ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yakuppolat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mart 2010 23:43
Son Ziyaret:
02 Mart 2014 23:40
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yakup polat
Doğum Tarihi:
27 Eylül 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[size=9]Yakup Polat
yaş 24
istanbul/avcılar

SON 10 MESAJI

Nihayet Şekillenmeye Başladı
[QUOTE=kaansener03]Gayet guzel bir tank olmus yakup abi eline saglık   arka sağ köşedeki bitkinin adı nedir acaba ?[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Arkadaki ufak bir kök crypto brown.


[QUOTE=FuTTeRWaCKeN]Hala bitkili akvaryuma geçiş yapmamış amatör akvarist olarak bu tür bitkili akvaryumları görünce imreniyorum. Elinize sağlık, güzel çalışma...[/QUOTE]

Teşekkür ederim daha iyileri sizinde olur inşallah.
Nihayet Şekillenmeye Başladı

Arkadaşlar yeniden bi dekor yapma ihitiyacıyla tankı dağıttım. Tank 30*30*30 Kare bi şekilde.

 
 
Tabanda JBL Aqua Basis Plus ile bi tabaka eklendi.
Üzerine bi kat kuartz kum eklendi.
 
 
Bu katın üzerine jbl misket gübre ve azoo ilk kurulum gübresi eklendi.
 
 
Üzerine biraz daha kum be dekor eklendi.glossostigma elatinoides dikildi ve ilk kurulum günü. 03,30,2013
 
 
Buda bugünkü hali.Kurduktan 15 gün sonra tankı balkona taşıdım ve ısıtıcı,filtre hiçbirşey kullanmadım.Sadece bitkiler su ve canlılar.Ne karbondioksit nede ışık kullandım bu sefer.Gündüz oluşan fotosentezi inanın sağlam ışık tertibatındaki sistemimde göremedim.Ve zannedersem yaz sonuna kadar 150lt lik ana tankımın tabanına yetecek kadar çok bitkim olacak.İlerleyen zamanlarda tüm zemin inşallah kaplanır ve  daha kaliteli resimlerle tekrar karşınızda olurum.
 
23,06,2013
 
 
Bu kadar büyürmü?
Arkadaşlar benim 2 tane hem lepistes hemde endler beslediğim ayrı akvaryumlarım var.Geçenlerde endler dişisi diye bi balık elime geçti. Fakat bu balık normal endler dişilerine göre çok büyük jumbo lepistesler kadar.Tamam hayvan yaşlı belli ama bu kadar büyük olabilirmiki? Lepistes dişisidir dedim ama hayvanda hiç renk yok ve bu hayvandan aldığım ilk parti yavrular endler olarak çıktı.ENdlerle lepistesleri kırmak istemediğimden sizlerinde fikrini almak istedim.resimlerdeki balık endlermi,lepistesmi bu konuda fikri olan varmı?
 
 
Bunlarda 2 ay önce bu hayvandan çıkan yavru,kırmalık yok gibi geldi bana.
 
 
Bitkli AKvaryum Denemem Baştan Sona
[QUOTE=dookie32] [QUOTE=yakuppolat]
[QUOTE=dookie32]Gayet güzel olmuş.

Kahverengi yosunu  nasıl yokettiniz? Benzer sorun bende de var da.
[/QUOTE]
 
Teşekkür ederim.Kahverengi alg için oksijenli su kullandım enjektör ile az az algin üstüne sıkarak azalttım en azından gelişimi durdu geri kalanınıda lepistes ve karides gibi canlılar temizledi.
[/QUOTE]

Anladım. Peki içerisinde canlı varken oksijenli su ile müdahale edebilir miyiz? [/QUOTE]
 
Ben o şekilde yaptım.Karideslerim dahil etkilenen canlılarım olmadı.ama dozunu çok az kullanmak lazım,5ml.lik enjektör ile az az alg oluşan yerlere sıkarak kullanılıyor.
Astronot ve Piranha Çekimlerim
Arkadaşımın akvaryumundaki Astronotlardan ve S.Elongatusdan birkaç kareyi sizinle paylaşmak istedim.
 
