ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
DrCinar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
30
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
4 Saat 19 Dakika önce
Toplam Mesaj:
26 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Nur Muhammed ÇINAR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Nur Muhammed ÇINAR
SON 10 MESAJI
Kendin Yap Işık
Bu posttaki uzun ledden ben de kullandım, çok iyi aydınlatmakla beraber biraz ısınma sorunu var ve sanırım su buharından olacak birkaç ayda bozuldular.
Sudan etkilenmeyecek bir seçenek var mı? Sıralı ledleri direkt kapağın altına yapıştırınca şu damlalarıyla bozulmuyorlar mı acaba
Bu posttaki uzun ledden ben de kullandım, çok iyi aydınlatmakla beraber biraz ısınma sorunu var ve sanırım su buharından olacak birkaç ayda bozuldular.
Sudan etkilenmeyecek bir seçenek var mı? Sıralı ledleri direkt kapağın altına yapıştırınca şu damlalarıyla bozulmuyorlar mı acaba
Beyaz Bulut Dağı Tetra/white Cloud Mountain Minno
[QUOTE=Ömer t]
Sazangiller familyasından bir tür yumurtlamasi yavru alınması için ro suya yağmurlama sitemine gerek yok, kolay mantar olan yumurtalarina çözüm bulunduğunda ve çıkacak yavrulara mikro besinler sağlandığında ilk günler yumurta sarısı, infusoria gibi besinler ile süreci atlatırsanız mikro yemler sonrasında artemia gibi besinlerle buyutursunuz,
Dişinin yumurta tutması, erkekgin çiftleşme turtulerini ortaya çıkarmak için canlı yem ağırlık vermeniz gerekir artemia ve su piresi gibi vazgeçtiğiniz e üzüldüm doğrusu..[/QUOTE]
tekrar teşekkür ederim. Benim İnternete yaptığım okumalar da kolay olduklarını söylemişti. Bir gün beslemek istediğim bir tür, ama nedense türkiyede pek popüler değil. Her yerde bulunmuyor da. Keyifli hobiler
[QUOTE=Ömer t]
Sazangiller familyasından bir tür yumurtlamasi yavru alınması için ro suya yağmurlama sitemine gerek yok, kolay mantar olan yumurtalarina çözüm bulunduğunda ve çıkacak yavrulara mikro besinler sağlandığında ilk günler yumurta sarısı, infusoria gibi besinler ile süreci atlatırsanız mikro yemler sonrasında artemia gibi besinlerle buyutursunuz,
Dişinin yumurta tutması, erkekgin çiftleşme turtulerini ortaya çıkarmak için canlı yem ağırlık vermeniz gerekir artemia ve su piresi gibi vazgeçtiğiniz e üzüldüm doğrusu..[/QUOTE]
tekrar teşekkür ederim. Benim İnternete yaptığım okumalar da kolay olduklarını söylemişti. Bir gün beslemek istediğim bir tür, ama nedense türkiyede pek popüler değil. Her yerde bulunmuyor da. Keyifli hobiler
[QUOTE=Ömer t]
Yavruluga 2-3 erkek 1 karnı dolu dişi eklerseniz yumurta dökerler, yumurta doktukten sonra balıkları alıp metilen mavisi damlatmaniz gerekir yumurtalara yoksa çok çabuk mantar olur yumurtalar 1 gün sonra çıkacaktır yavrular...
[/QUOTE]
Teşekkürler. Dişinin karnı dolması için özel yapmak gereken bir şey var mı yoksa iyi besleyince spontan gelişebilen bir şey mi? 5 tane almayı düşünüyordum ama satıcı üretmesi çok zor, yağmurlatma sistemi RO vs gerektiğini söyleyince almaktan vazgeçtim.
[QUOTE=Ömer t]
Yavruluga 2-3 erkek 1 karnı dolu dişi eklerseniz yumurta dökerler, yumurta doktukten sonra balıkları alıp metilen mavisi damlatmaniz gerekir yumurtalara yoksa çok çabuk mantar olur yumurtalar 1 gün sonra çıkacaktır yavrular...
[/QUOTE]
Teşekkürler. Dişinin karnı dolması için özel yapmak gereken bir şey var mı yoksa iyi besleyince spontan gelişebilen bir şey mi? 5 tane almayı düşünüyordum ama satıcı üretmesi çok zor, yağmurlatma sistemi RO vs gerektiğini söyleyince almaktan vazgeçtim.
