ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Beratefe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mart 2010 20:10
Son Ziyaret:
11 Mayıs 2014 23:32
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berat Yangı
Doğum Tarihi:
28 Mart 1986
Yaş:
38
İl:
Ankara
Meslek:
Uzman Tıbbi Biyolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Hep başını alıp gidebilecek kadar cesur,ama hep kalıp savaşacakmış kadar gözüpek olabilmeli...
Sessizliği, sese dönüştürebilmeli... Ve sırt çantasını her daim hazır tutmalı insan... Berat Yangı

SON 10 MESAJI

balığım öldü ! diğerleride ölecekmi :(
Eskişehirde 7 sene yaşamış ve 7 sene boyunca akvaryum hobisine devam ettiğim için önerim çeşme suyu kullanıcak iseniz 1 hafta dinlensin malum esk'in çeşme suyu porsuk barajından geliyor çok kireçli ve çok sert özelliğe sahip ya da muhtemelen kalabak kullanıyorsunuz evde içmeye ondan kullanın. yalnız akvaryumda ki suyun tamamını asla değiştirmeyin %20-30luk değişim yapın. yılmaz beyin dediği gibi akvaryumu kurup 10 gün (bazen bu süre bile az geliyor)bekleyip sonra balıkları ekleseydiniz ölümler olmazdı ama olan olmuş bundan sonra dikkat edersiniz inş. şuan için sadece yemlerini atın, dediğim şekilde haftada bir su değişimi yapın  
bide esnaf sarayından balık alıyorsanız çok dikkatli davranın, kusura bakmasınlar ama çok kötü balıklar getiriyorlar, iyi balık getirselerde uygun şartları sağlayamıyorlar.  bunun içinde önerim eskde hobicilerden çeşme suyuna alışmış balık almanız. sağlıklı balıklar.. 
Beratefe2012-11-05 19:43:36
Balık tavsiyesi istiyorum
auratuslar dediğin gibi sert balıklar bende bi ara vardı baskın erkek tankın reisi oldu sarı prenseslere, icemanlere mum söktürdü  

auratuslar omnivor ama otçul tarafı ağır basıyor mavi prenses olabilir. beyazda olabilir şuan aklıma gelenler. özetle malawi gölü balıklarından mbuna türlerinden ekleyebilirsin çok daha iyi ve güzel olur, erkek dişi oranlarını gözeterek tabi. anasayfadan bulabilirsin. sağlıklı balıklar..

Colisa lalia (Gurami) durgunlaştı
Bende 1 çift üç nokta gurami 1 tane erkek colisa (cüce gurami) var. bir sorun yok. bende alırken rengine hasta olup 3-4 tane colisa alacaktım ama kaynaklarda 2 erkeği yan yana koymayın diyordu. dişide bulamadığım için tek aldım. 

bence erkeklerden birini elden çıkarıp dişi bir colisa bulmanız(zor, bende arıyorum ama) ya da aldınız yerden münkünse değiştirmeniz.

sürekli kavga ve sonu ölüme kadar gider, şuan filede duran balığada yazık. hareketsiz duran için(dayak yemiş yani stress olmuş balık ) ayrı bir tankınız varsa oraya koyun ya da rahatsız edilmeyecekse şuan ki tankta kalsın. sağlıklı balıklar
Akvaryum için taş dekor
Öncelikle hangi tür balık besliyorsunuz? taşa tuz ruhu döktüğünüzde köpürüyor ise suya salınım yapıyordur ve suyu sertleştirir. dolayısıyla malawiler için örneğin ii bişey ama yumuşak su değerlerinde yaşayan türler için sıkıntı oluşturur. arkadaşlara katılıyorum 1-2 gün yeterliydi  sağlıklı balıklar..
60 cm 40 litre Akvaryum tür tavisyesi
CO2 ve gübreye çok ihtiyacı olmayan bitki türleri seçin, neonlarla çok güzel olur. 
1 çift bulabilirsen guramide (özellikle gurami) olabilir.
1 çift cüce ciklette olabilir.
yavru akvaryumu yapacaksanız eğer dekora gerek yok cam cama iyidir. şuan ki düşüncelerim. sağlıklı balıklar..
Kribensisler için yem önerisi?
Cem hocam ilginiz için çok teşekkürler. Başka kribensis besleyen ya da beslemiş olan yok sanırım 
Bu kum uygun mudur ?
Quartz kuma benziyor doğru mudur? diğer katmanların ve gübrelerimde problem yok demişsin ama onlar nedir? benim şuan kullandığım en altta lav kumu, onun üzerine misket gübre, üstünde 1mm (bende daha büyük bulamadım) silis kum var. bitkiler açısından bir sıkıntı yok(sıvı gübrede kullanıyorum), gelişimleri gayet iyi. bir daha ki sefere hindistan cevizi torfu ve saksı toprağını denemek istiyorum. 
yalnız 3 mm olsa çok daha ii olurdu, ama yapacak birşey yok  
ince kumun sıkıntısı kendi adıma pislikler belli oluyor kuma karışmadığından, senin kum siyah pek belli olmaz sanırım, 2.si balıklar kumu eşelediği zaman filan havalanıyor. ben bunların dışında bi olumsuz yönünü görmedim. sağlıklı balıklar..
Kribensisler için yem önerisi?
Kribensis beslemiş/besleyen Arkadaşları, Üstadları yem konusunda tecrübelerini/önerilerini paylaşmalarını rica ediyorum. Teşekkürler.. Sağlıklı balıklar.. 

Şuan için kullandığım yemler
1. tetra pro vegetable
2. dainichi color fx
3. tetra discus bits
4. sera vipagran
Farklı ramirezilerde çiftleşme
Doğal türler olsa, bulabilsem alıcam hemende. bugün akvaryumcunun birinde denk geldi o da farklı variyeteler oldu. ikiside balon yada ikiside tül ram olsa daha ii olacaktı ama:) bakalım.. teşk. Beratefe2010-03-25 20:50:47

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.