ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aoiseanna
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Eylül 2011 00:51
Son Ziyaret:
28 Ağustos 2021 12:42
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağlar ÖZDEMİR
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağlar ÖZDEMİR

SON 6 MESAJI

206 cm Bitkili, Otomatik su değişim
[QUOTE=usuruh] [QUOTE=aoiseanna]Gerçekten de çok teknolojik bir akvaryum olmuş tebrik ederim, ilerde balıkları da otomatiğe bağlayıp kumanda ile kontrol ederseniz şaşırmam :)) Balıkesirde oturuyor olmanız bir avantaj olmuş sump sistemini balkona yerleştirme düşüncesinde, eğer ki ankara da olsaydınız balkonda bir sump sistemi cebinizi bir hayli yakardı diye düşünüyorum :) Birde çok fazla detay var akvaryumda ilerleyen zamanlarda bir takım arzaların oluşması sistemi çökertme noktasına getirecek bir sıkıntı yaratmaz umarım.

[/QUOTE]

Elbette sıkıntı çıkarma ihtimali yüksek http://www.akvaryum.com/Forum/uygun_fiyata_cift_katli_dev_akvaryum_k502424.asp ilandaki akvaryumda bir seneyi aşkın süredir bu sistemi kullandım discus su değişimi normal yollarla bi eziyet oluşturuyor. günlük en azından 100 litre suyu dinlendir ısıt işin zevkini kaçırıyor benin tek işim bu olmadığı için bu zamanı izlemek ve dinlemek için kullanmak daha keyifli hem hanımdan da fırça yemeden :) balkon işine gelirsek eski akvaryumun160*60*55 profil masasını sedir yaptım mdf dolap içini straforla yalıtım yaparsam kaybımı minimum tatarım düşüncesindeyim yakında yeni fotolar ekliyorum. Isı ve su baskınına karşı tek kontrol yetinmeyip çift kontrol sayesinde hata payını sıfıra düşürme çabasındayım. umarım başarılı olurum sağlıklı balıklar diliyorum.

[/QUOTE]

Haklısınız, bende boş zamanlarımda  kolay su değişimi yolları üzerine düşünürüm, kimi zaman eziyete dönüşebiliyor çünkü, hele de sizin gibi her gün su değişimi yapılacaksa bu sistemi en basite indirgemek şart. Sump da, eğer ki yalıtımı sağlayabilirseniz çok daha iyi olur tabi ki, arasıra bauhaus gibi yapı marketlerini gezerim, çok pratik ve kaliteli yalıtım yapan malzemeler var bu tip yerlere de bakmanızı tavsiye ederim. Litresi küçümsenmeyecek derecedeki akvaryumlarda bence de hata payı sıfıra indirilmeli ki hele de böyle kompleks bir yapıda akvaryum için, aksi taktirde sonuçları gerçekten can sıkıcı olabilir. Saygılar, Sağlıklı ve keyif dolu balıklar...
206 cm Bitkili, Otomatik su değişim
Gerçekten de çok teknolojik bir akvaryum olmuş tebrik ederim, ilerde balıkları da otomatiğe bağlayıp kumanda ile kontrol ederseniz şaşırmam :)) Balıkesirde oturuyor olmanız bir avantaj olmuş sump sistemini balkona yerleştirme düşüncesinde, eğer ki ankara da olsaydınız balkonda bir sump sistemi cebinizi bir hayli yakardı diye düşünüyorum :) Birde çok fazla detay var akvaryumda ilerleyen zamanlarda bir takım arzaların oluşması sistemi çökertme noktasına getirecek bir sıkıntı yaratmaz umarım.

