ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
enron
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Şubat 2009 00:06
Son Ziyaret:
06 Ocak 2016 23:27
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ersen UZUN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Mugla
Meslek:
Araş.Gör.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yeni başlar... Yeniden başlar.

SON 10 MESAJI

Dişi SP rengi soldu - beyazlaştı - beyazladı
Yeşekkürler arkadaşlar.
 
Malesef; bu sabah daha iyi olduğunu düşündüğüm balığım az önce eve geldiğimde ölmüş olduğunu gördüm.
 
Selamlar, saygıalr.
Dişi SP rengi soldu - beyazlaştı - beyazladı
Yetecek kadar var sayılır, bazen kösede duruyor, bazende iç filtre düşüyor vantuzu tutmuyor orada da yer oluyor. sorun sadece o ise hafta sonu daha çok taş koyar çözerim de acaba bumudur?
Dişi SP rengi soldu - beyazlaştı - beyazladı
Fotoğraf:
ekleyemiyorum

Canlıdaki Belirtiler:
ikinci yavruları ağzındayken 30 lt bir cam tanka aldım orada bir önceki 7 yavruyla beraber kaldı, 23. gündeydi sanırım yavruları ağzından çıkardı fakat kendi rengi oldukça beyazlamış solmuştu. 75 lt olan tanka geri koydum orada 2 tane daha SP var başka balık yok. Bir süre hareketsiz kaldı toparlanmaya çalışıyordu sanırım. Aradan 3 hafta geçti 3 balığında hareketleri normal fakat; dişi olan diğerleri kadar sarıyken (yavrudan önce) şimdi neredeyse tamamen beyaza yakın bir renk aldı. tavsiyeleriniz bekliyorum, teşekkür ederim.

Akvaryum Kapasitesi (litre):
25 lt - 75 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
toplam 3 Sp 1dişi

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Havalar sıcak 27-28 C duruyor

Filitrasyon:
içfiltre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
3 liralık vitamin desteklerden bazen damlatıyordum ama oda biti.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Haftada bir %25, başka bir değişiklik yok
Muğlalılar
İbrahim Bey tarihlerde burada olamadık, Allah daha büyük mürvetlerini de göstersin inşallah. Forumlarda da görşemez olduk malum yaz vakti. Selamlar saygılar.
Bu hareketler nedendir? SP
Sarı prensesler aynen devam ediyor bu hareketlere...
Balıklar Yavru bakımı yapar mı?
Tekrar selamlar,
 
Merak ettiğim bir konu daha. Bildiğim ya da hatırladığım kadarıyla balıklarda yavru bakımı yoktur. Hatta bu konu ilköğretim fen bilimleri dersleri sırasında hala böyle anlatılmaktadır. Hatırladığım kadarıyla deniz memelilerinde yavru bakımından bahsedilmekte fakat balıklarda bunun olmadığı bilinmekte.
 
Tabii ki akvaristlerin bildiği, benimde yeni yeni okuduğum üzere; balıklarımız yavrularını ağzında büyütmekte ve hatta daha sonra bir süre beslemekte. Bir türün de yavrularını beslemek için yem püskürttüğünü okumuştum sanırım.
 
Bu konu hakkında bilgisi olan tecrübeli akvaristlerin ve hocalarımın bilgilerine ihtiyacım var. Referans verilebilecek kaynaklar da olabiliyorsa çok güzel olur.
 
Fırsat bulduğumda konuyu su ürünleri fakültesinde araştıracağım, şimdilik tecrbelerinize başvurmak istedim.
 
Saygılarımla.
Bu hareketler nedendir? SP
Selamlar,

Sarı prensesin ilk kez yumurta tutmasının 15. günü.

10 lt pet su şişesinden güvenli bir yavruluk yaptım akvaryumun içinde. sirklasyon normal, sp içinde. Fakat; son 2 gundur erkek olan petin yanına geliyor ve içerideki dişi ile bir birlerine kafa kafaya hareket yapıyorlar. Pek kavgaya benzemiyor, daha çok kur gibi sanki.

