ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burakinal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ağustos 2011 17:03
Son Ziyaret:
27 Ocak 2023 22:46
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Inal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Yazılım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Inal

SON 10 MESAJI

40 Litre Akvaryuma Hangi Filtre?
Filtrenin çıkış yönünü değiştirerek balıkları daha az rahatsız edecek hale getirmeyi denediniz mi?
Hobiyle İlgili Sosyal Medya Grubu
Teşekkür ederim, katıldım. Ayrıca Telegram'da "akvaryum" diye aratınca gelen iki tane İzmir Akvaryum Gurubu vardı, onlara da katıldım. İzmir'de değilim ama, problem olacağını sanmıyorum. :)
Hobiyle İlgili Sosyal Medya Grubu
Telegrama yeni bir özellik geldi, üye sayısı 200 den fazla olan guruplarda artık konu başlığı acilabiliyor.

O zaman forum yapısında konulara ayrılmış bir görünüm oluyor, bir kaç gurupta görüyorum, çok faydalı oluyor.
Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi
Geçmiş olsun, balıklarınızın en kısa zamanda iyileşmesini dilerim. Ben de Platy ve Molly akvaryumumda iç parazitten şüpheleniyorum. Balık ölümleri başlayınca ne yapabileceğimi anlamak için araştırdım. İç parazitler için maalesef kolay bir çözüm yok. Praziquantel veya Levamisole HCl aktif maddesi olan ilaçlar kullanmak gerekecek. Bu ilaçları ayrıca 7 gün sonra tekrar uygulamak gerekecek, çünkü bu ilaçlar yetişkin parazitleri öldürse bile, yumurtaları etkilenmeyecek ve akvaryum tekrar parazit ile dolacak. Her iki ilaca da ulaşmak zor. Ben bir veteriner kliniğine gidip oradaki veterinere durumu anlattım, o da bana iki tane şırıngaya Guadreks (sadece veterinerlerde bulunan klinik uygulama için satılan bir ürün) çekerek verdi. Birinciyi bugün uyguladım. Tekrarını haftaya yapacağım. Uyguladığım doz ise 86 litre tanka 200 mg Praziquantel olacak şekilde oldu.

Aldığım sonucu yine foruma yazarım.
bulunmayan ilaçlara alternatifler
Merhabalar, Paraziquantel bulana kadar göbeğim çatladı bugün. Keşke yerli hayvan ilacı üreticileri bu ürünün akuatik formlarını da ruhsatlandırsa da daha kolay erişebilsek, ama akvaryumu veterinere götürüp balıklarımıza da chip taktırmak isterler korkarım. Hayvan ilaçlarında bile ilaç takip sistemi neden uygulanıyor anlamıyorum. Uzatmadan Levamisole için galiba beşeri bir ilaç var, adı Paraks. Linki de burada: https://www.ilacrehberi.com/v/paraks-48-mg-6-tablet-93d4/

Yeni şeyler buldukça yazarım.

Karides Yemi
[QUOTE=3Dworldofficial]
şu yemi buldum ama suyu kirletiyo diyen var kirletmedi diyen var akvaryumum 8 lt olucak sizce bişey olurmu?
https://www.hepsiburada.com/jbl-novo-fect-bitkisel-tablet-yem-100-adet-p-HBV000002R1WM-yorumlari?magaza=onlinepet&sayfa=3[/QUOTE]

Benim karidesler (neocaridina bloody red) beğenmiyorlar, yemediler.
Cüce Gurami Yavruları Ne Kadar Süre Aç Kalabilir?
Merhabalar,
Cüce guramilerim 10 gün önce yavruladı. Anne ve babayı karma akvaryumuma geri koydum. Üretim için kullandığım akvaryum bol bitkili (java moss, cryptocoryne, guppy grass, su mercimeği) bir akvaryum. Azot döngüsü tam oturmuş, bir tane pipo filtre olan ve suyu oldukça eski bir akvaryum. Camlarında da bayağı bir alg oluşumu var. Ayrıca akvaryumda çok küçük mikro kurtlar ve bazı başka organizmalar da görüyorum. Bundan başka çokca da salyangoz var (ramshorn ve adi salyangoz). Yaklaşık 4 cm kadar hagen kum ve bir de mangrov kökü bulunuyor. Toplam hacmi 23 litre. Bu akvaryumda on günlük olmuş 20-30 civarında yavru var. Günde iki veya üç kez Sera micron veriyorum, ama yavrulardan çok diğer canlılar besleniyor sanıyorum. Yavrular hala çok küçükler.
Bugün babaları öldüğü için yavruları yaşatmayı çok istiyorum. Ancak, iki gün sonra 10 günlük bir tatile çıkacağım. Bu süre içinde yem vermesem, akvaryumdaki diğer canlılarla, alglerle vb beslenebilirler mi?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114819/070620220931131.jpg[/IMG]
Güney Amerika Ve Orange Chromide Uyumu
Merhabalar,

Umarım mesajım size ulaşır, Orange Chromide en fazla 8-9 cm'ye kadar büyüyen, Asya kökenli bir cichlid türü. Son derece barışçıl bir balık, kesinlikle agresif değil hatta karma tropik akvaryumlarda da rahatça bakılabilen bir canlı. Ben kabaca 30 yıl kadar önce üniversite yıllarımda beslemiştim. Çok sevdiğim bir balık türü olmasına rağmen hiç bir yerde bulamıyorum. Eğer bulabilirseniz bana haber verirseniz çok sevinirim.
Beyaz Bulut Dağı Tetra/white Cloud Mountain Minno
Teşekkürler, onları bol bitkili boş 40 litrelik bir tanka transfer edeyim. Bir de ortamlarını biraz daha loş hale getireyim. İncelediğim tüm kaynaklarda üretmesi en kolay balık olarak geçiyor WCMM'lar, ben de çok sevimli buluyorum. Sürü halinde yüzmelerini izlemek de çok keyifli. Plastik kabı da transferden sonra bir süre daha gözlemlemeye devam edeceğim. Gelişmeleri buradan paylaşırım.
Beyaz Bulut Dağı Tetra/white Cloud Mountain Minno
Merhabalar,

Ben üç erkek üç dişi olmak üzere altı tane besliyorum. Plakat akvaryumdan almıştım. Üretmek istiyorum. Bir kaç hafta önce hepsini ayrı bir akvaryuma aldım, tabanı iri çakıl döşeli ve bir miktar da java moss olan bir tanktı. Bir kaç kez yumurta dökme davranışı gördüysem de takip edemedim ve yavru göremedim. Şimdi 6 litrelik, tabanı cam bilye döşeli şeffaf plastik bir kaba aldım. Burada bir hafta kadar bekletip, tekrar kendi tanklarına geri koyacağım. İnşallah bu sefer yumurta görmeyi başarırım. Başarılı bir şekilde üretenler varsa buraya yazabilir mi? Nelere dikkat etmek gerekiyor. Yumurtaları korumak için metilen mavisi şart mı? En verimli üretim yöntemi nedir?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.