Küçük Ev
[QUOTE=barbarossa]Çağlar bey,
Bence akvaryumun boyunu biraz uzatın, 40x40x30cm (48lt) yerine mesela 50*40/50*40 çok daha iyi olur. Maliyetinde ciddi bir artış olmaz. Ama boyu uzatmasanız bile derinlik 40 cm'den aşağı olmasın, çünkü hem dipteki kum hem de yukarıda hava payı en az 3-4 cm'i çalar ve hacim böylece azalır.
[/QUOTE]

Serkan Bey merhaba, öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, haklısınız zaten normalde 40x40x40cm düşünüyordum, maliyet olarak neredeyse hiç bir oynama olmuyor haklısınız ama benım sorunum yer sıkıntım belirtmiştim yukarda Tokat da yurtta kalıyorum öğrenciyim, akvaryum büyüdükçe benim için sıkıntı oluyor bir de mezun olacağım bu sene son senem getir götür de büyük sıkıntı malum otobüsle gidip geliyorum. Şimdi diyeceksiniz ki sen bir garip öğrencisin nene gerek gümüş zurna ama ne yapayım işte evimde olamasam da yurda dayanamadım kurdum yine, sevda işte :)) Seneye evimde olacağım açıkçası gelince yaptırmayı düşünüyorum 50x50x40cm boyutunda bir akvaryum.(bende kare akvaryum hastalığı var da hehe).


[QUOTE=Rainbow]Bence bu akvaryuma kiraz karides çok iyi gider. [/QUOTE]

Enes Bey merhaba, eğer arkadaşım Bolivian Ramleri hediye etmeseydi karides yapmayı düşünüyordum. 
Küçük Ev
Arkadaşlar merhaba, kusura bakmayın yeni üye olduğum için cevap yazamadım. Öncelikle ilgilendiğiniz ve beğendiğinz için çok teşekkür ederim sizlere. Bu akvaryumun hikayesini anlatayım kısaca, bu akvaryumu özel olarak 1 sene önce betta için yaptırdım, "Işıl Hanım betta gerçekten de çok güzel oluyor.:)" yani bolivian ramlerımden önce bu akvaryumda bettam vardı. Yaklasık 2 ay önce bettam anlayamadığım bir sebepten ölünce bir arkadaşım bana güvendiği için elindeki bolivian çiftlerinden 1 tanesini hediye etti.Akvaryumum çok küçük haklısınız ama bu geçici bir akvaryum, Tokat da öğrenciyim Tokata gideyim odama yerleşince 35*35*35 veya 40*40*35cm boyutlarında bir akvaryum  yaptıracağim sadece yaz tatili içerisinde alamadım akvaryumu idare etmek zorunda kaldım bu akvaryumla.

Bu da bettam:)




Arkadaşlar en son olarak yeni yaptıracağım akvaryumu 40x40x30cm (48lt) yaptırmaya karar verdim eğer siz de onaylarsanız. Akvaryumu minumum boyutlarda tutmaya çalışıyorum malum öğrenciyim ve yurtta kalıyorum.:) Ne kadar küçük olabilir ise o kadar iyi olacak benim için. Ne dersiniz eğer sizler de fikirlerinizi sunar iseniz siparişi yarın vereceğim.

Küçük Ev
Teşekkür ederim, aslında 9 yıldır öğrenciyim bu hobide :) bir çok şeyi buradan öğrendim evet çok faydalı bir site katkısı olan herkese teşekkür etmek gerekir... elimden geldikçe birşeyler yapmaya çalışıyorum öğrenci halimle, beğenmeniz beni mutlu etti:))

Küçük Ev
Fotoğraf:

Boyut (cm):25x25x25
Kapasite (litre):16lt
Canlılar:1 çift Bolivian Ram, 2 adet cüce vatoz

Malzemeler:
Taban:Aquaclay
Filtre: Dophin A2000
ışıklandırma: 8watt tasarruflu ampul(daylight)

Akvaryum Bakımı:iki haftada bir %20 dip çekimi yapıyorum.

Kullanılan Yemler: Sera vipan, vipagran ve mückenlarven

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Aquatan, Nitrivec

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.