ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Reinhard
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]12210,2[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
40
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mayıs 2011 21:31
Son Ziyaret:
03 Ocak 2024 09:08
Toplam Mesaj:
546 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Göktuğ Altuntuğ
Doğum Tarihi:
13 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Göktuğ Altuntuğ

SON 10 MESAJI

Tatlı Su Midyesi Hakkında Her Şey
Akvaryumda beslemeyi son derece gereksiz buluyorum. Öldüğünü çok erken anlamazsanız hayattayken yaptığı faydayı 1 gün içinde zarara çevirebiliyor. Bu kadar küçük bir leşin böylesine bir koku ve pislik bıraktığını daha önce görmedim.
Akvaryum Tasarım Tavsiyesi
Köşe filtreyi java fern öbeğiyle kapatsan yeter bence.
Hayal Ettiğim Akvaryuma Doğru (:
[QUOTE=olsun150]Bu yosun sporları bitkiyle beraber gelmiştir. Salyangozlari çıkarıp Oksijenli su deneyebilirsin. Kullanim talimatını forumda bulabilirsin. Bi tarz yosunlar icin sea öneriliyor. Ancak bendeki sealar hic ilgilenmemişlerdi . Garip bir sekilde yosunlara degil balıkların yemlerine saldiriyorlardi.[/QUOTE]
Bukadar yeni bi akvaryuma oksijenli su müdahalesi yanlış. Daha akvaryum oturmamış. Yosunların bir çok sebebi vardır resimde pek hangi yosun olduğunu anlayamadım net değil. Fakat İmkan varsa 2 tane sae eklemeniz yosunların oluşmadan önlemede baya iyi. Alırken olabildiğince en ufak sae'lerden almaya çalışın büyüdükçe yosunu bırakıp yeme yöneliyorlar. Karides koymayı düşünmüşsünüz fakat co2 ve gübre verilen tanklarda karidesi yaşatmak biraz zor hatta su değerlerini ölçecek test kitiniz yoksa boşuna almayın zor yaşıyorlar. Çok önemli balık yoksa eser miktarda yemleme yapın akvaryumunuza. Ayrıca Moly balıklarıda güzel alg yiyicilerdir. Fakat erkek almaya bakın dişi olmasın sonra ürüyorlar toplaması dert oluyor. Şuan akvaryuma herhangi bir kimyasal müdahalede bulunmayın çok erken. Alg yiyici balıklarla çözmeye çalışın. Akvaryumda Işıklandırma,Co2 ve su değerleri biraz düzene otursun. Gübrelemeye öyle başlayın ilk etapta yazılanın yarısını vererek gübre yapın sonrada gözlemle dozu düzenlersiniz.
Ben Co2'yi 24 saat ama az vermeden yanayım hepte bu şekilde kullandım. Bazı markaların co2 ölçüm kiti var içi sıvı doldurup akvaryum iç camına yapıştırıp kullanılıyor. SIvı sudaki co2 miktarına göre renk değiştiriyor ve böylece kontrol etmesi çok kolay oluyor. [URL]https://www.atakanpetshop.com/ista-co2-cok-acili-gosterge[/URL] Şu linkteki ürün kullanışlı ve ucuzdur siteyi tamamen ilk önüme çıkanı koydum belki başka yerde daha ucuzdur. Co2 suda dağılmıyorsa filtre çıkış akıntısının altına koyun veya çok ucuz 10-20 liraya en küçük boyda kafa motoru alın. Dalga motorları biraz daha pahalı düz kafa motoruda aynı işlemi görüyor.
[EDIT]Reinhard,2018-03-24 13:01:18[/EDIT]
100x45x55 Yeni Akvaryumum, Tasarım Değişti!!!
Fikir olması açısından eskiden yapmış olduğum bi malawi biyotopu. Taşları gidip taşçıdan kendim aldım. 70 kg civarında. Sizin akvaryum daha ufak 30-35kg civarı yeterli gelicektir. En fazla 60-70 tl verirsiniz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/111808/051020161949551.jpg[/IMG]
100x45x55 Yeni Akvaryumum, Tasarım Değişti!!!
[QUOTE=Erdem Bulut]