 
 
 
 
 
 
 
Bitkli AKvaryum Denemem Baştan Sona
[QUOTE=kayiboyu]Bayağı eğlenceli bir süreç:) Tebrik ederim. Akvaryum yapmaktan çok süreci takip etmek, bunları resmetmek ve yayınlamak. Olaya sanki deneysel yaklaşıyor gibi bakmak daha cazibeli ve eğlenceli.[/QUOTE]
 
Daha nacizane ilk tecrübemden dolayı gelişimleri sürekli fotoğraflıyorum.İlerde daha büyük boyutlu tanklara geçmeden bol bol tecrübe etmeye çalışıyorum.


[QUOTE=dookie32]Gayet güzel olmuş.

Kahverengi yosunu  nasıl yokettiniz? Benzer sorun bende de var da.
[/QUOTE]
 
Teşekkür ederim.Kahverengi alg için oksijenli su kullandım enjektör ile az az algin üstüne sıkarak azalttım en azından gelişimi durdu geri kalanınıda lepistes ve karides gibi canlılar temizledi.


[QUOTE=bandirmali]Özellikle ilk baştaki Glossostigma elatinoides'lerin gelişimine hayran kaldım. Bütün bu gelişme sadece 46 watt tasarruf ampulu ve mayalı Co2 ile mi oldu ? Zor olduğu söylenen Glossostigma elatinoides'in bu kadar gelişim göstermesi beni bir hayli umutlandırdı doğrusu.[/QUOTE]
 
Aslında zor yani bitki istediğim gibi yayılım göstermedi.Normade zeminden en fazla 3cm kadar yükselmesi gerekirken bendekiler 5cmi bile geçti yer yer.Ama bunun sebebide bana göre ışık ve co2den ziyade akvaryumda denge isteyen bir bitki olması.Yani gübreleme,su değişimi,cco2 salınımı gibi değerler bir dengede yapılmalı ve sürekli aynı olmalı.Tabiki bu benim kendi tecrübemdir.
Buda Benim Ufaklık
[QUOTE=Onur Nergiz]Sitemiz böyle güzel paylaşımlara ihtiyaç duyuyor zaman zaman.Fotoğraflarınız benim kanaatimde uluslar arası düzeyde.Fotoğrafçılık ile yakından ilgilenen biri olarak ciddi anlamda beğendim her bir kareyi.Bettanızdan daha farklı kareler bekliyorum.Hatta diğer fotoğaflarınızıda uygun forumda paylaşırsanız tadından yenmez diyebilirim.
Tekrar teşekkürler...[/QUOTE]
 
İlginiz İçin Çok teşekkür ederim.Gereken özeni göstermeye çalışacağım ama önce forum temasına biraz alışmam lazım galiba.
Metal Halidemi,Floresanmı?
Arkadaşlar merhaba.İlk bitki denememden sonra daha büyük bir akvaryum kurmak istiyorum. Ölçüler 60*40*40 olacak.Taban bitkisi için cuba düşünüyorum bunun dışında başka bitki koymayabilirim.İlk denemede aydınlatma olarak 865kodlu 2 adet 23w tasarruflu ampul kullanmıştım fakat glossolarım yukarı doğru yayılıma geçmişti.link burada:
http://www.akvaryum.com/Forum/bitkli_akvaryum_denemem_bastan_sona_k673737.asp
 
Şimdi sorum şu,Bu ölçülerde akvaryumda cuba bitkisi yetiştirmek için 70wlık bir metal halide düşünüyorum.Bu akvaryumda flo armatürlerdeki grolüx,daylight kombinasyonumu daha verimli olur yoksa tek başına bu metal halideler yeterlimidir? Akvaryum,bitki siparişlerini v.s. verdim tek eksiğim aydınlatma.Sizce ne kullanmalıyım.
Buda Benim Ufaklık
Öncelikle değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.Forumlara yeterince alakalı olmadığımdan pek yarışma v.s. bilgim yok açıkcası.Birsürü balık ve akvaryum fotoğraflarım mevcut bundan sonra daha sık paylaşım yapmaya çalışacağım.Beğenilerinize tekrar teşekkürler.
Bitkli AKvaryum Denemem Baştan Sona
Akvaryumu hazır olarak aldım.Sadece sirkülasyon amaçlı ufak bi iç filtre koydum.Aydınlatma olarak 2 adet osram 23w daylight tasarruflu ampul kullandım.Tabana 3 cm hagen ve derekumu karışımı serdim ve araya azoo misket gübre ekleyip 3-4 cm daha hagen kum ekledim.Bitki olarak Glossostigma elatinoides ile tabanı kaplamayı düşündüm.Arka kısıma ise sadece 1 adet crypto diktim.Sade bi görüntü yapmak istiyordum.Dekor olarakta 1 adet kütük kullandım.Co2 Mayalı DIY sistem kullanıyorum ve gübre olarak sadece potasyum kullanmaktayım.
 
