ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Batuhansrclk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Eylül 2011 18:22
Son Ziyaret:
04 Aralık 2023 12:47
Toplam Mesaj:
174 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Batuhan Sarıçelik
Doğum Tarihi:
13 Temmuz 1993
Yaş:
30
İl:
Izmir
Meslek:
Ögrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]http://c1110.hizliresim.com/11/10/15/1257.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Lepisteslerimin Hastalığı Hakkında
Arkadaşlar selamlar,

Anlamsız şekilde 10 gün içeresinde 8 tane lepistesim öldü,

Sakin ve suda sanki kafasından asılı gibi değişik bir şekilde yüzüyorlar ve bir iki güne tabanda taşların üzerinde çırpınarak ölüyorlar,

Bir çözüm bulamadım aynı akvaryumda yavrular yavrulara hiç bir şey olmuyor,

Akvaryumu değiştirdim suyu değiştirdim yine aynı şey devam ediyor,

Balıklar görseldeki gibi duruyorlar,

Önerebileceğiniz bir şey var mıdır ?

Fotoğraf:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/115451/241220201257401.jpg[/IMG]

Hastalık Belirtileri: Durgunluk, düz yüzememe, kafanın yukarı doğru kayması, ölüme yakın zeminde çırpınmaya benzer hareketler.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 40LT
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Çöpçü, elma salyangoz,vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 24 27 aralığı
Filitrasyon: İç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanılmadı
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Akvaryum içeresinde değişiklik yapılmadı ortalama %20 su değişimi yapılıyor zaman zaman...
Denizden Topladığım Deniz Kabuğu Kırıkları
[B]Normal sudan bir kaç geçir sonra bir tencerede kaynat tekrar bir kaç el sudan geçir öyle koy, aksi taktirde tuz vb şeylerden dolayı akvaryumun ph değeri değişebilir balıklarını kaybedebilirsin.[/B]
Yeni Kaplumbağam HK.
Arkadaşlar bir tane çizgili yanağım var . Geçen gün yanına aynı boyutlarda birtane daha aldım yalnız evdeki yeni geleni arada ıssırıyor yem yedirtmiyor ne yapabilirim yeni gelen çok ürkek alışır mı alışmaz mı kestiremiyorumda tam .
Kaplumbağam doymuyor
Kaplumbağalar obur hayvalardir , sen istersen tüm yem kutusunu at yine yiyecektir o . Sen sabah ve aksam iki ogün versen yeterli fazlasi zarar .. :-)
Cizgili Dere Kaplumabağası Sorunu Hk.
Arkadaşar İzmir kemerlatında ki petshoplarda kaplumbağalara bakarken içler acısı bir duruma şahit oldum . Petshop sahibine kaplumbağa var mı diye sordum var dedi bir kova çıkardı herkezin evinde olan temizlik kovalarının içinde 5 adet cizgili kaplumbağa biri ölmüş birinin kabuğu kırılmış 3 unu aldı eline hayvanlar buz gibi olmuş akvaryuma attı neyse az canlandılar yüzdüler  . Sonra onun yanında ki petshop a gittim ordada bi yogurt kabı gıbı bırseye az su koymuslar 6 , 7 kaplumbağa biri ölmüş ters dönmüş .  Birtane cizgili yanak aldım eve getirdim . ( Keşke hepsini alabilsem güzelim hayvanlar maaf oluyor hic vicdan yok bunlarda. ) Benekli yanaklu su kaplumbağamın yanına koydum . Akvaryumun su ısısı 28 derecede şuan beneklinin ortalama yaşam ortamındaki ısı buymuş . Peki cizgili yanağı etkilermi kaç olduğunu bilmiyorum hiçbir yerde de yazmıyorburaya yazmak istedim. Cizgili yanağım kuru alanda ısıtıcı lambasında 6 , 7 saattir etrafı izliyor normal mi acaba ilk defa cizgili yanak besliyorum . ( Birde benekli yanağım stick yem yemiyor durmadan karides yiyor aç bırakmakta istemiyorum ama sağlıklı olmadığını söyluyor herkez ne yapmalıyım aç bırakıp stick yemleremi alıştırmalıyım ? )
