ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alkanilo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mayıs 2006 10:47
Son Ziyaret:
21 Kasım 2012 17:02
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alkan Oktay
Doğum Tarihi:
18 Şubat 1983
Yaş:
41
İl:
Bursa
Meslek:
Su ürünleri müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alkan OKTAY

SON 10 MESAJI

Rüzgar Tirübünü ile elektrik üretmek
Arkadaşlar niye ups le uğraşıyorsunuz anlamadım.Yapmanız gereken bir araç şarj dinamosu bulmak sonra rüzgar enerjisiyle bunu çevirmek daha sonra bunu bir regülatör vasıtasıyla 12 V DC ye sabitleyip 60 veya üretmek istediğiniz enerjinin büyüklüğüne göre ne kadar büyük olursa okadar iyi olan ki ben 90amperi tercih edicem bir akü almak.Bu aküyüde bir inverteki tüm büyük sanal marketler satıyor,(değişik watt üretebilecek modelleri var ) sisteme bağlıyorsunuz ve birde bakıyorsunuz elinizde 220 V AC var.Bukadar kolay.Haydi Kolay gelsin.
DIY güneş paneli
Arkadaşlar merhaba konuyu baştan sona okudum ve sonunda güneşe alternatif olan rüzgarla elektrik üreten sistemlere güneşe göre daha verimli olacağı kanaatine vardım ve size şu linki vermek istiyorum en kısa zamandada hayata geçirmeyi planlıyorum.çatıya kurulacak böyle bir sistemin akvaryum için harcanan enerjiyi çözeceğini düşünüyorum acaba yanlışmıyım.
http://elektroteknoloji.com/elektrik_elektronik/teknik_yazilar/evde_ruzgar_enerjisinden_elektrik_uretimi_gulu_kullanim_projesi.html

alkanilo2008-09-26 13:17:25
Türkler’in ismini taşıyan balık türü?
arkadaşlar birde sadece abant gölünde bulunan bir alabalık var.Ayrıca göl ortamına tamamen adapte olabilmiş tek tür latince ismide solmoturutta abanticus.
bu papağanın cinsiyeti nedir?
erkek gibi görünüyor.Ama yinede tam bir şey pek söylenemez.Cinsiyet genital açıklığa bakarak daha iyi bir sonuca varabilirsiniz.Dişilerde genital açıklık anüse göre daha büyüktür.
Malavi gölü görüntüleri

Arkadaşlar tesadüfen rastladığım bu güzel görüntüleri paylaşmak istedim.Gerçekten her canlı doğasında daha bir güzel.Bu görüntülerden sonra acaba onlara gerçek ortamlarındakine layık bir şekilde bakabiliyormuyum sorusu geçti kafamdan.

Umarım beyenirsiniz!...(beyenmemek elde değil zaten)

http://www.youtube.com/watch?v=xVVKQDIkkks&mode=related& amp;search=

Gurami üstadları
Bu saydıklarınızda hiç bir değişikliğe gerek yok canlı doğuranları vermesenizde olur ama verirseniz gromilerden iyi bir çift yakalayabilirsiniz.
bu balıklarım hamilemi

balıklarınız yeni yumurta geliştirmiş.Arkadaki kribensisi göz önüne aldığımda balıklarınız iri sayılır.2-3 haftaya kadar karınlarındaki şişlik bariz artacak iste ozaman anüs civarındaki şişmeyi gözlemlemeye çalışın ve görür görmez yavruluğa alabilirsiniz.

 

bu balıklarım hamilemi

balıklarınız evet hamile ancak daha yumurtlamalarına daha doğrusu canlı doğurmalarına zaman var yumurtlama yaklaşınca anüs kısmında hafif bir şişme olacaktır ayrıca balıkların hareketleri yavaşlayacaktır.Dibe yakın yerlerde duracaklar ozaman yavruluğa alırsanız daha az sorun yaşarsınız şu an almanız balıklarınızı strese sokar.ayrıca balıklarınızın hamile olup olmadığını karınlarının arka kısmının siyahlaşmasından anlayabilirsiniz.Zaten lepistes gibi canlı doğuranlar bir kere birleşme ile bir daha çiftleşmeden 4 defa yavru verebilirler.

Saygılar...........

BALIKLAR İÇİNN

Merhabalar;

Akvaryumlarda ısıtıcı her litre başına 1 watt olrak düşünülür.Senin akvaryumunda 161,196 litre su alıyor.100 watt lık bir ısıtıcı işini görmeyecek demektir ozaman sende 200 watt almalısın inanki hem elektrik faturan daha az gelecek hemde balıklar ve sen rahat edeceksin.Saygılar.....

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.