[QUOTE=Ömer t][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224533/110120220311461.jpg[/IMG]
Merhabalar cok net olmasada tankımdaki 2 yila yaklaşık beslediğim beyaz bulut dağı tetralar en soldaki dişi bu arada.. Gercekten seyir zevki yüksek canlılar vede cok dayanıklı canlılar 2 yila yaklaştı hiç kaybım olmadı.
Kesinlikle tankınızda bu sevimli canlıları misafir etmelisiniz keyifli hobiler [:)]
[/QUOTE]
Halen besliyor musunuz? Yavru almak kolay mı acaba?
[QUOTE=Ömer t][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224533/110120220311461.jpg[/IMG]
Merhabalar cok net olmasada tankımdaki 2 yila yaklaşık beslediğim beyaz bulut dağı tetralar en soldaki dişi bu arada.. Gercekten seyir zevki yüksek canlılar vede cok dayanıklı canlılar 2 yila yaklaştı hiç kaybım olmadı.
Kesinlikle tankınızda bu sevimli canlıları misafir etmelisiniz keyifli hobiler [:)]
[/QUOTE]
Halen besliyor musunuz? Yavru almak kolay mı acaba?
İç Filtreye Elyaf Koymak
[QUOTE=cagri]Bakteri sünger, seramik, kum gibi yerlerde tutunarak biyolojik temizliği sağlarken elyaf fiziki olarak süzgeç görevi görerek mekanik temizlik yapıyor. Elyafla sünger birbirinin alternatifi değil, tamamlayıcısı olabilir.
Elyafla olacak temizlik sadece görsel berraklık sağlar. Süngerdeki bakterilerin yapacağı temizlik ise yaşamsal gereklilik.
https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp[/QUOTE]
Bunun gibi birkaç yerde daha okudum, elyafın biyolojik katkı vermemesi düşüncesi nereden kaynaklanıyor? Sonuçta bakterilerin kolonize ettiği, yüzey alanı yüksek ve su akımı olan bir malzemeye ihtiyaç var biyolok filtre için. Kaçırdığım bir nokta mı var yoksa yanlış bilgi kirliliği mi?[EDIT]DrCinar,2023-12-17 19:30:25[/EDIT]
[QUOTE=cagri]Bakteri sünger, seramik, kum gibi yerlerde tutunarak biyolojik temizliği sağlarken elyaf fiziki olarak süzgeç görevi görerek mekanik temizlik yapıyor. Elyafla sünger birbirinin alternatifi değil, tamamlayıcısı olabilir.
Elyafla olacak temizlik sadece görsel berraklık sağlar. Süngerdeki bakterilerin yapacağı temizlik ise yaşamsal gereklilik.
https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp[/QUOTE]
Bunun gibi birkaç yerde daha okudum, elyafın biyolojik katkı vermemesi düşüncesi nereden kaynaklanıyor? Sonuçta bakterilerin kolonize ettiği, yüzey alanı yüksek ve su akımı olan bir malzemeye ihtiyaç var biyolok filtre için. Kaçırdığım bir nokta mı var yoksa yanlış bilgi kirliliği mi?[EDIT]DrCinar,2023-12-17 19:30:25[/EDIT]
Gammarus, Amphipods, Scud
Merhaba,
Canlı gammarus üretmek istiyorum, İstanbulda nereden bulabilirim? Satan veya besleyen var mıdır?
Balıklar için çok iyi canlı yem olduğunu duydum, oldukça dayanıklı ve bakımı basitmiş.
Merhaba,
Canlı gammarus üretmek istiyorum, İstanbulda nereden bulabilirim? Satan veya besleyen var mıdır?
Balıklar için çok iyi canlı yem olduğunu duydum, oldukça dayanıklı ve bakımı basitmiş.
Gammarus
Nereden canlı temin edilebilir? İstanbulda bulabilir miyim
Nereden canlı temin edilebilir? İstanbulda bulabilir miyim
Gammarus
Kendim beslemedim, ama karideslerle yem için rekabete girdiklerini, aç kalırlarsa karides yavrularını ve canlı bitkileri yediklerini okumuştum. Akvaryumda kuru yaprak vs olması öneriliyor yesinler diye.