Yem Sorunu HK.
Merhabalar ; Benim Bomonti isminde bir adet dişi benekli su kaplumbağam var hayatindan memnun güzel ğüzel yaşiyor yalniz bir sikintimiz var ki karidesten başka hiçbir şey yemiyor . Bit çok makale okudum doğasinda suda yaşayan böcekleri larvalari vb. seyler yiyormus . Jbl , gemma , tetra yemleri denedim işe yaramadi . Sizce bir problem oluşturur mu bu durum ? Lütfen türü tehlike altinda doğasina salin yazmayin Izmir'de oturuyorum sans eseri petshopdan aldim ve dogasi olabilicek bir cevre yok bu civarlarda .
İki Tür Hakkında Bilgi .
Merhaba arkadaşlar benim benekli 2 yaşında erkek su kaplumbağam var . Yanına bir dişi almak istiyorum yalnız petshoplarda benekli su kaplumabağası bulamıyorum . Bizimkini alırkende şans eseri denk gelmişti . Acaba yanına cizgili dere kaplumbası veya kırmızı yanak alsam bir problem olur mu ? Kırmızı yanakla benekli yasam alanarının ısısı yaklasık aynı ama . Yinede bir sormak istedim . 
İki Tür Hakkında Bilgi .
Merhabalar arkadaşlar benim Benekli Su Kaplumbağam var . Yaklaşık 1 . 5 yaşında erkek yanına dişi bir kaplumbağ almak istiyorum . Yalnızlık allaha mahsustur değil mi ? :) 
Ama benekli su kaplumbağası nerden bulabilirim bilmiyorum benimki petshopda denk gelmişti öyle şans eseri almıştım .  Diyorum ki acaba başka bir tür alsam örnek kırmızı yanaklı veya cizgili yanaklı dere kaplumbağası . Sizce beraber yaşayabilirler mi  ?
Bu Hangi Tür Kaplumbağ Ne yapabilirim ?
Dün akşam biraz araştırdıktan sonra benekli kapluş olduğunu anladım . Kuru alanın altı bos oldugundan oraya saklanabılıyor . Kuru alanında üstünde ısıtıcı ve birde florasan (uv için kullanıyorum hiçbir sorun çıkarmamıştı bana  .) Gemma Turtless dıye pıyasada bulunan yemlerden kullanıyorum eskı kaplumbağlarım cok severlerdi ... Diğer akvaryumumdaki ölü balıkları da yerlerdi bu malesef ölü balıklardan'da yemiyor . ne yapıcagımı sasırdım . 60x30 Fitleresi var tabanında lav taşı kırığı var ..
Bu Hangi Tür Kaplumbağ Ne yapabilirim ?
Arkadaşlar üzün süredir kaplumbağ besliyordum kırmızı yanaktı ama geçen yıl malesefki kaplumbağımı kaybettim . Bugünlerde badana yaparken akvaryumumu buldum güzelce doldurdum taşlarını temizledim balık alıkcaktım . İzmir kemerlatındaki petshopları herkez bilir oralarda dolaşırken buna rastladım çok degişik geldi ilk defa gördüm böyle bi türü petshopta  hadi alayım falan dedim . Eve geldim akvaryumuma koydum havalar sıcak olduğu için ısıtıcı takmadım hayvan çok ürkek durmadan saklanmaya çalışıyor kaçıyor iki yem attım yedi sonra hiç yemedi . ve kuru alanına hiç çıkmıyor bütün gün süyün üstünde ölü gibi duruyor . Çok korktum öldü diye bir iki kere rahatsız ettim hatta . Sizce ne yapabilirim nedir bunun sorunu ve türü ... Bir kapluş daha kaybetmek istemiyorum .



Batuhansrclk2014-08-28 20:04:17

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.