ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emretez
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
411
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Nisan 2013 11:54
Son Ziyaret:
07 Ocak 2024 18:03
Toplam Mesaj:
203 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
EMRE TEZBAŞAR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

EMRE TEZBAŞAR

SON 10 MESAJI

Akvaryem.com Şikayet
Yıllardır alışveriş yaparım Akvaryem'den ancak bir süredir alışverişlerimin neredeyse tamamında gerçekten çok geç kargoya verildi, ısrarla arayıp sormadan sonra keyifleri olursa dönüş yapıyorlar sanki. Her defasındada ürün bekliyoruz, geldi gelecek, kalmamış vs.. Herşeyin stoğunu özellikle şu dönemde tutabilmek kolay değil bunu anlayabiliyorum ancak konuşarak yoksa bilgi verilerek bu konular aşılabilir. Yada stokta yoksa siteye baştan koymamak lazım belkide. Sonrasında olmayan ürünler ile ilgili sürekli bir iade ödeme problemi çıkıyor. Birde bunun takibini yapıyoruz, bu noktaya gelincede birkaç kez konuşmak yazışmak , uyarmak gerekiyor. Kimsenin kimsede parası kalmaz ancak çok uğraştırıyorlar gerçekten. E-ticaret işi yapıyorsan prosedürlerinin ve bunu destekleyen dügün bir sistemininin olması gerekiyor.
Amacım yapıcı olmak, bağcıyı dövmek değil, Akvaryem umarım özeleştiri yapar ve kendine çeki düzen verir.
Sevgilerimle
Yem Arayanlar Buraya
Selamlar,
OceanNutrition yemleri göremedim, özellikle yüksek protein düşük kül oranı ve en az kirletici özellikleri ile benim uzun yıllardır vazgeçemediğim yemler olmuştur. Özellikle prime ‘ı herkese öneririm. Fiyatları son dönemde çok yükseldi gördüğüm kadarı ile ama bence listenin başını rahat zorlar.
Dijital Termometre Tavsiyesi
Selamlar, fluval kesinlikle doğru ölçüm veriyor.Ancak sanırım fiyatı çok yükselmiş.
180.50.45h - Yeni Kurulum - Tanganyika - Hardscape
Selamlar, Eheim kendi akvaryumlarında benzer tasarımlar yapıyor, dış filtre girişini akvaryumun altından , çıkışı ise üstten veriyor. Taban için çıkışın olduğu bölgeye 10*10 cm gibi ek bir cam kestirmenizi ve takviye yapmanızı öneririm.
Nymphaea Rubrabulb(lotus Çiçeği) Şaşırtıcı Gelişim
Selamlar, çok güzel ancak malesef bir süre sonra diğer bitkilerinize yaşam şansı sağlamayacaktır.
Akvaryum Camında Aylardır Geçmeyen Beyaz Noktacıkl
Selamlar, bunlar bence diatom. Normalde oturmuş suda olmaması lazım.
Aydınlatmanızı gözden geçirin ve süresini azaltın derim.
Filtre malzemelerinizi akvaryumdan çektiğiniz suyla iyice yıkayın.
Suyunuzda fazla silikat olabilir, asıl nedeni bu olabilir, su değişiminizde silikat emici kullanabilirsiniz.
Akvaryumda Ozon Kullanımı
Selamlar,

Ozon gazı zararlı organik maddeleri azaltan/ yok eden, su kalitesini/redox seviyesini yükselten ,oksijen bakımından zenginleşmesini sağlayan ve bunun sonucunda balıklarda hızlı büyüme ve gelişme sağlayan bir gaz olduğunu her yerde okudum. Balık yetiştiriciliğinde de kullanıldığını biliyorum. Dediğiniz gibi deniz akvaryumlarında kontrollü olarak kullanılıyor, skimmer ile entegre çalıştırılıyor, ancak ORP ile sürekli ölçüm yaparak ozonun canlılar için zararlı bir noktaya gelmemesi için bir sürü kontrol ekipmanı kullanıyorlar.

Ben çin malı(olmayanı kaldımı bilmiyorum) saatte 500mg ozon üreten ev tipi bir cihaz temin ettim. 550 litrelik tanganyika akvaryumumda 15'er dakika ile başladım, kademeli olarak sabah ve akşam yarım saat'e çıkararak sump'ın su basan bölmesinde çalıştırıyorum. Daha uzun çalıştırmaya cesaret edemedim. Redox'u ne kadar arttırdığını ORP cihazım olmadığı için kontrol edemiyorum, ancak her çalıştırışımda canlı hareketliliğinin arttığını hissediyorum. Ancak bazı testleri yapabilmek gerekiyor, iletkenlik, ph a etkisi, nitrata etkisi gibi sorulara bende detaylı cevap arıyorum. Ayrıca akvaryuma oksijeni stabil olarak sağlayabilmenin faydasının anlık olarak yoğunlaştırmaktan çok daha iyi olduğunu hepimiz biliriz. Ayrıca Azot döngüsüne olan olası olumsuz etkisinide göz önünde bulundurarak yapılacak tartışma çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Sevgilerimle

[EDIT]emretez,2021-02-08 17:53:04[/EDIT]
100x65x60h Paludaryum
Selam Caner, bulabilsen axolotl gerçekten mükemmel olur, bir araştır derim. Şimdiden eline sağlık.
Tanganyika Da Su Arıtma Cihaz Kullanımı ?

Selamlar,
Evlerde genellikle ayrı bir su dinlendirme depolarını koyacak yer olmuyor, bana soranlara, akvaryum yaptırırken alt dolabın içine ayrıca veya sumplu ise sump un bir parçasını su dinlendirme depo alanı yapmasını öneriyorum. Bu durumda önce ikili kartuş(ikiside karbon dolu) içinden geçecek suyu bu depoya alıp, garanti olsun diye içerisine biraz seachem safe/prime, sonrasında gene seachem cichlid salt ve trace ekleyip ana tank ile sıcaklığı eşitliyorum. Buradan küçük bir motor ile çektiği kadar suyu basıyorum.
Karides Dünyası Diye Bir Site Var Güvenlimi
Sakura akvaryumuda deneyebilirsiniz, ben çok alışveriş yapmıştım zamanında.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.