ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
valarmorghulis12
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
233
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mayıs 2020 16:31
Son Ziyaret:
48 dakika önce
Toplam Mesaj:
167 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
75 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Astronotus Ocellatus

SON 10 MESAJI

Eklenti Desteklenmiyor
Ruffle-Flash Emulator google chrome eklentisiyle kullanabilirsiniz
Yeni Kurulum
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

Bu konuda defalarca iyiye yönlendirilme yapıldı, yol gösterilmeye çalışıldı. [U][B]Aynı şeyi ismi ‘Ali’ olan biri yapsa 1. sayfada konusu tarihe karışmıştı. Cinsiyetçi bir söylem değil, cinsiyetçi bir yaklaşımla konu buralara geldi. Yanlışı, cinseyeti ne olursa olsun söylemek lazım kişiye.[/B][/U]

Sizce bu akvaryumda yanlışlar yok mu Orhan Bey?

Keyifli hobiler.



Biyotop ve vahşi bettadan kastınızı açar mısınız? [/QUOTE]

Konunun özeti tam olarak bu aslında Arif Bey'e %100 katılıyorum.

Burçay Hanım , amacım "Akil" olmak ya da size akıl satmak değil. Oscarlardan sonraki ilk yorumumda demeye çalıştığım şey şuydu ; bu foruma fikir almak , öğrenmek ve araştırmak için katıldığınızı düşünüyorum ki kurulumunuzun ilk aşamalarında gerçekten çok güzel bir tank kurup gayet başarılı bir şekilde forumdan faydalandınız. Ben de dahil bir çok kişi kurulumunuzu zevkle ve takdirle takip ettik.
Ancak sonrasında kişisel kararsızlığınızdan dolayı , ki o da olabilir tür değişimi her akvaristin yaşadığı bir konu , akvaryumunuza aşırı gereksiz müdahalelerde ve tamamen alakasız tür eklemelerinde bulunmaya başladınız. Buraya kadar da bir problem yok çünkü ben de ilk akvaryumumda oscarla sarı prensesi beraber besliyordum.

Asıl konu buradan sonra başlıyor , bunca sayfa içerisinde ben de diğer forum üyeleri de forum yöneticileri de dahil olacak şekilde size yaptığınızın balıklar için uygun olmadığını , hatalarınızı düzeltmeniz gerektiği anlatıldı. Siz herkese haklısınız diyip gülücükler saçarak aynı hataların üzerine koya koya yapmaya devam ettiniz. Sonrasında siz bu kadar insanın tavsiyelerini trolleyince biz de sizi trollemeye başladık doğal olarak. (Dün yaptığınız ojeli , davalı vs. yorumları göz önünde bile bulundurmuyorum)
Bu kadar tavsiye ve yoruma rağmen bu hataları forumda başka biri yapsaydı nasıl linç edilirdi tahmin bile edemiyorum ama ne hikmetse size hala harika bravo çok iyi deniliyor. Belki cinsiyetinizden , belki de insanlara verdiğiniz pozitif enerjidendir bilemiyorum.

Ben sizin yüzünüzden ölecek 15-20 balığın peşinde değilim o sizinle vicdanınız , inanıyorsanız Allah arasında. Ama insanlardan tavsiye ve yorum almak için forumdaysanız , gelen tavsiyeleri eze eze ilerliyorsanız , sonrasında gelen bu yorumlara da açık olacaksınız.

İşin tür , bilim , doğa , döngü vs konularına hiç girmiyorum. Haklısınız yapmışsınız olmuş , 1 hafta sonra "lepisteslerim azalıyor ama astronotlarım çok hızlı büyüdü" - "EBA'larımın yüzgeçlerinde yırtık var" güncellemelerinizde görüşmek "dileğiyle"

[QUOTE=Neothauma ]

Pek sanmiyorum sorun olacagini. Birkac sene once beta ve neon tetralari caprazlamaya calisirken betalari neon tetralarin asiri agresifliginden korumak icin dither fish olarak bir cift aslan baligi da eklemistim. Akvaryumda bitkiler de vardi. Aslan baliklari bitkilerle bir sorun yasamadi ama ne yazik ki neon tetralarin agresifliginden payini aldilar. Yuzgeclerini bikiler degil neon tetralar paramparca etmisti. Bu yaz bu sefer neon tetra ve Chindingo demasonileri caprazlamayi deneyecegim. Iki turun de mavi renginden ortaya guzel bir sey cikacak diye dusunuyorum. Dither fish olarak baska bir tur deneyeyim diyorum, bir tavsiyeniz var mi ? [/QUOTE]

Cemil ? Cemil olabilir mi ? Suat ?
Yeni Kurulum
[QUOTE=Neothauma ]

Kesinlikle haklisiniz , su son cumlelerin altina imzami atarim. Bence de kisisel tercihlere kimse karisamaz ancak kisisel tavsiyeler verilebilir ve bu tavsiyeleri dikkate alip almamak yine kisinin kendisini baglar, kisi kendinden bilir isi. Bu noktada bu tanka birkac tur daha tavsiye etmek isterim, bence cok yakisir.

