ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
h!do
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Temmuz 2012 13:20
Son Ziyaret:
27 Mart 2014 22:07
Toplam Mesaj:
115 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hidayet Arasan
Doğum Tarihi:
23 Mayıs 1997
Yaş:
26
İl:
Kütahya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hidayet Arasan

SON 10 MESAJI

(RESİMLİ)Lepistes ölümü.Üstadlar bi bakarmısınız
Elma salyangozlarından şüphelendim ama onlarda nasıl yakalasın yani.Neyse 10 tane lepistes daha alıp tetrraları cıkartıp tekrar deneyecegim baktım gene saldırı var mollyleri cıkartacam yine olursa platileri dahada olursa lepistesten vazgeçecek gibiyim :(
(RESİMLİ)Lepistes ölümü.Üstadlar bi bakarmısınız
Hayır yüzgeç erimesi degil daha önce yasadım biliyorum.Isırılmıs kesin bu.Ama hangi balığın yaptığı konusunda emin degilim
(RESİMLİ)Lepistes ölümü.Üstadlar bi bakarmısınız
Hayırlı günler ben 3 yıl kadardır bu hobiyle ugrasıyıyorum yani nitarat nitrit su degisimi dip cekimi vs. Bi sorunum yok bilirim hepsini şükür.Ancak ben malawi bakıyorudum balıkalrımın asırı büyümesi nedeniyle artık tankı biraz küçültüp canlı doğurana geçtim.Tanka 4 platy 7 lepistes 3 black yelken molly 2 tetrazon 1 albino çöpçü 5 tane elma salyangozu aldım 2 tanede eski akvaryumdan leopar vatozum var.Lepistesler akvaryumu kurup balıkları attıktan 3 4 gün sonrav sonra  1 er 2 şer her gün ölmeye basladırlar.Hepsindede kuyruklar yenmişti.Biraz arastırdıktan sonra tetrazonların yaptıgınını düşünüm.Deneme amacıyla tetrazonları yavruluğa koydum o sırada 4 lepistesim daha vardı.Ama 2 güne onlarında hepsinin kuyrukları yenmişti.Sonuıc olarak salyangozlara yem oldular.Sorun acaba mollylerde olabilir mi ? erkes beraber yasatıyor bende mi sorun var acaba canlı doğuranlar hakkında pek bilgim yok.Sadece kısa süre önce lepistes bakmıstım ufak bir akvaryumda.

Tank kapasitesi: 45 ltre
yem:Pul yem, sera granügreen, color (arada ezip veriyorum) haftada 1 salatalık
ilaç:Multi vitamin(su degisimlerinde suya 5 damla) metilen mavisi (su degisimlerinde 1 2 damla), sera aquatan(su degisimlerinde 4 5 damla), kaya tuzu (su degisimlerinde 1,5 kasık )
 degerler bunlar yardımcı olursanız ona göre hareket edecegim.Bu türleri cok begendim  sorun mollyler olabilirse onları cıkartıp sadece lepistes platy neon almayı düşünüyorum.Şimdiden tesekkürler. (ilk fotodaki arkada bulunan yavru mavi prensesin çok ilginc bi yasam hikayesi var merak eden olursa anlatırım.kıyamadım attım tanka.Sonra ondan süphelenip cıkardım.)
resimler

h!do2013-08-03 19:14:14
Mavi prensesim ağzına ilk defa yavru aldı ne yapmalıyım ?(RESİMLİ)


Bigileriniz için teşekkürler cok yardımcı oldu :) alperen bey ikiside malawi oldugu için sorun cıkmayacagını düşündüm.sarı mavi beyaz turuncu tüm malawi renkleri var akvaryumumda ve daha hiç sorun yaşamadım şükür. Böyle düşünmenizin sebebini öğrenebilirmiyim ?
Mavi prensesim ağzına ilk defa yavru aldı ne yapmalıyım ?(RESİMLİ)
Uzun zamandır malawi türünün tüm renklerndeki balıkları buldum ve su an hepsi akvaryumdalar. daha önce hiç bi balığım hamile kalmaıştı su 2 aylık sürede.Mavi prensesim 2 haftatr bi garipti yem yemiyordu sürekli diplerde saklanıyordu geçen ağzında bişiler olduğunu gördüm bugünde ağzından 4 5 balık çıktı sonra ağzına tekrar geri aldı.Bende heme balığı alıp akvaryuma takdığım yavruluğa koydum.10 kadar balığı çıkardı ağzında heycandan olsa gerek sonra tekrar geri aldı.Şimdi ben ne yapmalıyım sizce kendisinin kusmasını mı bekleyecez cnkü ben il dışına gidecem evde babam bakacak balıklara ben kadar ilgilenemiyor.Yani ben 2 hafta sonra döndüğümde yavrulukta balıkları kusmus olur mu ? ve kusunca kendi yavrusunu yeme gibi bi durum olur mu ? Ne yapmalıyım lütfen yardım edin.Ve şu anda düşü mavi prensesin erkeği sürekli yavruluğun asagısında yukarısında dolanıp duruyo onuda mı alayım yavruluğa ? Şimdiden teşekkürler.Doğum yapacak anneden 2 3 resim :
Kaya Tuzu ve Metilen Mavisi
Metilen mavisini sadece akvaryum 0 kurulumlrnda atıyorum artık.Gereksiz olduğunu düşünmeye basladım.Ayda 1 kere 3 damla yeterli bence.
3 gündür suda,yeterli mi?
Cagdas bay akılıma deyecek baska bşi gelmedi tamam bakteri temizlemesi olsun :D
Malawilerde ağzı açık ölümler
Sorunu kendi yöntemlerimle çözdüm şükürler olsun :) herkeze teşekkürler
Mağara hakkında sorum var !
Kendileri yaparlar boşver sen :) benm sp ler akvaryuma kayları eklememden 2 gün sonra altlaını oymuşlar canavar bunlar canavar :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.