ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
efbl11
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ekim 2011 00:41
Son Ziyaret:
19 Nisan 2022 13:03
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Öğünç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Öğünç

SON 10 MESAJI

Quik ExPro Dış filtre(2.gün tecrübelerim)
Quik 1200 filtremi kullanmaya başlayalı 4 yılı geride bırakmışım, zaman ne de hızlı geçiyor. İlk başta yazdığım yorumdaki memnuniyetim aynen devam ediyor. Filtre 400 litre debisiyle başlayıp 6 ayın sonunda 300 litreye yakın bir değere düşüyor. Bu arada, sepetler tıka basa dolu ve kapağını zorlanarak kapatıyorum. Geçen yıl muslukları değiştirdim, çünkü temizlikten sonra incelediğimde musluk dibindeki lastiklerin aşındığını fark ettim. Hep aynı konumda durduklarından olsa gerek sertleşmişler ve çevirince birkaç damla su geliyordu. Bunun dışında sorun yaşamadım. Çalıştığını anlamak halen zor, o düzeyde sessiz. 140 litrelik tankımda balık ve bitki yetiştirmeye devam ediyorum. Dış filtre arayanlar için tek önerim hala bu filtre. Sonuçta en önemli kısım akvaryumdaki temizlik olması gerektiği düzeyde.
Genç Endler Balıkların Akvaryumda Kaybolması
Öncelikle önerileriyle destek olanlara teşekkür ederim. Pengasusları ayrı bir tanka aldıktan sonra geçen 3 günde endler sayısında değişim olmadı. Bunun üzerine pengasuslara 1,5 tonluk yeni bir yaşam alanı buldum[;)]. Endler balıklarım da şimdilik keyifle ve azalmadan yaşantısına devam ediyor[:)]. Hatta artarak demeliyim, çünkü hızla yavruluyorlar. Pengasusların endler ve yavrularını yedikleri konusunda ise artık hiçbir şüphem yok. Umarım açtığım konu farklı türleri beslemek isteyenlere fikir verir. Herkese sağlıklı balıklar dilerim.
Genç Endler Balıkların Akvaryumda Kaybolması
Bugün yaptığım sayıma göre 3 günde 15 endler kaybolmuş, önceki bahsettiğimde ise 30'dan fazlaydı balıkların sayısı, son birkaçını kurtarabilmiştim sadece. Pengasuslar yese diye düşünüyorum, bu kadarını nasıl yerler? En tuhaf yanı baktığım yerli ve yabancı hiçbir yerde pengasuslarla ilgili böyle birşeyden bahsedilmemiş. Aklım almıyor yaşanan durumu. Benzer olayla karşılaşan yok mu acaba forumda?
Genç Endler Balıkların Akvaryumda Kaybolması
Birkaç gündür takip ediyorum ve hiçbir şekilde ilgilenmiyorlar. Yem verdikten sonra bile en ufak bir kovalamaca yok. Gece de birkaç kez elde fenerle kontrole çıktım ve pengasuslar sakin bir şekilde yüzerken endlerler ya su yüzeyinde ya da kum üzerinde uyur halde oluyor. Gözlemlediğim kadarıyla birbirleriyle pek ilgileri yok.
Genç Endler Balıkların Akvaryumda Kaybolması
Merhabalar,

İki seferdir uğraşıp çözüm bulamadığım bir sorunla ilgili tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Sorunum tam olarak şöyle: İlk seferinde Endler yavrularını alıp ayrı bir yavru tankında büyüttükten 3-4 ay sonra ana tanka koydum (2016 Ocak ayında). Yaklaşık 10 gün içinde yetişkin boyuttaki, renklenmiş balıklarım geride hiçbir iz bırakmadan kayboldu[:'(]. Tek bir ölü balık yoktu. Bu arada anaç erkek balıklarım ve birkaç dişiyi de kaybettim. Aynı şekilde geride hiçbir iz yok.

Aradan geçen 6 aylık sürede son olarak aldığım yavruları yine yavru tankında büyüttüm. Kendi aralarında üreyip yavru vermeye başlayınca hepsini akvaryuma aldım. Üç günde balıklar seyrelince sayarak kovaya aldım ve balıkların 1/3'ü yok[:((]. Aynı şekilde geride hiçbir iz bırakmadan. Bu balıklardan birkaç tane yavru dahi aldım. Yani hepsi de gayet olgun balıklar.

Akvaryumla ilgili bilgi vermek gerekirse, 140 litrelik tankta 3 adet 15 cm civarı pengasus, ilk faciada şüphelenip gönderdiğim vatoz yerine koyduğum bir tane cüce vatoz ve adi salyangozlara karşı dolaşan 3-4 katil salyangoz var. Zeminde hagen siyah kum üzerine lav kırığı ve çoğalmaya çalışan ama seyrek diyebileceğim çınar bitkileri mevcut. İç filtrenin yanı sıra bir de dış filtre var. İkisi de 24 saat çalışıyor. 10 günde bir periyodik su değişimlerini ve filtre bakımlarını aksatmıyorum. Yem olarak senelerdir sera pul yem kullanırım. Zaten yavrular biraz gelişince yavru tankında da bundan alıyorlar. İlaç kullanmıyorum. Bu arada birkaç senedir endler balıklarımdan düzenli olarak yavru alırım. Yani üretim konusunda yeni ve tecrübesiz sayılmam. Ayrıca, filrelerde de herhangi bir balık izi yok. Yani, dış filtrenin çekmesi gibi bir durum da söz konusu değil.

