ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kerem03
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ağustos 2012 21:04
Son Ziyaret:
05 Ocak 2013 16:56
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kerem peten
Doğum Tarihi:
15 Nisan 1994
Yaş:
30
İl:
Afyon
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kerem0303

SON 7 MESAJI

japon balığı beyaz nokta
Arkadaşlar yardım edecek kimse yok mu ?
Otamatik Yemleme Makinesı
Evde olmadığım zamanlar için kullanmak istiyorum. Tatil vs, evet resimde gözüken dediğim cihaz  Bu cihazı  tavsiye edermisiniz ? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Otamatik Yemleme Makinesı
İyi günler 30 lt alan kapaklı bir akvaryumum var otamatik yemleme makinesi almayı düşünüyorum. Kapaklı bir akvaryuma nasıl takılabilir? İnternetten araştırdım, resimlerden gördüğüm kadarıyla cama tutturuluyor, o zaman akvaryumdaki kapağı takamayız.food timer adlı bir otamatik yemleme makinesi dikkatimi çekti o uygun olurmu? Akvaryumun resmini koyuyorum. yardımcı olabilirmisiniz ?

japon balığı beyaz nokta

Canlıdaki Belirtiler:Balığıma baktığımda kuyruğunun tek bir noktasında beyaz bir nokta olduğunu farketdim, beyaz benek olduğunu düşündüm ilk başta,contra ıchtystop ilacını kullanıp, akvaryum ısısını 24 dereceden 26 dereceye çıkardım. Aradın 4 gün geçti. Oradaki beyaz nokta dahada ilereşmişti ama balığın başka hiç bir yerinde yok, sonra o balığı akvaryumdan kepçeyle çıkarıp yerini değiştirecektim balık kepçede debelenirken beyaz noktanın olduğu yerden kuyruk koptu , şimdi aynı balığın bu sefer sol kuyruğunda o noktadan tekrar oluştu.Akvaryumdaki diğer balıklardada bu hastalıktan hiç birinde yok,
balığın yüzüşünde hareketlerinde hiç bir değişme olmadı. Gayet sağlıklı duruyor ama o beyaz nokta kuyruğunu koparıyor sanki kuyruğu yiyor, beyaz benek gibi değil tek nokta oluyor hep.
resimde balıkta bir sürü yerde nokta var gibi gözüküyor onlar nokta değil kameradan yansıdı heralde. bu şekilde devam ederse balıktaki bütün kuyruklar kopacak.


Akvaryum Kapasitesi (litre):30lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:5 japon, trumpet snailler

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:iç hava filtresi kullanıyorum

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: contra ıchtystop

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryum suyu sıcaklığını 24 den 26 ya çıkardım ilerleyen günlerde ise 28e çıkardım.

kerem032013-01-04 09:24:41
toplu ölüm
Kabın ağzı açıktı hemen cevap atamadım foruma yeni üye olduğumdan dolayı 24 saat beklemem gerekmeteymiş ama sadece salyangoza ve çöpçü etkilendi japonlar gayet sağlıklı

bir dahaki su değişiminde dediğiniz gibi max 1 gün bekletirim..
Japonum hastamı ?
Bende japon besliyorum benim japonlarımda yukarııya çıkıyor filterinin çıkardıkları kabarcıkları yem sanıp yemeye çalışıyolarlar. Balığın sağlıklı duruyorsa, yüzüşünde bi anormallik yoksa bir şeyi yoktur sanırım..
toplu ölüm
60 litre akvaryumum var içinde 4  japon 2 vatoz 2 çöpçü 7 elma salyangozu 5 midye  vardı 4 gün önce suyunun yarısını değiştirdim sular şişelerde uzun zamandır dinlenmişti ilerleyen zamanlarda elma salyangozlarının hepsinin hareketsiz kaldığını gördüm 2 gün sonra akvaryumda çok pis bir koku vardı salyangozlara tek tek baktım birisi ölmüş, daha sonra 1 çöpçü ve 2 elma salyangozu daha öldü çöpçünün diğeride ölmek üzere, akvaryumdaki diğer balıklar zarar görmesin diye salyangozları ve çöp[çüyü   bir kovaya koydum orada duryorlar neden öldüler bir fikriniz varmı japonlar gayet sağlıklı duruyorlar.. kerem032012-08-13 21:25:47

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.