ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
captainFlint
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ağustos 2023 13:47
Son Ziyaret:
22 Nisan 2024 12:13
Toplam Mesaj:
8 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut Pisken
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Umut Pisken

SON 7 MESAJI

Akvaryum Derecesi Hakkinda
Merhaba
Sitenin ansiklopedi bölümünden ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz:

https://www.akvaryum.com/hyphessobrycon_eques_serpae_tetra_tatlisur_10_5547.asp

45 Litre Akvaryumda Ne Kadar Transgenik Yaşar?
Merhaba, bunun için güzel bir site mevcut, oradan tank boyutlarınızı ve akvaryumunuzdaki canlıların sayılarını girerek kontrol edebilirsiniz:
Sizin balığınızın latince adı "Hyphessobrycon eques" olarak geçiyor, tür olarak bunu seçebilirsiniz.


https://aqadvisor.com/AqAdvisor.php?AquTankName=&AquListBoxTank=Choose&AquTankLength=50&AquTankDepth=35&AquTankHeight=30&AquListBoxFilter=Choose&AquTextFilterRate=N%2FA+&AquListBoxFilter2=Choose&AquTextFilterRate2=N%2FA+&AquFilterString=Hyphessobrycon+&AquListBoxChooser=Serpae+Tetra+%28Hyphessobrycon+eques%29&AquTextBoxQuantity=6&FormSubmit=Add+%3E&AquTextBoxRemoveQuantity=&AlreadySelected=&FilterMode=Display+all+species&AqTempUnit=C&AqVolUnit=gUS&AqLengthUnit=cm&AqSortType=cname&FilterQuantity=2&AqJuvMode=&AqSpeciesWindowSize=short&AqSearchMode=simple
Kuhli Moli Ve Lepistes Yavrusu Yermi
Merhaba, akvaryumumda endler ve kuhli mevcut, endler yavrularını kuhli yemedi, sizde de sorun olacağını sanmıyorum. Ancak gene de imkanınız varsa yavruları ayırırsanız iyi olur, yavruları yemeseler bile diğer büyük balıklar yemleme esnasında daha atak davranıyorlar, yavrular aç kalabiliyor. Yavruları protein ağırlıklı artemia gibi yemlerle beslemek de hızlı büyümelerini ve daha sağlıklı gelişmelerini sağlıyor. Moli yetiştirdiğim dönemde yetişkin moliler ile birlikte bıraktığım yavrular gözle görülür şekilde yavaş büyürken, ayırdıklarım daha hızlı büyümüştü.
Yeniden Halfmoon Betta
Tank tasarımınız çok güzel olmuş, pistia bitkisi güzel olabilir. bakımı da kolay.
Akvaryum Testleri
En kritik değerlerden birisi olan amonyak için akvaryum içine asılan seachem ammonia alert önerebilirim. Kendi akvaryumumda kullanıyorum, 1 yıl boyunca kullanılabiliyor. 6'lı testlerden de almıştım, ancak bir süre ölçüm yapınca akvaryumunuz oturmuş ise ve ciddi bir değişiklik yapmadıysanız (yeni balık ekleme, zemin malzemesi değiştirme gibi) aynı değerleri ölçüp duruyorsunuz bu sebeple anlamlı olmuyor. Amonyak patlaması yaşamadığınız ve düzenli su değişimi yaptığınız sürece, özel-hassas türler bakmıyor iseniz bu testlere boşuna para vermeyin derim. Ancak hassas tür besliyor iseniz mutlaka alın.

[QUOTE=Orhan76]Tatlısu akvaryumları için genelde 6 sı 1 arada test şeritleri satılıyor fiyatları uygun olanlar da var, bu şeritlerle, genel sertlik, karbonat sertliği, pH, nitrat, nitrit, klor ölçülebiliyor, hayati önem taşıyan veriler nitrat, nitrit ve klor...[/QUOTE]

Evet klor hayati bir önem taşıyor, ancak akvaryumunuza dinlendirilmiş su koyduğunuz sürece testlerde klor değeri hep 0 çıkıyor, dolayısıyla test anlamlı bir bilgi vermemiş oluyor. Klor için testten ziyade uygun şekilde dinlendirilmiş su kullanımı önem arz ediyor.
ithal akvaryum marka önerisi...
Merhaba, bende dediğinizden biraz küçük 40x40x25 boyutlarında oblong marka ithal akvaryum mevcut. Şimdilik memnunum ancak geçenlerde forumda ithal akvaryum patlamasına ilişkin bir paylaşım yapılmıştı, dilerseniz onu da incelersiniz. (linkini bırakıyorum)
Oblong marka Çin malı, cam değil ancak fiyat olarak uygun. Alsancak petshop'tan satın almıştım, web sayfası mevcut oradan incelersiniz.

https://www.akvaryum.com/Forum/ithal_akvaryum_saglam_mi_k996209.asp
İthal Akvaryum Sağlam Mı?
Geçmiş olsun. Boyutları neydi bilgi verebilir misiniz? Önceden noktasal bir hasarı falan olabilir mi? Bende de ithal akvaryum mevcut biraz endişelendim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.