ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Morphetr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2010 23:21
Son Ziyaret:
19 Eylül 2020 12:00
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Dinç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Dinç

SON 10 MESAJI

SUNSET
Bu calismayi gorupte hayran olmamak mumkun degil. Tebrikler...
Poso Orange ve Yellow Antenna Rabbit Snail Tanklarım
Selamlar... Ben de Musa Akvaryum'dan yaklasik 2 ay once yellow antennalardan 4 tane aldim. Lepistes tankimda bakiyorum. Geldiklerinin ilk gununu hareketsiz gecirdiler, 2. Gunde 3 tanesi hareketlenmeye basladi sonra farkettim ki 4.su adaptasyonu tamamlayamamis olacak ki hic kimildamadi. Dun akvaryumumda minik bir sirin farkettim, bence cok tatli bir yavru umarim kardesleri de olur. Uremeleri icin ekstra hicbirsey yapmadim. Rutin haftalik 1/3 su degisimi yapiyorum. İsi 26-28 derece arasinda, su degisiminde 19 dereceye kadar dusuyor ama bu isi degisimi lepisteslerimin uremelerini tetikliyor. Yellow antennalara zarar vermedigini dusunuyorum.
Black moscow su uzerinde
Cevaplar icin tesekkur ederim. Dun lepisteslerimden bir tanesi yavrulamis, 2-3 yavru ana tankta, 10 kadarda sumpta buldum. Galiba su degisimi (%50) tetikledi diye dusunuyorum. Tankim cok buyuk oldugu icin yavruluk dusunmuyorum. Bu arada erkek lepistes kayip, her yeri aradim bulamiyorum. Cikar insallah bir yerlerden....
Black moscow su uzerinde
Yaklasik 1.5 ay once 2e4d black moscow ekledim tankima, baliklarin form durumu ilk geldiklerinde cok iyiydi. Sonralari 1d baktim olmus. Diger baliklarda da bi halsizlik uyusukluk, hemen su degisimi yaptim yaklasik %40 kadar baliklarim tekrar topladi. Bu arada 1e de sump a kapilip oldu. Suan tankta 1e3d var. Disiler suyun ust kisminda miyminti miyminti duruyor. Ben de hemen %40 su degisimi yaptim. Zaten haftalik % 15 su degisimi yapiyorum, henuz yavru da alamadim. Tetra pro yem kullaniyorum. Acaba baska yemler eklemeli miyim? Bi care...
L142 L047 L177 Vatoz Tank Hazirliklari
Mango koku 2 gundur akvaryumumda olmasina ragmen dibe cokmedi. Acaba bir misina yardimi ile agirlik ( ne olabilir?) mi baglasam veya birkac gun daha beklesem coker mi...
Bir de camlarimda yosun olusmaya basladi. İsiklandirmam sabah 8 -11 arasi aksam 18-01 arasi gunde toplam 10 saat calisiyor. Azaltmayi dusunuyorum. Akvaryum evimin kuzey odasinda dogrudan isik hic almiyor, odanin perdesi cogunlukla kapali. Suan akvaryumda hic canli bulunmuyor bu yuzden olabilir mi?Morphetr2012-08-05 10:55:44
L142 L047 L177 Vatoz Tank Hazirliklari
Mango kökü daha önceden akvaryumumda epeyce beklemişti. Sonradan akvaryumla beraber kaldırmıştım. Dün yaklaşık 2 saat kadar bir tenekenin içinde iyice kaynattım. Salyangoz eklemeyi düşünüyorum. O zaman önce salyangoz sonra karides mi eklemeliyim.
L142 L047 L177 Vatoz Tank Hazirliklari
Ercument bey, dedigim gibi bu hayalimdeki akvaryum hazirligi... Turleri dediginiz gibi bulmakta zorluk cekebilirim ama akvaryum ile ilgili ogrendigim en temel sey acele etmemek ve sabir... Bulabildigim turleri 1e2d seklinde eklemek istiyorum. Bugun akvaryuma 1 kok mangrow ekledim henuz suyun dibine bile cokmedi. 3 kucuk hindistan cevizi ve 3 de testi eklemeyi dusunuyorum. Sump sistemi kullandigim icin akvaryumumda devamli soldan saga akinti mevcut ama siddetini zaman icinde tecrubelerim ile arttirip azaltmayi planliyorum. Haftasonu biraz kiraz karides ekleyip biolojik canliligi baslatmak istiyorum. Gectigimiz hafta Kayseri LD akvaryumu arayip vatoz turleri almak icin gelecegimi soyledim onlar da telefon numarami alip ellerinde cesit oldugunda geri doneceklerini ilettiler. Simdilik beklemedeyim.
L142 L047 L177 Vatoz Tank Hazirliklari
Tekrar slm... Arkadaslar ne ilginc bir forum ki actigim konuda tek bir paylasim var. Forum mantigina aykiri ama kendime bir mesaj yaziyim bari.... Tecrubesi olan mi yok paylasmak isteyen mi yok anlayamadim. Emin olun vatozlar ve sump sistemleri ile ilgili forumda bulabildigim ne kadar yazi varsa okudum ama kendi cikarimlarim yerine tecrubeli arkadaslarin yardimi olur, minimum canli zayiati ve maksimum dogal gorsellik yakalarim ugrasi icindeyim. Herkese iyi paylasimlar. ( Bu bir serzenistir)
Hafif Bitkili Vatoz Akvaryumum.
Arkadasim tebrikler... Benim hayalimde sen yol almissin. Ben de simdilerde seninkine benzer bir tank kuruyorum. Tecrubelerini paylasirsan sevinirim.
L142 L047 L177 Vatoz Tank Hazirliklari
Sump sistemi cok az sizinti yapti, ben de dun bosaltip silikon cektim. Umarim kesebilmisimdir. Eger becerebilmissem bugun sumpi duzenleyecegim. Kafamdaki sump siralamasi ilk bolme elyaf ve bioball, 2. Bolme biolojik sunger ve aralarinda seramik ( galiba 3 kat olacak) , 3. Bolma aktif karbon, 4 . Bolme bioball olarak planliyorum. Goruslerinizi paylasirsaniz sevinirim. ( aktif karbonu 1 . Ayin sonunda cikartacagim)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.