ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Frkn
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6502
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Eylül 2019 17:36
Son Ziyaret:
25 Temmuz 2024 12:39
Toplam Mesaj:
2251 [1.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
15 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Frkn
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doğallık ve Sadelik..

SON 10 MESAJI

Fanustan Japon Kurtarma 200 Lt
Emeklerinize sağlık. Bu canlıların hakkını veren nadir bir kişilik siniz. Sağlıklı hobiler.[:nazar:][:nazar:]
Malawi
Akvaryum ortamında ortalama 24-26 dereceler arasında sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürürler. Sağlıklı hobiler.
Yaralı İceman Dişim
[QUOTE=ylmzemirr]
Merhaba teşekkür ederim koloniyi hemen oluşturucam dişi arayışındayım, aldıgımda beyaz prensesler ile aynı akvaryumdaydı beyaz prenseslerden saldırmış olabilir mi?[/QUOTE]
Olabilir tabiki. Karma ortamlarda balıkların yıpranması, yüzgeçlerinin yırtılması olağan şeyler. Ancak akvaryumunuza girdiği anda bir erkek bir dişi olarak bakılması yanlış olur. Beslemek istediğiniz balıkları (acei-Iceman) akvaryum ortamında koloni olarak bakmak şarttır. Aksi halde erkek sürekli tek olan dişiyi sıkıştırıp strese sokar, kovalar ve yorgun düşürüp her türlü üzücü sonuca açık hale getirir. Dişilerin fazla olmasının sebebi erkek balığın dikkatini dağıtmak ve farklı zamanlarda yumurtlamaya hazır hale gelen dişiyle ilgilenmesini sağlamaktır. Bu şekilde dişiler daha az yıpranır ve akvaryum daha huzurlu olur. Sağlıklı hobiler.
Yaralı İceman Dişim
Biran evvel dişilerin sayısını artırın. Başka bir çözümü yok. Eğer dediğiniz gibi bir erkek bir dişi ise, erkek dişiyi rahat bırakmayacak ve sonunda dişi stres ve yaralanmadan kaynaklı kaybedilecektir. 1 erkek 4-5-6 dişi olacak şekilde koloniyi oluşturmak zorundasınız. Sağlıklı hobiler.
Sarı Prensesim Kırma Mı?
[QUOTE=adem5454]Balığı petshopta gördüğümde sarı prenses olmadığını anlamıştım ama kırmadan ziyade farklı bir tür mü diye öğrenmek için satıcıya sorduğumda sarı prenses diye emin bir şekilde cevap verdi. Açıkçası balık hoşuma gittiği için aldım, daha önce de sarı prenses beslemediğim için çok bilgim yok. [/QUOTE]
Maalesef ürün satmak için beyaza siyah diyen bir zihniyetin ürünü. Yine yukarıda sizinle de paylaştığım fotoğrafta paslı çiklit erkeği görünüyor. Türünün güzel, orijinal örneklerinden biri. Alacağımız balığı en azından Google görsellerden ve sitemiz canlı profillerinde ki görsellerden araştırıp, orijinalini benliğimize kazıyıp öyle petshoptan seçmeliyiz. Bu şekilde bizlere yanlış veya farklı bir ürünü isteseler de aldıramazlar. Sağlıklı hobiler.
Sarı Prensesim Kırma Mı?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217431/141220191917141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217431/121220192025161.jpg[/IMG]

Yukarıdaki fotoğraflarda görülen, yıllar önce beslemiş olduğum sarı prenses erkeğini ve sizin aldığınız balığı yan yana koyarsanız, farkı daha iyi anlayacaksınız. Hangisi orijinal..[:)] Sağlıklı hobiler.
Tuzlu Suya Başlangıç
Bu sevimli canlıları ve kendine özgü davranışlarını izlemek muhteşemdir diye tahmin ediyorum. Sabrın, öğrenme azmin ve canlılara verdiğin değer takdire şayan.. Emeklerine sağlık, sağlıklı hobiler.
Yunuslarım Kafa Yapmıyor
Akvaryum ölçülerini ve hacmini belitmemişsiniz. Yunusların kafa yapması türe ve cinsiyete göre değişiklik gösterir. Bir kısmı top gibi yuvarlak bir kısmı daha yassı şekilde kafa yapar. Yaşı ilerledikçe erkek yunuslar, özellikle de baskın olanlar mutlaka kafa yaparlar. Dişilerde de kafa oluşumu gözlemlenir. Bu doğalarında olan bir durum. Bunun için gerekli olan ortamı ve koloniyi oluşturmak önemlidir. Öncelikle akvaryum için en az 120 santim uzunluk ve 50 santim taban genişliği iyi olur. Hacim olarak net 300 litrenin altına düşmemek bu balıkların gelişimlerini etkiler. 1 erkeğe 4-5 dişi düşecek şekilde hacme göre koloniyi oluşturmak önemlidir. Akvaryum ısısı 24-26 dereceler arasında sabit tutulmalı ve kaliteli markaların tür için uygun olan yemlerinden, günde iki kez aşırıya kaçmadan beslenmelidir. Haftalık taze düzenli su değişimleri (ağzı açık dinlendirilmiş) ihmal edilmemelidir. Sağlıklı hobiler.[EDIT]Frkn,2024-06-10 00:14:58[/EDIT]
650 Litre ( 180*60*60 ) Oscar Akvaryumu Kurulumu
Muhteşem görünüyor emeğinize sağlık. Özellikle de Amerikan Zebra'ya bayıldım.[:3] Sağlıklı hobiler.
Tropheus Maswa Stres
Yeni alınan balıkların, yeni bir ortama girdiklerinde streste olmaları ve bir aşağı bir yukarı veya sağa sola sürekli hareket etmeleri normaldir. Bir süre sonra ortama alışırlar, yer tutma ve doğal davranma içgüdüleri harekete geçer ve normal davranışlarını sergilerler. Sabırlı olmak gerekir.

Ancak 200 litrede bu balıkları beslemeye çalışmak streslerinin asıl kaynağı olacak ve huzursuzluklar, kavgalar eksik olmayacaktır. Bu balıkları en az 150 santim uzunluğunda ve taban alanı eni en az 50 santim genişliğinde bir akvaryumda beslemek daha doğru olacaktır. Hacim olarak Duboisi Maswalarda 250 litrenin altına inmemek, 300 ve üzerindeki litrelerde bu canlıları beslemek en uygun seçenektir.

Akvaryum ölçülerinize ve litrenize uygun canlıları sitemizden araştırarak, daha doğru kurulumlar ve stressiz ortamlar sağlayabilirsiniz. Sağlıklı hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.