ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
memox
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Eylül 2006 02:43
Son Ziyaret:
31 Ağustos 2008 17:26
Toplam Mesaj:
28 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MEHMET KARAAĞAÇ
Doğum Tarihi:
24 Şubat 1975
Yaş:
49
İl:
Izmir
Meslek:
Finans
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MeHmEt KaRaAğAç GaZiEmİr/İzMiR
100*30*50 - 13 Yunus (3E10D)
son duraklarda beklerdim, sonun olsaydı senin
neler vermezdim ki yerim, yanın olsaydı senin...

SON 10 MESAJI

130x60x70 akvaryum’umum yapımı (Resimli)
Mustafa Bey öncelikle bu yorucu ama o kadarda zevkli çalışmanız için sizi tebrik ederim.Ancak önemli bir uyarım olacak, resimlerden anlaşıldığı gibi akvaryumunuzun sehpasını taşıyan ayaklar cok ince , 500lt su kapasitesi olduğu düşünülürse yarım ton suyu ve aksesuarları o ayakların taşıyamayacağı aşikar.Bence orta bölümde dahil olmak üzere ,ağırlığı yayan ve genişçe  en az 6 ayak kullanın ki sonu hüzün olmasın.
Size şimdiden kolay gelsin yeni resimlerinizi merakla ve heycanla bekliyoruz.
Mutlu günler.
Strafor Arka Fon Çalışmam (Resimli)
İlginize çok teşekkürler arkadaşlar.Alan daraltması konusunda haklısınız kesinlikle, balıklarımın yüzecekleri yer kalmadı.O yüzden bende ikinci fon çalışmama bu hafta itibariyle başlıyorum,bu sefer sadece 2 strafor kalınlığından oluşacak ve kesip,oydukça dahada incelecek.Bu sefer daha az yer kaplayan ve daha doğal bir fon oluşturacağıma inanıyorum.Yine yoğun bir çalışma beni bekliyor.

Mutlu kalın.  
Strafor Arka Fon Çalışmam (Resimli)
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 6 haftalık bir çalışma sonucunda nacizane strafor fonumu tamamladım ve sizlerle paylaşmanın heycanını yaşıyorum.Sizden gelebilecek her türlü eleştiriye açık olduğumuda belirtmek isterim.Bu arada forumda bizimle çalışmasını paylaşan Sayın Tolga Çalışkan ın ilham kaynağım olduğunuda açıkça belirtir ve kendisine  paylaşımı için teşekkür ederim.

Kullanılan malzemeler:
1-) 5 adet 100*50 ve 5cm eninde beyaz strafor
2-) 3 kg Fugapool  2300 Gri izalasyon harcı
3-) 4 kutu Filli boya siyah derz dolgu renklendiricisi
4-) 2 kutu Sista akvaryum slikonu

Kullanılan aletler:
1-)
Maket bıçağı
2-) Bıçak
3-) Boya fırçası

Projenin yapım aşamaları:
Öncelikle straforları akvaryumun ölçülerine uygun olarak ayarladıktan sonra istediğiniz kalınlığı yakalayana kadar slikon yardımıyla birbirine yapıştırıyoruz.Lütfen bu yapıştıma esnasında slikonu bol kullanın,çünkü oyma işlemi sırasında straforda kopma ve yerinden oynama sorunları yaşayabiliyorsunuz.Resimlerde görüleceği gibi strafor fonumun sol bölümünü 10 cm daha kalın tuttumki  akvaryumun altında bir kayalık ve mağara oluştumak için.

Yapıştırma işini bitirip 1 gün kuruma süresi verdikten sonra artık hayallerinizle başbaşasınız.Benim tavsiyem kayaları paralel ve düz hatlarda oluşturmanız.Çünkü daha doğal görünüyor.Oyma işemi sırasında üstte oluşturacağınız kayaları daha uzun tutarsanız ışığın bir kısmını keseceği için doğal bir gölgenlendirme oluşturabiliyorsunuz.

Dış fitrenizin giriş ve çıkış boruları içinde fonunuzun arkasını uygun ölçülerde  oyduktan sonra artık sıra renklendirme işine geliyor.İzalasyon harcını çok sıvı olamayacak şekilde  hazırladıktan sonra ilk katı hiç renklendirmeden fırça yardımıyla fonumuza uyguluyoruz. 1 günlük kuruma süresinden sonra renklendiricimiz yardımıyla derzimizde tam bir siyahlık yakalayarak ikinci katı uyguluyoruz.Daha sonra derzin rengini her katta biraz daha açarak 3 kat uyguluyoruz.4-5 günlük kuruma süresinden sonra artık montaja başlayabiliriz.

