ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hidro Dinamik
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2078
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 54 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1463 [2.39 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
293 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

♠♠♠Hidro Dinamik♠♠♠

SON 10 MESAJI

60x40x40h Lepistes Akvaryumu Kurmak İstiyorum.
[QUOTE=baliknemo]
Yavruluk olarak ufak bir şey almayı düşünüyordum geniş olarak değiştiririm teşekkür ederim.
[/QUOTE]
Rica ederim. Yalnız çok yüksek miktarda para harcamak yerine saklama kabından yapılabilir. Maalesef bazılarının fiyatı mini dış filtrelerle yarışıyor. Birde yetişkinler yavru yemezse verilecek paraya üzülürüm. 😅
Aydınlatma Çok Isınıyor Normal Mi?
[QUOTE=Ibrahim_1]Anladım teşekkürler. Henüz yeni Walstad kurulumu yaptım ona uygun bitkilerden var.
Bahsettiğiniz yöntem uyumlu olur mu bilmiyorum.
Sanırım soğutmanın bir yolunu bulmam gerek.[/QUOTE]
Lowtech olsa sorun olmazdı da walstad metodu denemediğim için bir şey diyemem, verimsiz bulanlarda var.
Aydınlatma Çok Isınıyor Normal Mi?
Havaların ısınmasıyla birlikte küçücük kasa içinde soğuması zorlaşır, normal.
Ancak bu aydınlatmayı 7 8 saat açık tutmak ne kadar iyi onu bilemem. Basit bitkiler varsa 4 6 saat arası fazlasıyla yeterli olur, fazlası yosuna sebep olabilir.
7 8 saat kullanmayı düşünüyorsanız da 4 saat açık + 2~4 saat kapalı + 4 saat açık şeklinde kullanabilirsiniz.
[QUOTE=fishhyy]
Abi merak ettim niye? dişi strese mi giriyor ya da yavruları mı yiyor[/QUOTE]
Evet ama bir sebebi daha var, özellikle hazır satılan küçük yavruluklarda. Yavrulukla akvaryum suları yeterince karışmadığı için su değerleride sıkıntıya düşürebilir. Hele birde armatürün altına konulduysa sıcaklık yavru yetişkin demeden sıkıntı yaratır.
Hayırlı olsun. Neredeyse her şeyi planlamışsınız yeterli görünüyor. Armatür ve bitkileri en baştan kullanmanız daha iyi olur. Bitkilerin adaptasyon süreci ve akvaryumu kaplamaları zaman alıyor. Ayrıca 96ltde 5 10 balık görsel açıdan zevk vermeyebilir, bitkiler kısmen açığı kapatır.

Lepistesler yavru yerse yavruları geniş bir yavruluğa ayırabilirsiniz. Akvaryum suyuyla etkileşimi fazla yavruluk olursa hava taşınada gerek kalmaz. Yetişkin dişiyi yavruluğa ayırmayı mantıklı bulmuyorum, doğum yaklaştığında akvaryuma rafya konulup yavruların büyük kısmı içerisinden toplanabilir.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-06-21 12:28:24[/EDIT]
Balıklarımı Hediye Ediyorum
[QUOTE=KaanE]@Ehtiyar
@Hidro Dinamik [/QUOTE]
Gebze trenle 1 saat ama maalesef yerim yok 3 akvaryumda dolu.
Yalnız ilan açarsanız daha çok işe yarayabilir.
Yeni Aldığım Kerevit
[QUOTE=Tarık Buğra ]

Bu kerevit işi bu kadar mı zor yww keşke cüce beslesydim😁[/QUOTE]
Kerevitten hiç anlamam, sadece kapak sorununa fikirlerim vardı. [:)))][EDIT]Hidro Dinamik,2025-06-20 22:18:14[/EDIT]
Yeni Aldığım Kerevit
[QUOTE=Tarık Buğra ]Plastik kapak oturuyor ama hortum delikleri var işte [/QUOTE]
Doldurmak içinse bir çok yöntem uygulanabilir. Örneğin delikler küçükse alttan altına kağıt dayayıp boşluğa karbonat doldurup üzerine hızlı yapıştırıcı damlatarak çok sert yapı elde edilebilir. Yamalı bölgeyide oje veya fosforlu kalemle boyayarakta kısmen gizleyebilirsiniz.
Delikler büyükse kapağın altından sineklik yapıştırma veya başka bir plastiği hafif eritip yapıştırma gibi yöntemler uygulanabilir. Yani evde artan kalan ne varsa kolayınıza geleni değerlendirebilirsiniz, strafor bile tıkanabilir.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-06-20 20:47:44[/EDIT]
Yeni Aldığım Kerevit
Plastik kapak uymuyorsa, sinekliğe manyetik bantlarla çerçeve yapabilirseniz bilgisayar kasalarındaki gibi olur. [:)] Yurtdışında hazır şekilde satılanlarıda var. Veya direk pleksi levha kestirebilirsiniz.
Temin edene kadar streç film mi çekersiniz tülbent mi artık eldeki imkanlarla bir şeyler yapılır.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-06-20 19:34:51[/EDIT]
Bunlar Yumurta Mı?
Albino oldukları için mi yumurtalar renksiz bilemedim. Normalde vatoz yumurtası turuncu olur, mantarlaşıp beyazlarlar. Şekil, renk ve tek tek sağa sola bırakmasından pek benzetemedim ama başka şüphelide yok gibi. [:)))]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/200620250148001.jpg[/IMG][EDIT]Hidro Dinamik,2025-06-20 01:59:35[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 24 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.