ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mhmt9126
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ağustos 2012 03:26
Son Ziyaret:
30 Ekim 2012 02:25
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ÜNLÜ
Doğum Tarihi:
13 Ağustos 1991
Yaş:
32
İl:
Eskisehir
Meslek:
Web Desinger & Programmer
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet ÜNLÜ

SON 5 MESAJI

balık transferinde dikkat! ozmotik şok önleme
Kesinlikle bu durumdan artık çok sıkıldım ve bir çözüm yolu arıyorum. 3 tane balığımı kaybettim bu yüzden ve artık o canlara bir şey olsun istemiyorum bir tane erkek moli'm kaldı. 3 tane daha dişi moli alacağım ama onların da ölmesinden korkuyorum. Bir çözüm yolu söyleyin lütfen, sizlerden yardım ve öneri bekliyorum arkadaşlar.
Yeni aldığım moli ler öldü.
İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim. Akvaryuma bakım yaptım tamamen suyunu değiştirdim tekrardan kurdum. Isıtıcı aldım, önceden 22 dereceymiş suyun sıcaklığı şimdi ise 27 dereceye sabitledim. Bir tane de arkadaşımdan dişi moli aldım benim kendi erkek moli'mle gayet mutlu ve keyifliler akvaryumda. İlaçlama olarak suyu değiştirince iki damla o mavi ilaçtan damlattım. İnşallah artık kayıp vermem. İnşallah iyi bir şeyler yapmışımdır balıklarım için. Tankımda sadece moli besleyip üretmeyi düşünüyorum. Diğer türlerle karıştırmasam moli'lerim daha sağlıklı çiftleşme hamilelik ve yavrulama geçirir değil mi? Bir de canlı bitki koymayı düşünüyorum. Moli'lerimin iyi geçineceği ve yavruları ana tanktan hiç çıkarmayacağım canlı bitki önerebilir misiniz? Doğum falan ana tankımda olsun istiyorum. Sadece ana tankta gerçekleşmesi mümkün müdür? Saygılar ...
Yeni aldığım moli ler öldü.
Yaptığım hataları anladım. Daha yeni başladım bu hobiye biraz da mecbur kaldım. Şu an o kadar hevesliyim ki balık beslemeye, sağlıklı bir şekilde büyütmeye çalışacağım hepsini. İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim. Isıtıcı aldığımda kaç derecede çalıştırmam gerek? Herhangi bir ilaç tedavisi uygulamam gerekir mi? Ne kadar sıklıkta ve çoklukta yemleme yapmamı önerirsiniz?
Yeni aldığım moli ler öldü.
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Sarı moli biraz agresifti diğer kırçıllı siyah ise aksine çok yavaş dibe çökük yem verildiğinde yüzeye çıkıyordu.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 25 - 30 civarı sanırım.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Başka canlı yok.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Malzemem olmadığı için ölçüm yapamadım.

Filitrasyon: İç filtre ile şelale mantığıyla oksijen sağlama.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Deep fix iki günde 3 damla, bir de mavi bir şey sanırım dezenfekte iki üç günde iki üç damla.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 

Arkadaşlar akvaryumu yeni aldım dinlenmiş damacana su ekledim. Vitamin damlattım, ve dezenfekte uyguladım sanırım. İç filtre falan her şey tamam. Fanusta beslediğim beyaz erkek moli mi de attım içine. Beyaz moli'm sorunsuz ve sıkıntısız yaşantısına devam etti. Diğer iki dişi moli'm iki gün akvaryumda yaşadıktan sonra birer gün arayla öldüler. Sizce sorun ne olabilir? Ne yapmam gerekli neler yapabilirim? Artık balıklarımın ölmesini istemiyorum ve iki üç tane daha dişi moli alıp bunları layığıyla yaşatmak istiyorum. :( Şu an vicdanım o kadar sızlıyor ki anlatamam. Toplamda üç tane dişi moli'm öldü. Diğerinin kuyruğunu ve sırtını çöpçü yemişti o sebepten öldü çöpçüleri bu yüzden çıkardım. Balıklarımın sağlıklı olarak yaşayıp üremelerini istiyorum. Bu hobiye yeni başladım lütfen ne yapılması gerekiyorsa bana biraz akıl verin yol gösterin. Gerçekten vicdan azabı ve suçluluk duygusu yaşıyorum. Sizlerden yardım bekliyorum, şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Ölmeden önceki videoları.

Dişi moli'min kuyruğunu yediler
Arkadaşlar dişi moli'm  bir hafta önce falan iki tane yavru verdi, ve bu yavrular bakamadığım ve bakmayı bilmediğim için öldüler. Erkek moli'm dişiyi hiç rahat bırakmıyordu doğumdan sonra sürekli rahatsız ediyordu, kovalıyordu falan. Bir erkek bir de dişi moli'm var. Nişanlım yıl dönümümüzde hediye almış benim bu balıkları canlı tutmam gerek. Canlılara olan hassasiyetim ve vicdanım onların nasıl yaşaması gerekiyorsa o şekilde yaşatabilecek imkanlar sunmak kadar önemlidir benim için. Fanusta yaşıyorlar ve bu balıkları akvaryuma mı almam lazım? Sadece iki taneler, bir erkek moli bir de dişi moli. 

İşin özü bugün abim kendi akvaryumundan alıp iki tane çöpçü attı benim fanusa ve az önce baktım dişi moli'min kuyruğu yok. Dişi molim çöpçüye yaklaştığında çöpçünün moli'me saldırdığını gördüm. Sizce dişi moli'min kuyruğunu erkek moli'm mi yemiştir yoksa çöpçü mü? Çöpçüleri fanustan aldım ve abimin akvaryumuna geri saldım. Vidyodan da anlaşıldığı üzere dişi moli'm yukarıya doğru yüzüyormuş gibi yani başı sürekli yukarıya bakıyor kuyruğu olmadığı için. Şimdi benim dişi moli'me ne uygulamam gerek? İyileşmesi mümkün mü? Aşağıya resimleri ve videosunu koyacağım. Lütfen yardım edin. 

Bir de ne ile beslemem gerek molilere tavsiye ettiğiniz yem türü markası falan nedir? Akvaryuma kesinlikle almalı mıyım?


Resimler:
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.