ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
memresahin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Mayıs 2012 19:28
Son Ziyaret:
01 Ekim 2014 15:59
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Emre ŞAHİN
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Emre ŞAHİN

SON 10 MESAJI

Tropica bitkileri pahalı mı?
Ankara'da şubeniz var mı veya açmayı düşünür müsünüz? Böyle güzel bitkileri görerek almak isteriz :)
Kum secimi
Muadillerin içeriğine bakmak önemli. Suya salınım yapan bir kumsa sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. Hagen kum denilen kum da aslında 'aqua deco siyah kum' diye geçiyor. Çuvalında isim filan yazmıyor.
Kum secimi
Ben de hagen öneriyorum. Kendi akvaryumumu sadece hagen kum kullanarak kurdum ve memnunum. Görselliğin yanında köklerin tutunması, ilerlemesi için güzel bir kum olduğunu okumuştum.
Sitraks kullanımı ve sis, bulanıklık..
Sorunu düzelttim arkadaşlar. Filtreye karbon ekledim, 2 gün durdu. Ardından su değişimi ve sis bulutu ortadan kalktı. Ayrıca planaria'lar da artık ortalıkta gözükmüyor. İlacın etkisi diye düşünüyorum, ayrıca kalanlar da lepisteslere yem oldular heralde.
Sitraks kullanımı ve sis, bulanıklık..
[QUOTE=sinanistanbul]

Birçok şeyi yanlış yapmışsınız bence.

Karides akvaryumuna karidesler kurulumdan en erken 1 ay sonra eklenmeli.

Planarya için doğru ilaç sitrax değil andazoldur.

Bütün şişeyi boşaltmanız büyük hata, bir şiringa ile akvaryumunuzun hacmine göre doğru mikrarda ölçerek kullanmanız gerek.

Karbondiyoksit verilen akvaryumlarda düzenli PH kontrolü çok önemlidir

Yüzde 75 su değişimi çok riskli bir uygulama su değişimi en fazla yüzde 30 olmalı.

Şu andan sonra yapılabilecek ne var derseniz; akvaryumda kimyasal kullanmayın , her gün en fazla yüzde 10 su değişimi yaparak zamanla suyun temizlenmesini sağlayın. filtrenizde aktif karbon kullanarak sudaki kimyasalları temizleyin. Aşırı yemleme yapmayın, karidesleri yemlerken petri kabı kullanın, yenmeyen yemleri pipetle çekerek alın, karbondiyoksit gereksinimi çok olamayan kolay bitkiler kullanın, PH kontrolsüz karbondiyoksit kullanmayın.
[/QUOTE]

Yorumlar ve önerileriniz için teşekkür ederim. Birçok şeyi değil de bazı şeyleri yanlış yaptığım doğru. Öncelikle şöyle söyleyeyim, yapmak istediğim bir karides akvaryumu değil, bitkili bir akvaryum yapmak istiyorum (yüksek destekli). Karidesleri 3. günde koymamın sebebi algleri temizlesinler diye. Daha doğrusu kurulumda tropica'nın kurulum önerilerini takip ediyorum. Koyduğum karidesler de 'amano karidesler'. Bunlara zaten yem vermiyorum, akvaryumda oluşan algler ile besleniyorlar ve böylece temizlik yapıyorlar.

Tüm şişeyi boşaltmamın nedeni akvaryumda önerilen dozu yakalamam içindi. Okuduğum sitelerdeki önerilere göre az bile koydum diyebilirim.

Düzenli ph kontrolü için size katılıyorum. Bunun için çalışmalara başladım, yakın zamanda otomatikleştirmeye çalışacağım.

Ayrıca aktif karbon önerinizi de düşünmüştüm, ama bitkili akvaryumda filtrede karbon kullanımı istenmiyor sanırım. Ondan koymamıştım. Fakat böyle giderse akşama filtreye karbon ekleyeceğim (belli süreliğine, en azında sis bulutu kalkana kadar).
Sitraks kullanımı ve sis, bulanıklık..
Cevabınız için teşekkür ederim Özkan Bey. Karidesin ölümü ilaçlardan önceydi. O sanırım ph çok düştüğü için öldü. Kimyasala karşı olmasam da çoğu zaman kullanmamaktan yanayım. Fakat o kurtçuk gibi gezen planariayı görünce dayanamadım. Ama şimdi su değişimlerine rağmen gitmeyen sis perdesine şaşıyorum.
Sitraks kullanımı ve sis, bulanıklık..
Merhabalar değerli ustalar,

Akvaryum kurulumundaki bir olayı anlatarak, başına böyle bir olay gelen varsa yardımlarını isteyeceğim.

Yeni bir bitkili akvaryum kuruyorum. 1 hafta oldu bitkileri koyalı. Kurulumdan 3 gün sonra amano karidesler ekledim. Eklediğimden 2 gün sonra 1 karidesin öldüğünü gördüm. Daha sonra da neden öldü diye düşünürken, akvaryum camında beyaz bir canlının dolaştığını gördüm. Araştırdım, sanırım planaria. Vay dedim karidesimi sen mi öldürdün, üzüldüm tabi. Sonra nasıl yok ederim dedim bu canlıyı, ararken sorarken sitraks atmaya karar verdim. Hatta gecenin bir yarısı nöbetçi eczaneye gidip aldım ilacı :) İlacı boşalttım akvaryuma, ışıkları kapalı tutarak ertesi günü bekledim. Baktım ki akvaryum acayip bulanıklaştı. Yaklaşık %75 su çektim, yenisini ekledim. Ertesi gün sabah kalktım, akvaryum daha bi bulanık. Böyle sis çökmüş gibi akvaryuma. Gene su çekimi yaptım önceki kadar, yenisini ekledim. Tabi hala araştırmalarım devam ediyor bu sırada, çünkü su çekimlerinde sonra planariaların dolaştığını hala görüyorum. 1-2 lepistes yavrusu atın, onlar yerler demişler, gidip 2 lepistes attım akvaryuma. Ayrıca bunlarla beraber Otocinclus aldım bir de. Tüm canlılar çok şükür akvaryumdalar. Ama sıkıntım sis gibi olan bulanıklık. Bu sabah da kaltım baktım ki bulanıklık gene hat safhada. Zannımca ışığı kapatınca bulanıklık artıyor. Sizce bu olay karşısında ne yapayım. Sis bulutunu nasıl kaldırırım arkadaşlar? Başına gelen vardır, belki yorumu olan vardır, her yoruma açığım. Şimdiden teşekkürler..

