Bu hareketler nedendir? SP


enronÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2009
İl: Mugla
Mesaj: 15
enronÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2009 20:05
Selamlar,

Sarı prensesin ilk kez yumurta tutmasının 15. günü.

10 lt pet su şişesinden güvenli bir yavruluk yaptım akvaryumun içinde. sirklasyon normal, sp içinde. Fakat; son 2 gundur erkek olan petin yanına geliyor ve içerideki dişi ile bir birlerine kafa kafaya hareket yapıyorlar. Pek kavgaya benzemiyor, daha çok kur gibi sanki.

Ne dersiniz? Neden yapıyor olabilirler? Sevenleriayırdık diye midir acaba? Ney
 
Birde aynı yerde olan 4 yunus var, 10 cm civarlarında. Fakat hala cinsiyetlerini anlayabilmiş değilim. (Bunu anlamak için yakında akvaryumcuya götürmeyi düşünüyorum)
Bu yunuslardan bir tanesi (en büyüğü) 2 gecedir dikkatimi çeken değişik hareketler yapmaya başladı. Sakin sakin dururken, daha önceleri çok gürültü ve tıkırtılardan rahatsiz olmamalarına rağmen, bu iki gecedir dikkatimi çekti; birden bir sıçrama, tüm tankı 1 tur dolaşma gibi şeyler yapıyor. Sanki yakalamayaçalışmışız da kaçıyormuş gibi. Bu hareketleri 2 gecedir dört beş kez farkettim. Evde olduğum son 3 saatte henüz olmadı. Şu an gayet sakinler.
Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enronÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2009
İl: Mugla
Mesaj: 15
enronÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2009 21:15
Sarı prensesler aynen devam ediyor bu hareketlere...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

niburuxÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2008
İl: Mugla
Mesaj: 463
niburuxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 09:08
Bu normal bir durum. Anne balığın tipik davranışı, sadece erkek değil dişi balıklarlada yapabilir bu davranışı. Hatta bende ağırlıkla dişiler yapmakta. Bu daha çok kavga davranışıdır. Annenin kendini ve yumurtaları, yavrular çıkınca da yavruları koruma içgüdüsü ile yaptığını düşünüyorum. Çünkü o dönemde de deman edecek bir davranıştır. (deneyimlerimle sabittir.)
Yunuslarınızın davranışına gelinde en büyük (aynı yaşta kardeş balıklarsa) balık genelde erkek olur. Erkekler dişilere nazaran daha çabuk büyür. Erkeklerde vücut ve yüzgeçler daha koyu renkte, yüzgeç uçları sivridir. Erkek balıkta alt yüzgeç kuyruga değecek kadar uzar. Ama dişilerde yüzgeçler daha yuvarlak uçludur. Kuyruga kadar uzamaz. Vücut daha açık renklidir. Yüzgeçlerde erkeklere oranla daha küçük ve açık renktedir. Balıkların sizi görünce sıçraması ve ya arada akvaryumu hızla dolaşması doğal. Zaman zaman yapabilirler bu davranışı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir