ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cetingoz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Temmuz 2010 12:43
Son Ziyaret:
05 Ekim 2018 10:13
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Çetingöz
Doğum Tarihi:
27 Temmuz 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Ali Çetingöz

SON 10 MESAJI

Tanganyika mı? Malawi mi ? Bitkili mi? Diğerleri mi fazladır.
Genel kitle kesinlikle ve net olarak diyeyim japon, lepistes ve beta. Ucuz, dayanıklı, renkli diye seçiliyor.
 
Hobici olarak herşey malawi ile başlıyor ''ki sorunun cevabı da bu'', sonra Tanganyika oluyor, Son Durak Discus...
Vatozlar Nasıl Beslenmeli?
En güzeli salatalık ve kabak yeterli geliyor, zaten ölmüş ve ölecek olan balıklarıda yiyorlar sorun olmuyor.
Eşlerimiz
Selamlar; ben beslediğim hiç bir balığın fiyatını saklamadım discuslarımı eşim benden daha çok seviyor seyiri en güzel, renk, duruş ve tavrı en asil hayvan diyor, çok balık gördü eşim evde, daha bugün 4 katlı 50X50X50 bi diskus seti kurdum eve daha yeni bitti tabi hanım ve çocuğu iftara götürdüm :)) Eşimden Allah razı olsun tek sıkıntı bu koku bu sefer olmıyacak dimi demesin, benimde bu sistem başka sistem inşallah olamayacak demem :)))
Sadece su piresi Yiyen Discuslara Napmalıyım ?

Selamlar, yeme biraz sarımsak karıştırmayı deneyin, bu gurubu başka bi tanka alabiliyorsanız ayırın, kuru yeme az biraz sarısak ezerek suyunu  karıştırın tanelerini tam ezin bu şekilde deneyin tprpikalin d 50 yemi var onu denemenizi tavsiye ederim, kurutulmuş dafniya var onada biraz sarımsak karıştırarak yedirmeyi deneyin.

Karidesler için yaptığım yem
Adnan kardeşim bana denemem için bi parça yem gönderdi, Discuslarım ve Özel tür lepistesler üzerinde deneme yaptım, ben dana yüreği ve bir çok karışımdan oluşan yem ile besliyorum balıklarımı, yem çok başarılı özellikle lepisteslerim bayıldılar, bu formulu kullanarak artık lepistesleri bu formül üzerinden besleyeceğim. Çok teşekkürler Adnan kardeşim.
Bu Vatozu Sizce Napmalıyım

Normal vatozlar belli boya geldiklerinde artık temizlik yapmaktansa, camlarda ki yosunları yemektense atılan yemlerle beslenmeyi tercih ederler tembelleşirler, Cüce vatozlar bunun dışında tabi ki. Balığına dokunma Ömrü oldukça yaşasın hakkıdır o kadar eksik ve olumsuzluklara rağmen yaşamış. Ama şuna dikkat et zamanla balıklarına yapışıp yemesin.

Damızlık ilangi mi yavru ilangi mi
Selamlar, elindeki balıkları boylandır, ilangi yavaş büyür fakat balık büyütmesi çok keyiflidir, 10 aylık olmadan damızlık altı olmazlar, başka kolaoni her zaman risktir bilemezsin nesi var nesi yok hastalık geçirmişmi geçimemiş mi, kendi ürettiği balığı boylandır öyle koloni kur, şayet aynı batın yavruysa zaten dişi erkek oranı belli olur ona görede bi düzenleme yaparsın.
Uz:50,En:20,Yük:30 (Balık Tavsiyesi)
Selamlar, size tavsiyem bi adat askı, şelale filitre kullanmanız, zemine bitki kumu döşemeniz, silis, siyah kuartz yada aquaclay, zemine bi iki kök subulata, tilki kuyruğu, moss olabilir, balık olarakta lepistes yada tetra türlerini karışık yapın çok keyifli olacaktır. Yada sadece karides besleyin zemini bitkilendirten sonra. 
Tropheus ama Hangi Tropheus
Merhaba; fotoğrafta gösterdiğiniz balık tropheus moorii lufubu purple rainbow Türkiye' de az bulunan bir tür. Almanya ve İsrail'de bu balığı besleyen çok fazla aktivist var. Bu balığın orjinal rengini alması için akvaryumun ışığı, üreme zamanının gelmesi, iyi beslmenesi ve en az 15 ile 18 aylık olması gerekiyor.   
 
Bu llinkten izleye bilirsiniz.
Su piresi
Merhaba su piresi yetiştirmek istiyorsanız size fomülünü söyliyeyim;
 
   Su piresi her ortamda yaşar ve yetişir, yapmanız gereken şeyler, orta boy bi akvaryum (50 ile 100 lt. arası) su ile doldurun, suplarina tabletten bi adet ezerek suya atın, mümkünse akvaryumunuzu açık alana (dışarıya, balkona bir yere bırakın), suyun donmaması içn etrafını strafor ile çeire bilirsiniz yada kuytu bir köşeye yerleştirebilirsiniz, akvaryum suyu yosunlanmaya başlayınca su pirelerini içersine atın ve bir hafta sonra içerde oluşan su pireleriniz süzerek balıklarınıza verin balıklarınızda li değişimi izleyin. Özellikler Discus yetiştirirken balıkların sağlıklı ve çabuk büyümelerini sağlıyor,
   Su piresi yetiştirirken, akvaryum içersinde hava sürkilasyonu önemli, sıcaklık ve soğukluk çok etkilemiyor...
   İyi günler dilerim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.