Tercihen ölü bitki ve yem artığı yosun vs yiyorlar, biterse diğerlerine zarar veriyorlarmış. Yani karides sayısını arttırmak istiyorsanız önerilmez.
Bu arada nereden aldınız? Ben de bakmak istiyorum ama bir türlü bulamadım
Kendim beslemedim, ama karideslerle yem için rekabete girdiklerini, aç kalırlarsa karides yavrularını ve canlı bitkileri yediklerini okumuştum. Akvaryumda kuru yaprak vs olması öneriliyor yesinler diye.
Tercihen ölü bitki ve yem artığı yosun vs yiyorlar, biterse diğerlerine zarar veriyorlarmış. Yani karides sayısını arttırmak istiyorsanız önerilmez.
Bu arada nereden aldınız? Ben de bakmak istiyorum ama bir türlü bulamadım
Karideslerim Sürekli Bekliyor
[QUOTE=hestiya]
yeterince saklama alanı var aslında baya bi bitki diktim arkalara mossa bağlı kaya falanda var tankı kuralı yaklaşık 2 hafta olacak ama hala böyleler moss topları alsam,catappa yaprağı koysam herhangi bi faydası olur mu koymalı mıyım?[/QUOTE]
Peki yerlerinde sabitler mi yoksa minik kıskaçlarıyla bişeyler yuvarlayıp ağızlarına mı götürüyorlar? Karidesler zaten çok hareketli canlar değil, genelde aynı yerde bişeyler tıkınıp dururlar, hiç yem bulamama durumunda bi oraya bi buraya yüzüp dururlar. Bahsettiğiniz yaprak çürüdükçe karideslerin tüketeceği madde oluşuyor, tavsiye edildiğini birkaç yerde okudum ama kendim denemedim. Yosun topu veya diğer mosslar normal koşullarda faydalıdır, ama dediğiniz gibi var olan bitkilere de hiç gitmemişler. Benim karidesler hep yapraklar arasında dolanıyordu. Işığı mümkünse kısın biraz, ve gün içinde sınırlı zamanlarda açın 4-5 saat yetecektir bitkilere. Umarım kaybetmezsiniz çok güzel görünüyorlar. Hepsinin tek köşede durması stres alameti, Bu davranışı üç beş günde bırakmaları beklenir normalde. Sıcaklık su değerleri gibi temel bir sıkıntı da olabilir, karidesler hassaslar.[EDIT]DrCinar,2022-02-18 00:40:05[/EDIT]
[QUOTE=hestiya]
yeterince saklama alanı var aslında baya bi bitki diktim arkalara mossa bağlı kaya falanda var tankı kuralı yaklaşık 2 hafta olacak ama hala böyleler moss topları alsam,catappa yaprağı koysam herhangi bi faydası olur mu koymalı mıyım?[/QUOTE]
Peki yerlerinde sabitler mi yoksa minik kıskaçlarıyla bişeyler yuvarlayıp ağızlarına mı götürüyorlar? Karidesler zaten çok hareketli canlar değil, genelde aynı yerde bişeyler tıkınıp dururlar, hiç yem bulamama durumunda bi oraya bi buraya yüzüp dururlar. Bahsettiğiniz yaprak çürüdükçe karideslerin tüketeceği madde oluşuyor, tavsiye edildiğini birkaç yerde okudum ama kendim denemedim. Yosun topu veya diğer mosslar normal koşullarda faydalıdır, ama dediğiniz gibi var olan bitkilere de hiç gitmemişler. Benim karidesler hep yapraklar arasında dolanıyordu. Işığı mümkünse kısın biraz, ve gün içinde sınırlı zamanlarda açın 4-5 saat yetecektir bitkilere. Umarım kaybetmezsiniz çok güzel görünüyorlar. Hepsinin tek köşede durması stres alameti, Bu davranışı üç beş günde bırakmaları beklenir normalde. Sıcaklık su değerleri gibi temel bir sıkıntı da olabilir, karidesler hassaslar.[EDIT]DrCinar,2022-02-18 00:40:05[/EDIT]
Karideslerim Sürekli Bekliyor
Yerlerine alıştıkça, su dengesi oturdukça, yüzeylerde tüketecekleri yosun-biofilm oluştukça rahat edeceklerdir. Bu sırada stresten uzaklaşacakları moss, kaya, süs vs koyarsanız daha güvende hissederler. Bitki-moss vs yüzey alanını arttırarak hem anaç ve yavru karideslerin saklanacağı yerler oluşturu, hem de faydalı bakterileri için yaşam yeri sağlar. Sayıları sınırlı tutarsanız amonyak-nitrat-nitrit dengesi oturana dek su kalitesi bozulmamış olur. Sık ve azar azar su değişimi yapmalısınız bu aşamada. Eklediğiniz suyun klorsuz ve bakır gibi ağır metallerden arınmış, akvaryum suyuna yakın sıcaklıkta olması gerek. Eğer ölmezlerse alışacaklardır yerlerine.
