniz.
Fotosentez Cok İyi Ama Gelişme Yok
%60 su değişimi çok fazla sanırım akaryum yeni kurulum suyun oturması uzun sürebilir bir kaç ay sabredin, co2 çok fazla veriyorsanız ph dalgalanması yapar balıklar bu yüzden durgun olabilir. 36 watt power led ile sonuç alabileceğinizi sanmıyorum benim akvaryumumda 100 litre aynı bitkiler mevcut 72 watt t8 floresan ile 8 saat kesintisiz aydınlatmayla gübre kullanmadan çok az co2 basarak 15 günde bir tam budama yapmam gerekiyor. Mümkün olduğunca bitkilere az gübre az co2 vererek yavaş gelişmelerini sağlayın adaptasyon sürecinde.
Isıtıcı Şart Mı
Evinizin ısısı sabitse kullanmanıza gerek yok, ben 2 kış boyunca kullanma gereği duymadım çünkü ev en düşük 23 derece oluyor akvaryum ise 24 derece altına hiç düşmedi hatta fan ile floresanlar açıkken soğutma yapıyorum.
Acemilik! Bakarmısınız
Maalesef çeşme suyuna direk atarsanız ölürler damacana veya pet su olur alıştırarak koyun akvaryuma.
Betta Kuyruk Yirtilmasi Ve Erimesi
Kullandığınız ilacın etkili olacağı kanaatindeyim olmazsa mikofish kullanabilirsiniz çok faydalı bir ilaçtır ançak kuyruk erimesi su kirlenmesiyle ortaya çıkar akvaryum temizliğine dikkat edilmezse tekrarlar. Beta yemleri suyu aşırı derecede bozmakta arada bitkisel karışımlı yem verilebilir dibe yem düşmemesine dikkat edilirse faydalı olur.
Hastalıkları Yenemedim
Japon akvaryumları çabuk kirlenir balık sayısı akvaryum hacmine göre fazla sorun mikrobiyal bir sorun yani birçok hastalık var balıklarda tavsiyem iyi bir dip çekimi yapın %50 'yi aşmayacak şekilde su değişimiyle birlikte filtre temizliği yapın ve akvaryuma bakteri kültürü ekleyin. Akvaryuma herhangi bir kimyasal eklemeyin tedavi edilmesi gereken balıkları ayrı bir karantinada tedavi edin. İyi bakım ve temizliğe dikkat edilirse balıklar toparlar.
Bitki İcingöksu Deresinden Kum Alsam Olurmu
Bitki köklerinin tutunabileceği incelikte toplayıp diğer arkadaşlarında dediği gibi kaya tuzuyla sıcak suda yıkayıp bekletirseniz olur.
Dişi Beta Balığı
Beta akvaryuma alıştığı anda diğer balıkları yaşatmaz, ayrıca 10 litre betaya bile anca yeter bir de tek avaryumla beta üretemezsiniz size tavsiyem forumda gerekli araştırmaları yapıp öyle bir karara varın. Soruya gelecek olursak ev soğuk değilse 25 watt yeterli gelir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.