12 Adet sarı prenses var zaten 3 erkek 9 dişi, 4 sarı kuyruk iceman var 1 erkek 3 dişi, 3 adet beyaz kuyruk ice var oda 1e 2d şeklinde. Ankara da nerede bulabilirim bu taşçıları?[/QUOTE]

Diğer balıkların oranı çok güzel. Sarı prenseslerden genç damızlık adaylarından 1 erkek 3-4 dişi bırakıp azaltırsanız sürü daha stressiz olur. Ankarayı bilmiyorum ama taş dünyası , dekor taşçı vb. aratırsanız internette bulursunuz. İllaki vardır her şehirde.
Dişisi İle Yaşayan Flowerhorn!
Yazık olmuş güzelim balıklara. O akvaryum hacmi malesef 1 adet Flowerhorn için bile uygun değil siz 2 tane koymuşsunuz. O boyuttaki Fh'yi en az 100 litrede tek olarak bakmanız lazım. Dişi bakmak istiyorsanız ayrı bi akvaryum yapıp tüpçük açtığı zaman erkeğin yanına koyun yumurtlasın sonra dişiyi tekrar ayırın.

Yazık olmuş güzelim balıklara. O akvaryum hacmi malesef 1 adet Flowerhorn için bile uygun değil siz 2 tane koymuşsunuz. O boyuttaki Fh'yi en az 100 litrede tek olarak bakmanız lazım. Dişi bakmak istiyorsanız ayrı bi akvaryum yapıp tüpçük açtığı zaman erkeğin yanına koyun yumurtlasın sonra dişiyi tekrar ayırın.
65×45×45 High Tech Bitkili Akvaryum
Akvaryumdaki bitki gelişimi güzel olmasına rağmen pek sağlıklı değiller malesef. Konuyu okudum çoğu şeyi doğru yapmanıza rağmen önüne geçememişsiniz. Sİze tavsiyem direk test kiti alıp suyunuzun değerlerini ölçmeniz. Nitrat fazlalığı veya demirden olabilir. Balıklarınıza fazla yem atmayın. Ayrıca Sae balığı tam olarak yok etmesede yeni oluşumları önlemede çok başarılı.
Tohumdan Yeşile Bitkili Akvaryumum
Bitkili denemelerinde ilk başlarken kullanılan ekipman ve özellikleri çok önemlidir. Düzgün kurulumla başlamadığınız takdirde sadece boşa masraf yapmış olursunuz.
Aydınlatmada kullandığınız ledin özelliklerini biliyormusunuz yoksa bir özelliği bulunmayan düz Led mi ?
Benim gördüğüm düz led gibi bu aydınlatmada zemin bitkisi yetiştiremezsiniz. Hatta basit bitkiler dışında çoğu bitki zor olur. Aydınlatmayı bitkiye uygun olarak değiştirmenizi ve size tavsiye Co2 verme imkanınız yoksa Low-tech kurulumları inceleyin ve oradaki bitkilerden tercih yapın.
100x45x55 Yeni Akvaryumum, Tasarım Değişti!!!
Akvaryum iyi hoş ama balıkların sayısı fazla. Siz filtrasyon olayına değinmişsiniz fakat balıklar aralarında stresli. 1 erkek 3-4 dişi olarak bırakırsanız daha rahat olurlar. Ayrıca Taş dekoru yapmanızı öneririm. Taşçılarda kilosu 1 tlye çok güzel taşlar var.
Hayal Ettiğim Akvaryuma Doğru (:
Dİzayn konusunda bir tavsiye. Akvaryumuz çok yüksek buna rağmen tasarım çok zeminde kalmış. Sol yada sağ arka köşeye yüksek bir mangrow kökü bulup üstünü fissidens moss ile kaplama yapabilirsiniz. GÜzel bir görüntü oraya çıkar. Tabi bu basit bi tavsiye yukarıları doldurma amaçlı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.