Yerlerine alıştıkça, su dengesi oturdukça, yüzeylerde tüketecekleri yosun-biofilm oluştukça rahat edeceklerdir. Bu sırada stresten uzaklaşacakları moss, kaya, süs vs koyarsanız daha güvende hissederler. Bitki-moss vs yüzey alanını arttırarak hem anaç ve yavru karideslerin saklanacağı yerler oluşturu, hem de faydalı bakterileri için yaşam yeri sağlar. Sayıları sınırlı tutarsanız amonyak-nitrat-nitrit dengesi oturana dek su kalitesi bozulmamış olur. Sık ve azar azar su değişimi yapmalısınız bu aşamada. Eklediğiniz suyun klorsuz ve bakır gibi ağır metallerden arınmış, akvaryum suyuna yakın sıcaklıkta olması gerek. Eğer ölmezlerse alışacaklardır yerlerine.
SON MESAJLAR
- Bitkili Akvaryum Kum Ve Işık Seçimi Ömer01, 18:47
Bitki Akvaryumları Genel - Planarya En Etkili Ve Güvenli Tedavi Yolunu Buldum Bettamtailung, 18:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Camında Beyaz Leke Sorunu likeable25, 18:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Doğum Yakınmı BozKar, 18:39
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı 371ack, 18:38
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 18:37
Canlı Doğuranlar - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su metehan123, 18:34
Omurgasızlar - Bitki Toprağına Alternatif Leonardit Deneme giyotyn, 18:23
Taban ve Gübreleme - Sıfırdan Akvaryum Kurulumu beratf, 18:21
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerim Yukarı Aşağı Hareket Ediyor Tugraksk16, 18:17
Yeni Üye Forumu - Sumplu Pipo Filtre Kaannn455, 17:56
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu ÇaĞRı, 17:53
Yeni Üye Forumu - Seyyar Sump Ve Elektrik Kesintisi Göksel D, 17:43
Yeni Üye Forumu - Bu Akvaryumda Bu Balıklar Sıkıntı Çıkarır Mı Batuhankck, 17:31
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Masası Aguamentist, 16:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığımın Nesi Var bendeniztayfun, 16:30
Yeni Üye Forumu - Leopar Vatozun Üstünde Böyle Beyaz Noktalar Var, MasterChief, 16:26
Yeni Üye Forumu - Betta Balığı Çiftleştirme MuBrkVural, 16:04
Diğer Tatlı Su Canlıları - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 15:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Uzun Bir Aradan Sonra Yeniden onaterdoğan, 15:19
Akvaryum Tanıtımı - Lepıstes Akvaryumumda Bitki Sayısı Yeterlimi? MasterChief, 15:15
Yeni Üye Forumu - 50cm Akvaryuma Tür Tavsiyesi bendeniztayfun, 14:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Japon Balığımda Solungaç Problemi bendeniztayfun, 14:20
Yeni Üye Forumu - 180x60x60 Karma Güney Amerika HarunYILDIRIM, 13:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığımdaki Garip Davranışlar Julyet0, 13:41
Yeni Üye Forumu - İç Filtre ÇaĞRı, 13:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tekirdağ Ranchu Ve Ryukin giyotyn, 13:10
Sazansıgiller - Caridina Karidesler İçin Su Değerleri ÇaĞRı, 13:04
Omurgasızlar - Lepistesle Hamilemi 35okan, 12:50
Canlı Doğuranlar - Beta Çiftleştirme Taha Yanık, 11:30
Labirentliler - Ciklet Akvaryumu Önerisi draff10, 10:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Elma Salyangozu Alper Efe, 10:01
Omurgasızlar - Tropheus Dişi Erkek orkunatalay, 01:51
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beyaz Lepistes BozKar, 01:34
Yeni Üye Forumu - Köpürme Ve Camda Tortu neomeo, 01:16
Yeni Üye Forumu - Elodea Alt Tarafinda Sararma Hasan usta, 00:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Beta Tank Arkadaşı Hasan usta, 00:06
Yeni Üye Forumu - Strafor Kullanımı dogu7862, 23:30
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumum LeventYorganci, 23:13
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 22:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun GhostKoi, 22:46
Filtreleme Seçenekleri - En güzel fotoğraflarınızı gösterin LeventYorganci, 22:46
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Salyangozlarım Kabuklarından Çıkmıyor Janisserow, 22:23
Omurgasızlar - Flowerhorn Ve Tropical Young Yem Fatih1996, 22:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60 Litreye Kaç Nerite Salyangozu? Tulpar99, 21:59