Bu arada karides sanırım ph düşüklüğünden öldü. CO2'nin ayarını tutturamadım sanırım, ph'ı çok düşürdüm..

Kasakalawe yem alıştırma
[QUOTE=hakangormek]Öncelikle hayırlı olsun güle güle büyütün inşallah.
İlk tropheus denememde f0 ilangilerim yemek yemiyordu , Seachem Garlic Guard kullandım ve sorunun ortadan kalktı. Benim kullanım şeklim şöyleydi : Bir çay kaşığına pul yemi koyduktan sonra üzerine emebileceği kadar Seachem Garlic Guard damlattım yem sıvıyı iyice emince balıklarıma verdim sarmısak kokusu sanıyorumki balıkları cezbediyor daha sonra sırasıyla diğer yemlerdede aynı uygulama çözüm getirdi.
Balıklarınız yabancı bir ortama geldi alışma süreci olabilir diye düşünüyorum ama yinede üstadların yorumu daha önemlidir , eğer balıklarınızda stress gözlemliyorsanız tanka bir miktar Seachem Stress Guard eklemenizi tavsiye ederim .
Saygılar.
[/QUOTE]

Hakan bey teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Balıkları birkaç gün daha gözlemleyim o zaman, devam ettiğini anlarsam Garlic Guard'ı ve Stress Guard'ı kullanayım. Bu birkaç gün de Melih Bey'in dediği gibi ışıkları hiç açmayayım.
Kasakalawe yem alıştırma
Arkadaşlar merhabalar,

Ben yaklaşık 1 yıldır akvaryumla ilgileniyorum ve şu anda da tropheusta daha çok yeniyim (2 günlük). Ama uzun süreli araştırmalar yaparak tropheus beslemeye karar verdim. Ondan akvaryumda yapılması gerekenleri yaptığımı düşünüyorum. 2 gün önce 5-7 cm boyunda 20 tane kasakalawe sahiplendim. Balıkları akvaryuma uygun şekilde aktardım. Devamlı yukarı aşağı gidiyorlardı, yeni yeni bıraktılar böyle yapmayı. Akvaryumda kaya grupları yapmıştım. Erkek diye tahmin ettiklerim sahipleniyorlar devamlı, diğerleri de kayaların aralarında, altta ortalarda dolanıyorlar.

Size şöyle bir soru soracaktım (Birçok bilgiyi bu forumdan üstadlardan ve yazılanlardan aldım, her bilgi benim için çok kıymetlidir): Akvaryuma yem vereceğim zaman yaklaştığımda kayaların aralarına giriyorlar hep. Çok az yem atıyorum. Yem biraz dağılıp aşağı düştüğünde bazıları şöyle bir tadına bakıyor. Bazılarının hiç ilgisini çekmiyor. Yemi attıktan sonra geriye çekilip kayaların arasından çıkmalarını ve yemleri yemelerini bekliyorum. Kayaların arasından çıkıyorlar, eskisi gibi yüzmeye devam ediyorlar. Acaba neden ben yem atarken yeme doğru yukarı çıkmıyorlar? Sizce bir sorun var mıdır akvaryumda, yoksa daha alışma süreci devam mı ediyor. Beklemeli miyim yani?

Ayrıca yaptığım yemlemeyi de anlatayım, doğru yapıp yapmadığım hakkında öneriniz olursa çok memnun olurum. Şöyle bir yemleme yapıyorum:

- Sabah 6:00 ışıkları açıyorum, 6:45 gibi şu üç yemden dönüşümlü hergün birini veriyorum: Tetra Pro vegetable, N.L.S. Cichlid Formula, Dainichi Veggie FX, sonrasında saat 7:30 gibi ışıklarını kapatıyorum.
- Öğlen 2 tane Tropical Super SpiruTabin A tablet, bazı günler bunun yerine Tropical Kelp Algea Flake
- Akşamüstü 5:30 gibi ışıkları açıyorum, 6:00 gibi şu dört yemden dönüşümlü her öğün birisini veriyorum: Tropical Spirulina Super Forte, JBL Spirulina Flakes, Sera Flora, Tetra Phyll. Akşam 10:00 gibi gene bu yemlerden veriyorum ve saat 11:00 gibi ışıklarını kapatıyorum.

Not: Akvaryum boyutları: 180x60x60, ph: 8.6, sıcaklık: 27.3-27.5 arası.

Yorum ve öneriler için şimdiden çok teşekkürler.
Yunus akvaryumu soruları
Adaşım teşekkürler :),
Biraz araştırmalardan sonra ben de dediğin gibi tek tür beslenmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Frontoza yanlış bir tercih, farklı gölün canlısı, doğaları farklı sonuçta.
Aynı boyda eklemek önemli mi peki? Yani büyük boylarda eklenti yaparsak bir sorun çıkar mı?


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.