ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yavuuuuzz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mart 2022 13:11
Son Ziyaret:
03 Aralık 2022 17:37
Toplam Mesaj:
10 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yavuz Kıran
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yavuz Kıran

SON 9 MESAJI

Bitkiler İçin Akıntı
Hava motoruna bağlamak için aldığım ama aşırı ince ve kalitesiz gelen bir hortumum vardı. Onu halka yaptım ve yüzeye bıraktım, mercimekleri de onun içine koydum. Tam ışığın altına gelecek şekilde. Şimdilik sorun yok gibi. Çok teşekkür ederim yanıt yazdığınız için.
Bitkiler İçin Akıntı
Merhaba servgili forum üyeleri, Akvaryuma su üstü bitkisi eklemek istiyorum. Şu anda fazlasıyla bitkili bir akvaryumum var. 1 metre boyunda. Melek, gurami, danio ve kribensis beslemekteyim. Balıklarım son derece mutlu. [B]Meleklerin su mercimeği yediğini test ettim. Frogbit eklemek istiyorum. Yüzey akıntısı bu bitkileri etkiler mi? [/B]

20W, 1000L/H dış filtre kullanıyorum. Bitkilerim çok iyi kondisyonda ve gerçekten hepsi büyüme ve sürgün verme eğilimindeler. Su üstü bitkileri diğer bitkilerin gelişimini duruduruyor tarzı bir kaç yazı okudum. Bu konuda fikri olan var mı?

[U]Balıklar hakkında kızmayın litre bazından yanlış demeyin, kribensis dahil hepsi yavru. en büyük balığım 3cm. Elimde büyüsün istedim hepsini hobicilerden yavru topladım. Yazın +250 litre tanka geçeceğim. Şu an geçmeme sebebim vaktim olmadığı için.[/U]
Ramirezi Uyum Sorunu
Gerçekten ben en az 3 adet daha ekleyeyim o zaman. 1 erkek 3 dişi sorunsuz olacaktır diye düşünüyorum.
Ramirezi Uyum Sorunu
[QUOTE=Ramiz91]Hocam ben 200 litrelik tanka 4 tane ekledim 1 ay oldu bitkilerin arkasından sadece yem yemek için çıktılar sonra 7 adet neon ekledim durum yine aynı derken 2 ay dan biraz daha uzun zaman oldu ki anca kendilerine geldiler. Şuan 5 ay geçti artık yemlemeye gidince geliyorlar fakat ani hareketlerde hemen kaçıyorlar.[/QUOTE]

Hocam bugün ilginç bir şey oldu. Sabah çok çok az yem vermiştim. Akşam da artemia verdim. Önüne düşenleri biraz yedi, yine zeminde hasta gibiydi ama gerçekten akvaryumun her yerinde yüzdü. Benden korkmadı hiç. Ama serbest yüzüşe geçmesi için sanırım bir kaç ay bekleyeceğim :D Bu arada tek olduğu için de stresini atamıyor olabilir diye düşünüyorum. İzmir'de güvenip gittiğim sadece 1 petshop var. Onlarada henüz gelmemiş. Geldiği zaman 2 veya 3 adet daha ekleyeceğim...
Ramirezi Uyum Sorunu
[QUOTE=yigitksm]Tankınızın ölçüleri, filtrasyonu vb gibi detaylar hakkında daha fazla bilgi verirseniz, sorunun çözümüne dair daha net cevaplar alabilirsiniz.

balıklar yeterli hacimde mi?[/QUOTE]

Şuan 160 litre bir tankım var. Kenar uzunluklarını çarpınca daha yüksek çıkıyor ama dekorlar, kum, üstten bıraktığım 5 cm derken 160tır. 20W- 1000/L dış filtrem var, 1 adet hava motorum var. 3200 kelvin ışıklandırmam gündüzleri 7-8 saat hep açık. Akvaryumda çok fazla bitki var, 2 büyük mangrow ve 2 küçük-orta boy yati köküm var. Meleklerim 1-4 cm arası yavrular. danio zebralar 8 adet, 2 inci gurami ve tek ramirezi var. Diğer balıklarım çok sağlıklı ve keyifli yüzüyor, afiyetle yemlerini yiyiyorlar.[:nazar:] Tetra pro colour yem kullanıyorum.

[B]Bitkiler: [/B] mangrowa sarılı moss, 8-9 adet sağlıklı saz, 3 adet büyük amazon hançeri, 5 adet tütün, iki kenarda bol tilki kuyruğu, 7-8 adet eledoa, 3 pogostemon var.

Bugün artemia ile besleme yaptım. İnanılmaz mutlu, festival tadında bir ortam vardı [:)))] Ramirezi de bu festivale sonradan da olsa katıldı ve 1 saat kadar civarı kayanın ve bitkilerin arkasında saklanmayı bırakıp biraz yüzdü. Sonrasında tekrardan yine bitkilerin ve kayanın arkasına saklanmaya devam etti. Diğer balıklar tarafından rahatsız edilmedi. Evden çıkarken pc den discord yayını açıyorum kendime, arada telefonumdan bakıp kontrol ediyorum. Çocuk kamerası gibi. Henüz hiç bir balığın onu kovaladığını veya onun bir balığı kovaladığını görmedim.