Omurgasızlar - Betalar Taha Yanık, 21:18
Yeni Üye Forumu - Füjer Bitkisi Laterthanbefore, 21:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin alperonal, 21:05
Yeni Üye Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 20:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Buda Benim Bitkili Akvaryumum FISHERMAN01, 20:24
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 18:53
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 18:53
- Malawi Erkekler AlisBaba 18:43
- Dış Filtreler AlisBaba 18:43
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 18:18
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 17:42
- Nannacara Anomala Yavru tarikyksl 17:38
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 17:36
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 17:32
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 17:32
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 17:00
- Profıl Akvaryum Altlıgı Masa ootkn 17:00
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 16:23
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 16:23
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 16:17
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 15:46
- Coralazarus Calcium Media - 800 Gr Kadar ozan_1903 15:46
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 15:01
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 15:01
- Afrika Cichlidleri devito 14:13
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 14:06
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 14:06
- Tül Kuyruk Serpae Tetra - Pacu Pirana Murat T. 13:58
- Orange Boessamani Rainbow Murat T. 13:58
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 13:54
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 13:54
- Velifera Yavrusu (otobüs İle Gönderim Var)/son 40 MertSoyumert 12:33
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 12:30
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 12:30
- Leptosoma Mutant Kitumba Yavruları Kemalk41 12:29
- Komple Set heydu 12:23
- Black Flame Wood cagdas_0606 12:21
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 12:18
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:18
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 12:18
- Dolaplı Akvaryum 8387gms 12:12
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 12:06
- Albino Full Red Big Dorsal Lepistesler FULL RED MEHMET 12:06
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 12:03
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 11:52
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 11:52
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 11:52
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 11:41
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 11:41
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 11:41
- Bio Sünger Brdk64 11:24
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 11:24
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 11:04
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 11:04
- 🍁🌼🍁🌺100 Adet Farklı Tür Bitki 🍁🌼🍁🌺 hasancn 11:03
KULLANICILAR
- 143 Online Kullanıcı, 78 Üye
Online Kullanıcılar
mitii,
elnino13,
HOPPALA,
Gastropoda,
omerali06,
seto,
MustafaŞ,
xixt,
Ankaragucu,
HarunYILDIRIM,
sirhill,
adilomeresma,
cagrisw,
thejaponcu,
ulasyigitalp,
akifpolat,
oktay42,
AmatorAkvryumcu,
Thyme,
KartalŞafak,
Ulubey35,
BarisD,
Boncukk12,
Sütçü,
Ehtiyar,
BlueWhale,
barskels,
twinsoul,
Talhabey12,
Lepistes..,
yekim,
darkLightning0,
HaydarGul,
egeuchiha,
melankolia5,
Goldfish2000,
Vartego,
kdrackgz,
Kaan59,
Akax,
Balikcidede,
kopruluonur,
Bvarisli,
Öğretmen Ali,
dınay,
enisbrk,
Semiserious,
Ra93,
chimeric,
Balik76,
Cafersoydan,
samah,
sefailgaz,
HüseyinUysal,
Alidndr,
ootkn,
NIFURYM,
Laetacara,
Göksel D,
vedat79,
mehmetsah1n,
ShineStar,
Unknown And,
Gökhan Yıldız,
hmertyldrm06,
Hidro Dinamik,
Emirhan Celal,
Şevki37,
Aras5434,
mlh06,
metehan123,
KaraDenizli34,
Profiterol,
Yusakorkmaz,
sercan,
ArifhbsAquatics,
likeable25,
gyunda,
Taha Yanık,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.