Dikimden sonra su baya bulanıktı.

upload photos
Buda 1 gün sonrası,sis tabakası kayboldu.

upload pics
 
3.gün Su iyice duruldu.

picture sharing
Sürekli Arka kısım boş hissi oluştu ve arka kısma eloida bitkisi ve biraz canlı ekledim.5.Gün

online photo storage
Ve bela geliyorum dedi.Akvaryumun her yanını 2 günde bu kahverengi algler kapladı ve bütün canlılar öldü.13.Gün

upload pic
Alg sorununu atlattıktan sonra biraz dekor değişti.Kütüğün ışık almayan kısımlarında alg oluşumundan süphelendiğimden kütüğü tamamen çıkardım.Birsürü bitki çöp oldu ardından kurtardığım kadarı ile bitkiler ve tankın durumu.17.Gün

picture hosting
Tabandaki bitkiler istediğim şekilde olmadı sanki.Küçük değişiklikler yapabilirim.

picture hosting
Glossostigma elatinoides  sürgünler ve fotosentez.

upload pics
Ve tanka tekrar canlı eklemesi.Ve akvaryumdaki canlılar.
Bu karidesler sayesinde bugün akvaryumumda ne bi gram alg nede yosun kaldı.Türü ne bilmiyorum ama karides kerevitlerim.
Bu Vantuzlu çöpçülerimde yosun temizliğinde çok iyi.

online photo sharing
Ve tankımızın Misafiri Beta.İlk defa beta besliyorum.

images
 
İlk denemeden sonra Glossostigma elatinoides ler çok iyi gelişim gösterdi.
Kurulumdan 33 gün sonraki hali.

images
40. gün tamamen zemini kapladılar.
 
Ve Tankdaki bitkilerin hepsini çıkardım.Akvaryumun peyzajında bikaç değişiklik yapmak istedim malum baya bi bakımsız kaldı.

Şimdi tekrardan bi kurulum yapmaya başladım.Tabana hiç dokunmadım sadece bitkileri çıkardım temizledim ve yeni bitkiler diktim.
Bu bitki ilk dikimdeki eloidaları aldığım zaman akvaryumuma eloidaların içinde 6-7 cmlik bir dal halinde geldi.İlk başta farketmedim,eloidaların arasında durdu.Türünü,cismini ismini bilmiyodum.Sonra toprağa tutturdum ve sadece 1 haftada aşağıdaki resimdeki gibi sürgünler verdiğini farkettim.Daha sonra araştırınca bitkinin isminin hemianthus micranthemoides olduğunu öğrendim. Bitkileri çıkartıp yeni kurulum yaparken bikaç kök glosso ayırmıştım kendime,bi köşeye onları diktim.Diğer bir köşeyede bu bitkiyi diktim.Tam olarak 1 şubat tarihinde akvaryuma eklediğimde bu haldeydi.
24,günde bu şekilde yayılmaya başladı.Yayılan sürgünlerden alarak farklı köşelere ekleme yaptım. 24,gün. akvaryum ve bitkiler:

photo sharing sites
 
Ve kurulumdan 45 gün sonraki hali.Bitkiler tabanı çok hızlı bir şekilde kapladı,Akvaryuma yeni canlılar eklendi,Dekorda ufak değişiklikler yapıldı.hemianthus micranthemoides gelişimi ve akvaryum.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.