Ne dersiniz? Neden yapıyor olabilirler? Sevenleriayırdık diye midir acaba? Ney
 
Birde aynı yerde olan 4 yunus var, 10 cm civarlarında. Fakat hala cinsiyetlerini anlayabilmiş değilim. (Bunu anlamak için yakında akvaryumcuya götürmeyi düşünüyorum)
Bu yunuslardan bir tanesi (en büyüğü) 2 gecedir dikkatimi çeken değişik hareketler yapmaya başladı. Sakin sakin dururken, daha önceleri çok gürültü ve tıkırtılardan rahatsiz olmamalarına rağmen, bu iki gecedir dikkatimi çekti; birden bir sıçrama, tüm tankı 1 tur dolaşma gibi şeyler yapıyor. Sanki yakalamayaçalışmışız da kaçıyormuş gibi. Bu hareketleri 2 gecedir dört beş kez farkettim. Evde olduğum son 3 saatte henüz olmadı. Şu an gayet sakinler.
Şimdiden teşekkürler.
SP yavruları için bilgi. Tecrübem yok. Ne yapmalıy
TEşekkürler Emrah, dediğim gibi 330 lt civarında bir tank yaptırmak üzereyim. Şimdilik pet şişe ile geçici çözüm düşünüyorum. Umarım sorun çıkmaz.
 
Tekrar teşekkürler.
Çalışmayan tasarruf ampullerini atmayın!
Selamlar,
 
Ellerinize sağlık, çok güzel.
 
Fakat; Tasarruflu ampüllerin camının kırılmamasına özen göstermek lazım. İçlerindeki civa ve diğer maddeler sağlığımız için çok zararlıdır. Hatta bu ampullerin de çöpe atılmak yerine pillerde olduğu gibi toplanması gerekir. Şu an konuyl ailgili referanslı kaynaklar ulaşamıyorum. Ama bir maille gelen bir kaç satırı burada vermek istedim. Aşağıdaki maddeler günlük mail yollayan birkaç grup aracılığıyla ulaşmıştır. Hepinize sağlıklı günler.
 

Enerji Ampulü Patladığında;

1- Derhal odayı kırıklara basmadan terk ediniz.
2- Kırıkları ve yerlere saçılan cıva partiküllerini temizlemek için elektrik süpürgesi kullanmayınız.
Saçılan cıva partikülleri elektrik süpürgesi sayesinde ortama yayılarak evde zehirli bir durum yaratabilir.
3- Plastik eldiven takın ve yerdeki cam kırıklarını bir faraşın içine süpürün ve cıva partiküllerini ise paspaslayın.
4- Faraşta topladığınız parçaları bir plastik torbanın içine atın ve ağzını iyice kapatın.
5- Plastik torbayı evdeki normal çöp kovasına atmayın.
6- Onun yerine pil atık kutusuna veya belediyelerce atıkların güvenle imha edildiği yere götürün.
7- Kırık ampulden çıkan tozu solumamaya çalışın.

SP yavruları için bilgi. Tecrübem yok. Ne yapmalıy
Selamlar,
Mesajı yazmamın sebebi bu durumda ne yapacağımı bilmememdir. Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.
 
