ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barsbingul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2023 21:39
Son Ziyaret:
4 Saat 59 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Bingül
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Makina Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış

SON 4 MESAJI

Yeni Kurduğum Karides Akvaryumu
[QUOTE=ÇaĞRı]
Markasını bilirseniz, kaliteli ve güvenilir satıcıdan alırsanız, merdiven altı ürüne yönelmezseniz hagen kumda sorun olmaz. Çoğu hobici suyun düzensizliğinden birhaber olarak her canlı ölümünde malesef kumu suçlamakta.
Dandik çakma hagen varmıdır vardır elbette. Ama vitasand gibi markalı ürünlerin kumunu alırsanız yıkamadan bile kullanabilirsiniz. Caridina türlerine bakabilirsiniz suyunuzdan eminseniz.
[/QUOTE]

Zeminde aktif toprak olmadan, (en azından) içme suyu ve GH katkısı olmadan Caridina türü sağlıklı bir şekilde bakamazsınız.
High Tech Akvaryum İçin Canlı Önerileri
[QUOTE=ErtanGulen]Sürü balıkları (tetra, rasbora vb) ile cüce chichlidler (apisto türleri) olabilir. Otocinclus ekleyerek bitkilere zararsız bir temizlik ekibi de eklemiş olursunuz.

High tech kavramı biraz göreceli bir kavram olduğu için açıklama rica edebilir miyiz. Özellikle bitkiye yönelik olacak ise gübreleme ne düşünüyorsunuz co2 ne kadar kullanılıyor , o2 var mı. Tabanda hangi toprak var.

Neden soruyorum, bazı türler yoğun gübreye, düşük o2 seviyesine yada düşük ph a duyarlı olabilir. Bazı türler bitkileri rahatsız edebilir. Bazı türler ışıktan rahatsız olabilir bazısı bazısı…

Başka bir üyemiz de filtre sormuş; Eheim 2211, 2213, fluval 10x serisi gibi bence saatte 500-700 lt su çevirme kapasitesini geçmemek iyidir diğerleri fazla akıntı ile balıkları rahatsız edebilir ancak düşük debi ile de suyun hareketsiz kaldığı noktalara dikkat etmek gerekir direk bir yosunlanma sebebi olabilir. Daha büyük filtreleri ise daha sonra tankı büyütme ihtimali var ise tavsiye ederim yoksa başlangıç için maliyeti opsiyonel bir öğe ile yükseltmiş olursunuz. Bilinen markalardan alır iseniz sonrasında tank büyüttüğünüz senaryoda da kolaylıkla satıp daha büyüğüne geçebilirsiniz.

Tankın muhtemelen su hacmi net 75 lt civarı olacaktır (tank takribi 89- 90 litre brüt alır, Ada Amazonia tavsiyesi gibi 9 Lt toprak olsa üzerine kaya ve kütükler ile 5-6 litre hacim gitse üstte 1 cm boşluk kalsa) bitkili tanklarda genellikle saatte suyu 4-5 kere çevirmesi yeterli olabilir.

[/QUOTE]

Merhaba, zeminde Neo marka aktif toprak var. CO2 tüpüm var indikatörler kontrol ederek miktarını ayarlıyorum. Akvaryuma O2 için hava motoru da çalıştırmıyorum ancak bu konuda hassas bir balık önerirseniz eklemeyi düşünebilirim. Işık olarak şuan fullspectrum el yapımı bir armatür var ancak Creaqua Firefly V2 ile değiştireceğim yakın zamanda.
Şuan lowtech 60 litre tankımda bir çift Kakadu Triple Red çiftim var ancak yavru almak istediğim için onları burada kuracağım karma akvaryuma eklemek yavru almamı engeller diye düşünüyordum.
High Tech Akvaryum İçin Canlı Önerileri
İçerisine koyacağınız canlı yüküne çok bağlı tabi bu sorunun cevabı ancak bütçeniz varsa Eheim 2213 dış filtre gayet başarılı ve fazlasıyla yeterli bu boyut için. Çok yoğun popülasyon olmayacaksa Eheim Liberty 200 şelale filtresi de yeterince iş görecektir. Marka olarak Eheim önerdiğim için fiyatlar haliyle artıyor ancak 2.el olarak hobicilerden almak mantıklı bir karar bence çünkü ben de öyle yaptım [:)))]
Bütçe meselesi de önemli tabi, mesela Sunsun'ın ucuz dış filtreleri de iş görecektir ancak basma gücü çok zayıf kaldığından akvaryumla aynı seviyeye çıkarmak gerekiyor o da görüntüyü bozuyor.
High Tech Akvaryum İçin Canlı Önerileri
Merhaba herkese, 60x40x40 boyutlarında high tech bir akvaryum kurdum. Şimdiye kadar low tech akvaryumlarda bilindik tetra ve lepistes türlerine baktım. Şuanda küçük tankımda olan 13 adet ember tetrayı ilerleyen zamanda bu akvaryuma dahil edeceğim. Onlarla birlikte yaşayacak farklı tür tavsiyelerinize açığım. Siz olsanız hangi türleri eklerdiniz? Canlıları ilerleyen haftalarda ekleyeceğim ancak yine de canlı tavsiyelerinize açığım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.