Montaj sırasında bol slikon kullanarak alt ve arka cama fonumuzu arkasına su gecirmeyecek şekilde yapıştırıyoruz.1 günlük kuruma süresinden sonra artık suyumuzu dolduruyoruz.Ben 1 hafta boyunca ilk 3 gün %50 su değişimi yaparak boş olarak çalıştırdım.Suda biraz bulanıklık oluşmadı değil ancak su değişimleri bulanıklığı minumuma indirdi.Kaya tuzunu ve metileni de dezenfaktasyon amacıyla uygulamayı ihmal etmeyin derim.

Yeni haliyle yaklaşık 3 gündür balıklarım bir sorun olmadan yeni yuvalarına alışmaya çalışıyorlar.

Herzaman daha yaratıcı çalışmalar görmek dileğiyle...

Mutlu günler.

Kullandığım malzemelerin bir kısmı ;



Mağara ve kayalık yapımı için sol bölümü kalın tutularak yapıştırılan strafor;




Ve hayallerinizin başladığı an , kesim ve oyma işlemleri ;





Etrafı çok kirletmem nedeniyle, balkonda devam eden çalışmam ;
Ortada bulunana iki oyuk ilk başta taşların arasında çıkan ve içi boş kurumuş ağaç kökü olarak tasarlanmıştı ancak renk uyumunda problem yaşayacağımı düşündüğümden daha sonra kayaya çevirdim onları.







Boyama işlemi ilk kat renklendirici kullanmadan sadece derz , daha sonra ikinci kat tamamen siyah derz ,diğer 3 kat ise renk her katta açılarak uygulandı ;







4-5 gün kurumaya bırakılan fonun akvaryuma montaj aşaması , bol slikon kullanılarak suyun kaldırma kuvveti engellendi;







Ve sonuç:





Üstteki kayaların ileri doğru uzun yapılması nedeniyle akvaryumda oluşan doğal gölgelendirme ;



















Bu arada balık sayım fazla biliyorum,ancak ithal yavru yunuslarım biraz daha büyüyünce diğerleri çıkarılıp,sadece yunus akvaryumu olacak.

Mutlu günler.memox2006-12-16 3:42:45
sp ağzındaki yavruları bırakış anı...
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=46801
Tamer Doğan’dan [Hobici] Özürdür
Güneşe bağlandı korkuyla önce insan,sonra ateşe suya...Ay battı,su kurudu,gün bitti...Sevgi,kardeşlik,dostluktu sonsuz olan....

tebrikler sizede bu yakışır.

Mutlu günler.
Mavi florasan
İlginç bir çalışma , bence birde resimle süslerseniz belki bizde deneriz.
Mutlu günler.
cam macunu balıklara zarar verir mi?
Sista akvaryum silikonunu neredeyse tüm nalburlardan temin edebilirsiniz.Hen cam macunu gibi çatlama yapmaz,daha yumuşak ve balıklara zarar vermeyen bir yapıya sahip.
YENİ YAPTIĞIM ARKA FON(RESİMLİ)
Maşallah çok hoş ve doğal olmuş elinize sağlık.Bence bu güzel yapıtı evinizin oturma odasında,güzel bir ışıklandırmayla kullanırsınız dahada cekici olacaktır.

Bu arada benimde strafor arka fonum bitmek üzere, yakında sizlerle paylaşacağım...(Sizinki kadar yaratıcı değil ama elimizden gelen budur)

Mutlu günler.
Yunus yavrusu ultra makro çekimim
Çok güzel çekimler tebrikler,artık şuna inanıyorumki akvaryum hobisi bizlere sadece hayvanları sevmeyi ve sorumluluk almayı öğretmesi yanında , sanatsal bir kimlikte kazandırmaya başlıyor.Sanki gün geçtikçe daha kaliteli çekimler geliyor forumumuza.
Mutlu günler
florasanda renk değiştirme nasıl yapılır?
Kırtasiyelerde satılan şimdi ismini hatırlamadığım renkli ve şeffaf ,defter kabı gibi çeşitli renklerde malzemeler  var,o malzemelerle florasanınızın etrafını sararsanız, farklı renkler elde edebilirsiniz.
Mutlu günler.
memox2006-10-31 20:58:50

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.