Alışma süreci hep böyle uzun mudur ramirezilerin. Küçükken petshopta çalışıp yıllarca akvaryumum oldu ama hiç ramirezi beslememiştim...[EDIT]yavuuuuzz,2022-04-02 00:37:12[/EDIT]
Ramirezi Uyum Sorunu
Akvaryumumda sadece melek türü varken Ramirezi eklemek istedim, sürü balıklarının hareketi stresi atmasını kolaylaştırır tarzı bir yazı okuduğum için ramirezilerin yanında 7 adet danio zebra aldım. Bu balıkları koymamla birlikte meleklerimin hareketleri bile değişti gerçekten çok rahatladılar. Ama ramirezilerden 1i malesef 3 gün hiç bir şey yemeden kumda yattı ve sonunda öldü. Diğeri ise yemek yemek dışında çok nadir ortamda yüzüyor. Onun dışında kayanın ve bol bitkilerin arkasında zeminde duruyor. Rengi ise hala kendine gelmedi. Diğeri gibi hasta veya stresli durmuyor ama inanılmaz derecede utangaç. 2-3 adet daha ramirezi eklesem alışmasına yardımcı olur mu?
Melek Ve Danio Zebra
İyi akşamlar herkese. Bildiğim kadarıyla melek balıklarının aslında anlaşabildiği veya yaşayabildiği çok az tür var. Danio zebralar tüm yabancı forumlar ve TR forumlarında melek ile uyumlu bir balık olarak gösteriliyor. Ama benim meleklerimin en küçüğü 1 cm en büyüğü 1 lira büyüklüğünde. 6 adet Danio zebra eklersem, daniolar küçük meleklere zarar verir mi? [EDIT]yavuuuuzz,2022-03-23 12:49:37[/EDIT]
Balığımın Ayırmam Lazım Mı
Tilki kuyruğu denen bitkilerden bir köşeye sık bir şekilde yerleştirin. Direkt olarak yavrulardan oraya gidenler hayatta kalacaktır. Yavrulukta balık strese girip ölüyor. Tilki kuyruğu bitkisi nispeten diğer bitkilere oranla daha ucuz.

Bu arada fiyatlar konusunda çok haklısınız. Çok gereksiz pahalı fiyatlar. Letgo ve sahibinden üzerinden, petshop olmayan, hobicilerden alabilirsiniz. Amazon hançerine 45 lira diyorlardı. Ben 150 liraya, 10 tilki kuyruğu, 3 eledoa, 5 tütün, 3 pogostemon, 5 saz, 5 moss paket aldım. 1 metre akvaryumum tamamen bitki dolu şu an. Emin olun içinden daha fazlası çıktı. Hobiciden alışveriş yapmak daha mantıklı. Meleklere 20 lira diyorlar, 4 liradan 50 liraya 10 tane dememe rağmen, 20-25(net sayamadım) tane melek aldım bugün. 2 liraya gelmiş oldu. hepsi yavru ama olsun. Daha eğlenceli...
7 Sene Sonra Hobiye Dönüş
Bilgili hobicilere sormak istediğim bazı sorular var. Yaptıklarımı anlatıcam ve hatam varsa bana söylerseniz çok sevinirim. Çocukluğum petshopta çalışarak ve hobiyle geçtiği için emin olduğum bazı detaylarla konuyu uzatmayacağım.

- 100x60x36 bir akvaryum aldım. (Su yüksekliği 55). 1 aydır balıksız bir şekilde bitkilerle bakıyorum.
- Saz, Eledoa, amazon hançeri, tütün, tilki kuyruğu ve 2 mangrow köküne sarılı moss
- 3200 kelvin sarı led
- Isı 25 derece sabit
- 20W- 1000/L dış filtre (4 katman, içi bitki akvaryumuna uygun şekilde)

________________________
Bugün 12 tane melek almıştım ama aldığım beyefendi 21 tane getirmiş :) en büyüğü 1lira büyüklüğünde. 10 kuruş büyüklüğünde bile var. Boy aldıkça 150 litrenin yetmeyeceğini düşünüyorum, doğru mudur?

Şu an akvaryum hala boş gibi durdurduğu için danio zebra - kardinal neon - red eye tetra ekleyeceğim. Hepsini değil sadece bir tür. Karar veremedim. Yanlış bir hareket mi olur? Melekler çok küçük çünkü.

Hiç atraksiyona girmeyip 2 cüce gurami ile de renklendirebilir miyim ortamı? Gurami konusunda deneyimim yok. Petshopta hatıram bile yok. Geldiği gibi satılırdı.

Hiç bir şey ekleme mi dersiniz? 😅


Ben balıksız sadece bitki akvaryumunda tek betta bakacaktım ama aldık zehri artık. Yaza doğru boyutu büyütebilirim bunu dikkate alarak cevaplarsanız sevinirim. Melek yavruları için kurutulmuş karides veya artemia mı önerirsiniz?

Elimde tetra discuss bits var kaliteli yem önerilerinize açığım.

24 yaşında üniversite okuyorum ve malum artık dışarıda hayat kalmadı. İş evde, okul evde, arkadaşlarla eğlence evde derken 150+ litrelik bir akvaryum kurdum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234570/200320221346531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234570/200320221346561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234570/200320221347001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234570/200320221347031.jpg[/IMG]

Fotoğraflar ilk kurduğum zamana ait bu arada. Sanırım 20 gün önce en az. O zaman ışıklandırma kötüydü. Daha az moss vardı… Sonradan daha fazla kum ekledim. [EDIT]yavuuuuzz,2022-03-20 14:38:13[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.