ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
neomeo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
66
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 15 dakika önce
Toplam Mesaj:
101 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
59 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ÖZCAN
Doğum Tarihi:
06 Nisan 1977
İl:
Rize
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet ÖZCAN

SON 10 MESAJI

Akvaryumum Hala Berraklaşmadı
Sanırım DIY filtre kullanıyorsun. Wlyaf mikatrını artır. Sıdaki küçük partikülleri süzemiyor muhtemelen.[EDIT]neomeo,2024-11-17 20:13:49[/EDIT]
Köpürme Ve Camda Tortu
Yemi azalt, camları ve aksesuarları temizleyip dip çekimi yap. Dibe çöken yemleri yemesi için elma, nerite gibi salyangozlardan almayı düşünebilirsin.
Beyaz Lepistes
Daha var doğuma. Su sıcaklıına göre değişir doğum süresi. Karnı siyahlaşınca, yavruluğa alırsın.
İlk Canlı Yem Denemesi
[QUOTE=WnrAquascaping]

Kabın birisini düzenli olarak hasat edip balıklara verebiliyorum, diğer kap ilginç bir şekilde sulandı ve artık kültür devam etmiyor[/QUOTE]
protein eklediğiniz mi yoksa diğeri mi sulandı?
Akvaryum Dış Parazit Temizliği
Merhaba, balıkları çıkarıp - başka bir tankta metilen mavisi ile tedavi edin mutlaka, beyaz benek varsa Contra ichthyo veya eşdeğeriyle tedavi edin- 7-8 gün tankı balıksız çevirin. Parazit konak bulamayıp beslenemeyince kendiliğinden yok olup gidecektir. Uygun miktarda tuz ekleyip bu sürece yardımcı da olabilirsiniz. Süreç içinde 4. gün ve son gün dip çekimi yapıp, parazit kalıntılarından da kurtulursunuz. Sonrasında yeni balıkları usulüne uygun şekilde eklersiniz akvaryumunuza.
Isıtıcı tüpü.
[QUOTE=ziglog]Konuyu hortlatayım, seneler önce kullandığım ısıtıcının herhalde taşınırken tüpü kırılmış. Dediğiniz gibi eskiden bu tüpleri akvaryumcularda bulmak çok kolaydı ve yerli üreticiler vardı. Şimdi biraz araştırma yaptım ama çevremdeki hangi akvaryumcuya sorsam bön bön bakarak yok dedi. Bildiğiniz internet ortamında satılan bir link var mı. Artık İstanbulda oturmuyorum, otursaydım ve bulamasaydım, kimyasal ve laboratuarlar için cam satanlara bakardım ama o olanağımda yok şu anda. [/QUOTE]

linkte 2 farkı boyda var.
[URL]https://www.akvaryem.com.tr/kategori/isitici-yedek-parcalari[/URL]
Askı Dış Filtre Mi Dış Filtre Mi
Kaliteli bir dış filtre her zaman tercih sebebidir. Ama pahalı bir seçenektir. Daha ekonomik olsun derseniz askı(şelale) filtre yerine tepe filtre öneririm.
Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor
Sineği daha net bir şekilde çekebilirseniz türünü google'a sorup bulabiliriz. Türünü bulduktan sonra zaten yumurtası nerede, nasıl çoğalır vb. cevaplarada ulaşırız. önlemek yada bitirmek için ne gerektiğini o zamana daha rahat çözümleriz.
Sumpu Nasıl Kurmalıyım
[QUOTE=Candelaa][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199028/071020240353451.jpg[/IMG]
Arkadaşlar şuan sumpum böyle yeterli mi bana fazla temizliyor gibi gelmiyor paylaştığım son forumda sormuştum ama yeterli cevap gelmedi akvaryumun içinde çok sayıda partikül geziyor birde akvaryumu ikinci el almıştım maalesef temizlik yaparken sump kısmını atladım sonradan fark ettim sump kısmında kalıntılar var çoğunlukla bitki kalıntısı gibime geldi az miktarda var zaten önerileriniz nelerdir[/QUOTE]

Merhaba,
Su girişinin olduğu bölüme kalorifer petek aralarını temizlemek için uzun fırçalar var ondan alıp uygun boyda kesip yerleştirin, Büyük hacimli mekanik temizlik orada gerçekleşsin. 2. kısıma biyolojik sünger, üzerine yaklaşık 8-10 cm kalınlığında elyaf koyun , onun da üzerine bioball yada seramik halka koyun. Bioball yada seramikleri file ile koyarsan temizlik sırasında çıkarması kolay olur. Isıtıcının olduğu kısma ise yüzer bioball ve çıkışı tıkamaması için plastik yada çelikten tel ızgara koyarak yüksek mekanik ve biyolojik temizlik sağlayabilirsin.

Bütün bunları sumpun bu şekilde durduğunu varsayarak yazdım, eğer eklediğin resimdeki gibiyse, arkadaşın dediği gibi filtreleme yapmaz o sump.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/24310/071020241330161.jpg[/IMG]
400lt Akvaryum Kurulumunda Dış Filtremi Yoksa Tepe
[QUOTE=xellence07]
oncelikle evet pipo filtre kullanacağım 8w veya 12w sobo marka arıyorum
*(https://www.hepsiburada.com/sobo-akvaryum-ust-filtre-2500-lt-h-40-w-p-HBV00000KAROZ?magaza=Pethiz)*bu akvaryum için fazlamı olur fazla olsa daha yararlı olmazmı yani onerirmisiniz bu marka bu modeli

yani akvaryumu oldukca temiz olmasını istiyorum.H]atta ilerleyen zamanlarda tepeyi bırakıp dış filtre bulursam bunuda karşılaştırıp yazarım hangisi daha iyi diye.[/QUOTE]

Linkteki filtre 40 watt.yaklaşık 350 lt akvaryumda oldukça iyi mekanik temizlik yapacaktır fakat cokça da elektrik tüketecektir. Tepe filtrede, filtre elemanları nedeniyle oluşan debi düşüşü olmadığından, daha düşük kapasiteli ve daha az elektrik harcayan. Bir model tercihi daha iyi olur bence.

[QUOTE=xellence07]Arkasaşlar peki quik expro1200 nasıl onerirmisiz
merak ettiğin sızdırma sorunu olusturumu veya elektrik git gelde suyu boşalta bilirmi sızdırma yaratabilirmi
[/QUOTE]

içine filtre elemanları girince debisi 750-800 lt saate Felan düşer muhtemelen. Daha yüksek debili 1500lt saat gibi bir model olursa daha verimli olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.