Taban alanina biraz hareket katmak icin bence Potamotrygon motoro(Stingray) 'yu kesinlikle denemelisiniz. Asiri orijinal bir tur ve Amazon bolgesi baligi oldugu icin tankinizdaki pekcok tur ile uyumlu.

Biraz daha 'think out of box' bir anlayisiniz varsa (ki bence boyle bir yaklasiminiz var), ulkemiz sularinda da bulunan Scorpaena volitans (Aslan baligi) bence bu karmaya cok yakisir. Tatli su havzalarina da girebildikleri icin tatli-aci suya dayanikli turler, pek bir sorun olacagini sanmiyorum.

Son olarak bu akvaryuma onerebilecegim tur Atractosteus spatula (Alligator gar) olacak. Yavru halde akvaryumcularda bulunabilmekte. Cok yavas buyur, otcul olarak beslendigi de bilinmektedir.
[/QUOTE]

Ben de dün joker ve midas tavsiyesi vermiştim ama yönetim uygunsuz bulduğu için silmiş :(((
Aslan balığının yüzgeçleri bitkilere ve dekora takılması açısından problem yaratmaz mı ? Bitki yapraklarını yırtıp çürümeye sebep olabilir
Karma Güney Amerikan Akvaryumu
Kurulumunuz hayırlı olsun
Ben de konuyu merakla takip ediyor olacağım[:)]

Purigen konusunda okuduklarınız doğru , çamaşır suyu ile rejenere edilip kullanılabiliyor. Önemli olan çamaşır suyundan sonraki arınma süreci. Blackwater vs. bir biyotop akvaryum kurmayacaksanız , suyun berraklığına ciddi katkısı var. Kedi kumu gibi alternatifleri var ama onlarla iligli tecrübem yok.
Filtrasyonda zeolit kullanmanıza bence gerek yok , forumdaki konularda gördüğüm kadarıyla insan sağlığına ciddi derecede zararlıymış. İlk etapta ben de kullanmayı düşünmüştüm ancak sonrasında vazgeçtim. Ama elinizde bulunmasında fayda var , olası hastalık gibi durumlarda aniden çok miktarda su değiştirmeniz ve bakteri yıkımına uğramanız durumunda , bakteri popülasyonu kendini toparlayana kadar amonyak patlamasının önüne geçmek için geçici süre ile kullanılabilir.
Yeni Kurulum
Canlı doğuran ve oscar [:D][:D]
Forumda verilen tüm önerileri kulak arkası edip , konuyu 15 sayfaya taşıyabildiğiniz için tebrik ederim
Karma Amerikan Yeniden(resimler Eklendi)
Her ne kadar tecrübeli olsak da bu tarz yeni ve büyük kurulumlardaki heves ve heyecan hata yaptırabiliyor. Ben kendi kurulumumda çok basit ve bariz hatalar yapıp iç parazit sonucu 15 gün tedaviyle uğraşıp sonrasında bütün dekoru vs çıkarıp sıfırdan kurulum yapmak zorunda kaldım.
Önceki kurulumdan dekorlarla gelen bir hastalık olabilir , herhangi bir malzemeden yapılan salınım olabilir , her şey olabilir. Büyük tankta sıfırdan kurulum yapmak çok uğraştırıcı ama her sabah acaba bugün ölen balık var mı diye bakmak yerine 1 günü ayırıp tankı sıfırlamak daha rahatlatıcı bir çözüm. Özellikle kumu ve sump malzemelerini sirkeli - tuzlu su gibi doğal yöntemlerle dezenfekte etmeniz faydalı olacaktır
Ağlama duvarına döndürmek yerine aksiyon alıp çözüm üretmeye çalışmalısınız [:iyi:]
Karma Amerikan Yeniden(resimler Eklendi)
Geçmiş olsun
Dediğim gibi tanka bir sorun olduğu en başındaki durumdan belliydi , sıfırlamak çözüm olabilirdi ama üşendiniz...
Karma Amerikan Yeniden(resimler Eklendi)
Kırmızılık sürtünme sırasında darbe vs. den kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Yayılmıyor ve büyümüyorsa sorun yok bence zamanla geçecektir
Maswa Yavrusu İçin Tatil Yemi Mi ?yem Makinası Mı
Ben bu linkteki 2. seçenekteki versiyonu kullanıyorum , memnunum

https://tr.aliexpress.com/item/1005006000915499.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.10.41d53d12cGoBSJ&gatewayAdapt=glo2tur

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 15 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.