Yavru doğuran konusunda tecrübesi olan arkadaşlardan öneri bekliyorum. Bu balıklar neden kaybolur? Bir açıklaması var mıdır? Çözüm üretemezsem tüm akvaryumu yeni baştan kurmam gerekecek, en büyük korkum da bu. Cevaplar için şimdiden teşekkürler, herkese iyi forumlar ve sağlıklı balıklar.[EDIT]efbl11,2016-06-09 12:40:15[/EDIT]
Quik ExPro Dış filtre(2.gün tecrübelerim)
Quik expro 1200 dış filtreyi kurulumdan itibaren 1,5 yıldır aynı şekilde kullanmaya devam ediyorum. Yer nedeniyle hortumları halen istediğim gibi ayarlayamadım ve kutudan çıktığı gibi uzun haliyle duruyorlar. Ortalama 3 ayda bir yaptığım temizlik sonucu debi saatte 400 litreye yakın bir değerden başlayıp temizlik öncesi 300 litreye doğru düşüyor. Cihazda gözlediğim herhangi bir yıpranma ya da aşınma söz konusu değil. Yalnızca eskiyen süngerleri değiştirdim. Su değerleri ve görselliği çok iyi durumda. Çınar bitkileri de zemini tamamen kapladı, hatta yakın zamanda yumurta bırakan bir melek çiftim bile oldu. Akvaryumu izlemek her yönüyle keyif veriyor. Filtre de işini en iyi şekilde yapmaya devam ediyor. Kullanmak isteyenlere hala tavsiye ediyorum. Sağlıklı balıklar
Quik ExPro Dış filtre(2.gün tecrübelerim)


Merhaba, üç aylık kullanım sonunda filtrenin temizliğini geçen hafta yaptım. Temizlik öncesi hortumlarda tıkanma ve debi düşmesi gibi bir sorun gözlemlemedim. Sepetlerdeki malzemeyi temizleyip hortumlardan da su geçirdim. İçlerinde kalan tortular suyun geçişiyle birlikte kolayca aktı. Temizlikten önce su fazla yumuşadığı ve ph değeri biraz düştüğü için karbonu çıkartıp yerine midye kırığı ekledim. Ayrıca ilk kurulum sırasında yaptığım malzeme sıralamasının yanlış olduğunu fark ettim. Filtre kutusunun üzerinde ve klavuzda belirtilenin aksine, filtreye su önce üst kısımdan giriyor. Aşağı doğru süzülerek iniyor ve sonrasında temiz su yukarı doğru çekiliyor. Bunu da en üstteki elyafın üst tarafında oluşan birikimden anladım. Sıralamayı buna göre tersine çevirdim. Şu anda sorunsuz kullanmaya devam ediyorum. Saygılar.

Quik ExPro Dış filtre(2.gün tecrübelerim)
Filtreyi yaklaşık üç aydır, daha önce de bahsettiğim gibi sorunsuz kullanmaya devam ediyorum. Henüz temizlik yapmadım, ancak debide en azından benim farkettiğim bir düşüş yaşanmadı, hortumlarda öyle kirlilik, tıkanma vb. söz konusu değil. Ben aldığıma halen memnunum, birkaç hafta içinde ilk temizlik deneyimi sonrası yine durumu hobicilerle paylaşırım.
led ampul kullanımı
Merhabalar,
Üzerinden epey zaman geçmiş, ama konu hakkında deneyimi olanlara sormak istiyorum. Acaba ürünü alıp kullandınız mı? Ayrıca bitkili akvaryumda bu ürünü kullanmak mümkün mü?
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Merhabalar,
Öncelikle bu başlığa yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. 1,5 ay kadar önce satın aldığım filtre için bu başlığı detaylı bir şekilde incelemiştim. Ben de "quik expro 1200" modeliyle ilgili yorumlarımı ve tecrübemi aktarmak istiyorum. Dış filtrem için forumdaki başka bir başlıkta daha detaylı bilgi verdim. 140 litrelik akvaryumda yaklaşık 1,5 aylık kullanım sonunda dış filtreden hiç ses gelmiyor ve akvaryum pırıl pırıl. Uyuduğum odada kullanıyorum ve geceleri kesinlikle rahatsız etmiyor. İç filtrenin yanında sesini duymak zaten mümkün değil. Kendi başına çalışırken bile yanına gidip dikkatli dinlemeden çalıştığını anlamak zor. Hiçbir şekilde su sızıntısı ile karşılaşmadım. Malzeme kalitesi benim için iyi görünüyor, elime aldığımda tokluk hissi veren bir cihaz. Düzenli su değişimlerinde (iki haftada bir) yaptığım su testlerinde de sonuçlar mükemmel görünüyor. Piyasada yeni bir ürün, ancak kronik sorunları ve ihtiyaç halinde yedek parça sıkıntısı yok. Rahatlıkla tavsiye ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.