ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mollok
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2010 23:33
Son Ziyaret:
23 Ekim 2023 11:23
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doruk GÜR
Doğum Tarihi:
13 Ekim 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Only Channa spiecies

SON 10 MESAJI

Channa Aurantimaculata(kobra Yılanbaş) Paludaryumu
Hocam hayırlı olsun;

Sarılma eğilimleri güzel ciftleşme ritüeli ama temkinli olmakta fayda var benim dişi biliyorsun erkeğin omurunu kırdı ve şuan kalıcı olarak sakatlanmış durumda, her an herşey olabilir dikkat etmekte yarar var. Tank gayet iyi üretim için müdahele şansın olur su üstünü biraz daha kapladın mı kafi gelecektir. Yada sana dediğim gibi blackwater olayına gireceksin. Beklemekten başka çaremiz yok bahar aylarından itibaren sıkı bir beslenme ile yavru şansını arttırmayı denemek lazım. Soğuk bir kış ayının gerekliliğinden şiddetle bahsediyorlar 14-15 derece gibi fakat ev ortamında sağlayamadım ben umarım bunun etkisi bahsedildiği kadar hayati değildir. Bol şanslar diliyorum Muhammed hocam.
Altın Kobra Yılanbaş (channa Aurantimaculata)
[QUOTE=-doctore-]

Evet, büyüyünce böyle olcak!

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/131352/251120171216161.jpg[/IMG][/QUOTE]

Hemen satın almak istiyorum [:D]
Bol Bitkili, Channa Laos Fireback Tankım
Mert bey görüntüler güzel yılanbaşın efsununu kaptınız gerisi gelecek eminim fakat beslenme diyetine özen gösterin zira Muhammet hocanın balıklar gibi şişirmeyin [:D] İlerleyen günlerde bende video eklemek istiyorum izniniz olursa bendeki C.Aurantimaculata çiftimin zira hepimiz için tartışma konusu olur ? Bir şekilde yavru beklentimiz var inatla devam edeceğim zira dişi kızısık benim ama erkek formsuz sopa yemekten[:$] Konuyu takibe devam ediyorum.Başınıza gelen bu elim olay ile ilgili yorum yazıp polemik yaratmak istemiyorum. Sağlıklı hobiler.
Rem Algae Ve Ölümler
Bu ürünü bende 3 kere kullandım ilk iki kullanışımda akıntılı bölgeden tanka ilave ettim bir sorun yaşamadım yada göz ile görülür bir zarar tespit etmedim, yeni tankta diatom sürecinde mucize yarattı diyebilirim lakin 3. ve son kullanışımda ilk deneyimin verdiği rahatlık ile akıntısız bölgeden ilave ettim balıklarım direk ilaca maruz kaldı,az kalsın kaybediyordum ! Dikkat edilmeli ve düzenli kullanılmamalı kanısındayım Mustafa abinin dediği açıdan bakarsak bakteri kültürüne verdiği tahribat konusunda firmadan açıklama bekliyorum.
Atman 3338 S Dış Filtre Alacaklar Dikkat!
[QUOTE=SORCEROR]Hiç kullanmadığınız filtre ilgili ''almayın'' diye yorum yapmanız bence çok yanlış.. 2 aydır kullanıyorum ve 1 adet daha alıcam diğer akvaryumum için.. 3338 s modeli harika bir dış filtre,sıfır ses ve yüksek debisi var.. 700 litre orta amerikan balıklarım için kullanıyorum ve deneme amaçlı 1 adet aldım.. Bu tanka 1 adet daha 3338 alıcam,diğer akvaryumuma 3336 s almayı planlıyorum.. Filtre boş geliyor,içine kaliteli filtre gereçleri koyarsanız harika verim veriyor.. Valla nasıl tutunuz da neresini kırdınız bilmiyorum ama bu filtre kaya gibi.. 15 senedir orta amerikan bakarım ve hep büyük tanklarım olmuştur,atman dan vaz geçmem..