Öncelikle ortam hakkında tam bir bilgi vermek istiyorum; Akvaryumda henüz küçük olmakla birlikte 4 yunus ve yaklaşık 4 aylık olduklarını tahmin ettiğim 4 sarıprenses var, akvaryumum 70 lt. Resim ekleyemiyorum, ilk kurduğum ocak ayından beri sadece kum vardı tabanında, geçen 15 gün içinde deniz kenarından aldığım kuru ve temiz kayalarla süsledim. Bu kayalardan süslemede oluşan bir kuytuluğu bir Sp sahiplendi, daha öncede bir köşeyi kazmıştı. Tabiiki splerin cinsiyetlerini bilmiyordum. 2 gün önce bu Splerden bir tanesi, yuva bellediğini düşündüğüm bu kuytuluğu kazmaya ve taşın altına girmeye başladı. Yanak kenarları ve ağız altı biraz kararmıştı, göz çevreside oldukça siyahlaştı. İki gün önce bu kuytulukta diğer bir Sp ile dönüp durduklarını gördüm ve çiftleşmek
zere olduklarını düşündüm. Dün eve döndüğümde de bu erkek olduğunu düşündüğüm Sp yuvaya hiç bir balığı yaklaştırmıyordu. Aynı zamanda yanındaki dişinin ağzı oldukça büyümüş ve sürekli nefes alır gibi hareketler yapıyordu. Bu dişinin ağzının dolu olduğunu düşünüyorum. Çünkü o zamandan beri yem yemiyor, ilgi dahi göstermiyor. Akvaryum sürekli 26 derecede ayarlı durmakta. Bu gece 27 yaptım, çünkü dişi sürekli ısıtıcının alt ucuna yakın bir yerde duruyor. Doğru yaptım umarım.
 
Şimdi merak ettiklerimi ve öğrenmek istediklerimi yazıyorum;
Bu akvaryumdan başka bir yavruluk ya da ikinci bir tanka sahip değilim. 350 lt bir tank yaptırmaya başladım fakat, 2 aydan önce hazır edemeyeceğim, maddi durumdan dolayı. 170 lt bir tankı da hafta sonu arkadaşım kullanmadığından ben alıp eve getireceğim. Fakat bunuda çalışır vaziyete getirmem zor olacak, çnkü ısıtıcı, filtre, kum, kaya derken bunlara maddi imkanım olmayacak. Bazı mesajlarda su şişelerinden yavruluk yapıldığını okudum. Bu mesajımdan sonra DIy bölümünü de inceleyeceğim. Sizce bu durumda ne yapmalıyım. Küçük birtank bulup 20lt kadar, dişiyi oraya mı almalıyım? Yoksa aynı yerinde bırakmalı mıyım?  Su şişesi mantıklı mıdır? Yapımı kolay gibi geliyor, en azından maliyeti yok. Bir başka konuda; kusturma olayıdır. Bunu yapmak ve doğal akışı bozmak istemiyorum, becerebileceğimi de sanmıyorum, zarar vermek istemiyorum. Bu ilk yavrular olacak ve kaybetmek istemiyorum. Aynı zamanda, ağzından yavru bıraktığı zaman neler yapılacağınıda bilmiyorum. Bazı mesajlarda okuduğum; "ağzından bıraktı", "ayrı yerde duruyorlardı, tanka aldım" ya da "anneyi ayırdım yavrular kaldı" gibi durumların hangi şartlarda ve kaçıncı günlerde nasıl yapıldığını anlayamadım, çünkü; bunları yapan arkadaşlar mutlak ki tecrübeliler. Bilenler bu mesajları okuduklarında tabiidir ki hemen neler yapıldığını gözlerinin önüne getiriyorlardır. Fakat ben bunu canlandıramıyorum. Yavrular kaç günde çıkar, o an ne yapılır, sonraki gün ne yapılır, ne ile beslenir(artemia şansım yok) ve benzeri sorulara cevap bulamıyorum.
 
Mesajım çok uzun oldu, fakat durumu tam anlatıp cevap verecek arkadaşlar için kolaylık olması gerektiğini düşündüm. Bunun için tekrar özürdiliyorum.
 
SAbırla okuyanlar için de okumayıp geçenler için de; herkesin emeklerine teşekkür ederim.
 
Vereceğiniz cevaplar yanlış hareket etmemi engeleyecek ve yavrulara kavuşmamı sağlayacak diye umuyorum. Herkese selamlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.