ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cagdasbay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Haziran 2012 23:03
Son Ziyaret:
18 Şubat 2015 21:06
Toplam Mesaj:
517 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağdaş BAY
Doğum Tarihi:
26 Ocak 1990
Yaş:
34
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağdaş BAY

SON 10 MESAJI

Klor bağlayan reaksiyonların çıktısı ne?

Sodyum tiyosulfatin klorla girdiği tepkimeleri yazabilecek arkadaş var mı? Ürünleri merak ediyorum. Sudan hidrojen alıyor mu? Yada klorla sodyum tuz oluşturuyor mu?..

25 litreye ışık
Yok kardeşim bu floresanların çeşitlerini piyasada zor bulursun. Normal floresan değiller. Grolux ve aquastar floresanlar bitkili akvaryumlarda kullanılan spesifik floresanlardır. Bitkilerin sağlıklı gelişmesi ve yosun oluşmaması için günlük kullandığımız beyaz ışık veren (daylight) floresanlara göre daha faydalıdır ancak piyasada akvaryumuna uyacak boyutta bulman zor. Hal böyle olunca akvaryumuna uyacak en ekonomik ve ulaşılabilir çözüm tasarruflu ampul diye satılan floresanlardan kullanmak...
25 litreye ışık
Bayram beyin bahsettiği cool daylight 865 zaten. Kullansanız güzel olur. Pl yada kompakt tasarruflu yada çubuk. İstediğinizi kullanın. Hangi karidesler olacak bilmiyorum ama gübrelemeyi kısmak yerine, daha sık aralıklarla ve daha az yapabilirsiniz. Yani haftada bir kullanıp gübreleme yapıldığı anda, misal, sudaki bakır yoğunluğunu arttırmak yerine, her gün bitkilerin tüketebileceği miktarda gübreleme yapabilirsiniz.  
60x60x60 ' lık yeni bi akvaryum...
[QUOTE=whyseriouss]Tavsiyeler için teşekkürler...Dediğiniz gibi yapıcaktım ancak bugun akvaryumum sızıntı yaptı ve daha sonradan patladı..Yenisiyle değiştiricem..Talihsizlik yaşadım...Akvaryumu da sıradan bi akvaryumcudan satın aldım..250 tl ye falan geldi kardes...[/QUOTE]
 
Geçmiş olsun...
İlginç, bir de akvaryumcudan aldınız? Hayret. 60cm ciddi yükseklik. Talihsizlik dememelisiniz. Gerçi elden birşey gelmiyor ne yazık ki. En azından satıcıya bi azar çekelim diyoruz, ama onun da tesiri olmuyor, bir kulağından girip diğer kulağından çıkıyor.
Ancak yine de bi soruşturun, akvaryumu kim yapmış nereden almış. Basit bir şey değil. Üzerinde 60 cm su bulunan cam kırıldığında zıpkın gibi saplanabilir. Yada 200 litre su evin içinde parkelerin üzerine boşalabilir.
Bu iş o kadar basit değil. İşçilik hatalarından öte, camların 6mm den ince olmaması gerekir. Bir hesap sormak gerekir.
Balık Seçimi ve Yosun Sorunu
Aydınlatma olmadığı halde yeşil yosunlanma oluşması ilginç. Akvaryum güneş ışığı alıyor olabilir mi? Yeşil su sorununu salyangoz ile çözemezsiniz. Tankı sıfırdan kuracağınızı söylemişsiniz. Dikkatli olduğunuzda bu iki yosun da oluşmayacaktır. Baştan bunun üzerine çalışmanıza gerek yok, ancak önlem olarak nerite tabii ki alınabilir. Yeşil su için ise mümkünse 3-5 gün boyunca akvaryumu etrafı gazete gibi birşeye sarılı bırakın. Işıksız kalsın, bu şekilde de yeşil su sorunu kalmaz. Yeşil suyu su piresiyle de giderebilirsiniz. cagdasbay2013-02-28 09:30:49
Bitkili için ışık seçimi.
Bitkiler giriş seviyesi seçilse de CO2 ve gübreleme düzenli ise ışığı güçlü tutabilirsiniz. 2şer tasarruflu ampul kullanabilirsiniz. Verdiğiniz armatür de basit bitkiler için mutlaka işe yarayacaktır ancak CO2 sisteminize yazık etmeyin, güçlü aydınlatmayla bitkileri güzel güzel büyütün.
25 litreye ışık
Co2 ve düzenli gübreleme yapılıyorsa 20 watt üzeri tasarruflu ampulle aydınlatılabilir. Akvaryum ölçüleri çubuk floresanlar için müsait değildir sanırım.
Su değişimi
Bu kadar kesin sınırlar vermek pek doğru değil. Minimumu maksimumu yok yani. Bitkisiz ve yetersiz bir elektrikli filtreyle %50 su değişiminin yetmediği durumlar olabilir. Günlük %20 - %30  su değişimi gerektiren durum bile olabilir. Yada iyi bir filtrasyonla su değerleriniz çeşme suyundakinden bile daha iyi olabilir ve su değişimi ayda bir yapılabilir.
 
Ayda 1 ton su kullanmak 5lira dahi yazmaz ancak suyu bu kadar basit şekilde harcamak pek vicdani olmasa gerek. Her zaman filtrasyonu yüksek tutmalı. Hatta bitkileri filtrasyonda aktif olarak kullanmalı. Hem görsellik, hem doğallık, hem ekonomi, hem su kalitesi...
Su değişimi
Eklemek isterim, su değişimini direk çeşmeden ekleyerek yapacaksanız, çeşmeden gelen hortumu akvaryum suyunun içine değil de, suya yukarıdan, havalandırarak akıtırsanız klorun önemli kısmı uçar. Bu şekilde su akarken uçan klorun kokusunu da alabilirsiniz.
Su değişimi
Büyük tanklarda su değişimi için büyük hacimlerde su dinlendirmek yerine, suyu direk çeşmeden ekleyip, suya klor tutucu kimyasal eklerler. Filtrasyonunuz kaliteli olduktan sonra su değişimini 3 ayda bir yapsanız dahi olur, tabi filtrasyonun ne derece kaliteli olduğunu da bir süre düzenli olarak su değerlerini ölçerek anlayabilirsiniz. Ancak canlı yükü fazlaysa ve su değişimi zorunlu oluyorsa, balıklarınızın sağlığı için büyük su değişimlerinde klor tutucu kullanabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.