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/152462/300520171707211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/152462/300520171743571.jpg[/IMG][/QUOTE]

Umarım çektiğiniz cihazdan kaynaklanıyordur zira memnun olunacak bir su değil hele ki 15 senelik tecrübeden bahsederken.
Bol Bitkili, Channa Laos Fireback Tankım
[QUOTE=ColorTR]

Yem konusunda başlıca canlı un kurdu ve bazen taze karides düşünüyorum. Yine bulabilirsem arada toprak solucanı da olabilir hocam [/QUOTE]

Karides yemiyorlar yada çıkarıyorlar. Un kurdu severler yerler fakat çok yağlı Muhammet hocanın balıkları mesela emekli memur gibi göbek yaptı onedenle çok sık beslenmemeli. Haftada en çok 2 kere 2-3 kurt yeterli gelecektir. Meghalaya Leopard doğruysa çok iyi bir seçim [:iyi:]
Bol Bitkili, Channa Laos Fireback Tankım
[QUOTE=ColorTR]

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Dediklerinize kesinlikle katılıyorum, özellikle son kısımdaki "Bir yılanbaş tanka yaklaştıgınızda tepki vermiyorsa elinizden yem kapmıyorsa açıkçası pekte bir esprisi kalmıyor" kısmına :) Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bitkilerin çoğu büyüyüp su üzerine çıkacak türlerden seçildi ve artı olarak tankın sağ taraftaki boş kısmı komple pistialar ile kaplanacak. Onlar zamanla sol tarafa doğru da kayıp araları dolduracaktır. Benim ileriye dönük düşüncem tankın altlarının baya loş olacağı ama inşallah umduğumuz gibi olur :)[/QUOTE]

Zamanla o sağ kısmıda bitki ile dolduracaksınız eminim [:)] Zira tank ne kadar bitkili olursa o kadar güvende hissediyorlar ve yem bile verirken nereden zıplayacaklar kestiremiyorsunuz. Keyifli canlılar bulaşan vazgeçemiyor. Bir diğer husus çiftler arasında ki orantısız şiddet bazen çok ciddi kavgalar olabiliyor bitki bolluğu bu durumda işe yarıyor erkek saklanıp dişinin gazabından bir nebze olsun kurtuluyor. Yem konusunda ne düşünüyorsunuz ?
Bol Bitkili, Channa Laos Fireback Tankım
Ellerinize ve emeğinize sağlık, hayırlı olsun. Bu çalışmadan Muhammet (-doctore-) hoca biraz bahsetmişti konuyu görünce yazmak istedim. Mevcut hali ile tankın tek eksiği ve sizlerin kestiremeyeceği ışığın yılanbaşları strese sokacak olması bu türler az akıntı ve az ışık isterler. Yüksek ışık altında adaptasyon uzun sürecek kesinlikle. Şöyle örnek vereyim 2 ay yem yediremediğim oldu sırf hightech tankta bakma inadımdan dolayı. Mevcut durumu muhafaza edip bence tankın sağına saz dikebilirsiniz( bu sadece bir örnek) ve kesinlikle su üstü bitkisi (pistia,natans) kullanınız. Hatta Lotus vs ekleyip yine gölgelik alan oluşturabilirsiniz suyun altında mutlaka faydasını göreceksiniz. Bir yılanbaş tanka yaklaştıgınızda tepki vermiyorsa elinizden yem kapmıyorsa açıkçası pekte bir esprisi kalmıyor. Takipteyim,tekrar hayırlı ve uğurlu olsun.
Akvaryum Canavarları
O Doruk Bey mesajlarına kıymış. [:D] kotayı aşma dikkatli ol, 10 mesajın olmuş bak.[8)]

Aslında zemin işine girmeden aydınlatma ilave edebilirim bakalım nasıl bir değişiklik olacak. İşe yararsa ciddi zahmetten kurtarmış olurum. Zemin değişimi fonun da değişimi demek çünkü. Temensisleri etkileyen bir durum yok, onlar renklerini yine veriyorlar maşallah. Dediğin gibi birkaç aya çete bölgeyi ele geçiebilir. :)

Keşke büyük boyutlara gelen peacockları görebilsek dediğin gibi. Ocellarisler şu an öncü gibi duruyor. :)
Bu arada çiftlik çuprası benzetmene hiç alınmadım. Zira o da sevdiğimiz bir kardeşimiz. [8)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/131352/140520172223371.jpg[/IMG][/QUOTE]
Hedefim yılda bir mesaj ortalaması yakalamaktı kaçırdık ipin ucunu [:D] Ya bırak ışığı kumu gel o tanka albino chipimbi alalım altın yumurtlasınlar. Boş boş işlere para harcama [:geek:][EDIT]mollok,2017-05-15 08:05:30[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.